U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS-a ZAMP, putem Facebook stranice HSK-a ovoga će se vikenda, 14. i 15. studenoga, s početkom u 18 sati održati 27. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.

Na njemu će se natjecati sveukupno 18 tamburaških orkestara i sastava s oko 300 tamburaša, koji su odabrani na temelju evaluacije videosnimaka prijavljenih programa i jedne jedine održane županijske smotre tamburaških ansambala ZAKUD-a Karlovačke županije.

Ove godine za 27. Susret prijavio se i u selekciji aktivno participirao 31 tamburaški orkestar i sastav iz 10 hrvatskih županija s oko 600 izvođača.

Među odabrane, selektori Matija Fortuna, Robert Homen i Ivan Potočnik uvrstili su i Tamburaški sastav KUD-a Mačkovec koji će se natjecati u kategoriji koncertnih tamburaških sastava. Uz tamburaški sastav iz Mačkovca, Međimurje predstavlja i Tamburaški orkestar KUD-a Belica koji će se natjecati u kategoriji koncertnih orkestara. Nastup tamburaša iz KUD-a Mačkovec možete pogledati uživo u nedjelju, 15. studenog u 18 sati, dok će Belica nastupiti dan ranije, u subotu.

Prema odluci stručnog povjerenstva (u sastavu Damir Butković, Ivan Potočnik i Veljko Valentin Škorvaga), tamburaškim orkestrima i sastavima bit će dodijeljene brončane, srebrne i zlatne plakete te Grand Prix, orkestru i sastavu s najvećim ukupnim brojem bodova.

Sukladno odluci Stručnog povjerenstva, dodijelit će se i sponzorske nagrade najuspješnijem orkestru i sastavu, a predstavnik Hrvatskog društva skladatelja Ivan Potočnik dodijelit će „Nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja u kategoriji koncertnih orkestara“.

Komentari

Komentara