Povežite se s nama

Zabava & Stil

Kuhanje je – ljubav

Objavljeno:

- dana

STANKO SLUNJSKI, SUDIONIK MASTERCHEFA

U kulinarskom showu Masterchef, koji nas iz večeri u večer drži prikovane uz Novu TV, našao se i Stanko Slunjski, nekadašnji direktor varaždinskog ATP-a.

Ovog 61-godišnjeg inženjera prometa prijavili su na natjecanje njegova kći Petra i posinak Matija Orešković dok je pekao kolače. Prijavljeno je više od 2000 kandidata.

– Natjecanje sam shvatio kao igru, zabavu uz mogućnost da nešto naučim. U Masterchef kuhinji osjećam se odlično, iako iziskuje dosta fizičkog napora, pogotovo za nas starije. Malo sam u godinama da sudjelovanje u natjecanju shvatim kao životnu priliku – govori nam Slunjski, koji kao što je nekad vješto upravljao velikom tvrtkom poput ATP-a, tako i sada barata kuhačom u kuhinji.

Kuha dosta dugo, pomalo još od studentskih dana, a ozbiljnije od kada mu je prije 16 godina umrla supruga. – Iako bez majke, djeca su barem u tom pogledu morala živjeti normalno – veli Slunjski te naglašava da je „kuhanje prije svega ljubav, ljubav prema ukućanima, prema ljudima, prema životu…”

Najdraža mu je domaća kuhinja.

– Zastupam ideju da je za čovjeka najbolje ono što je u njegovom okruženju, ono što raste i uzgaja se u njegovom kraju. Za mene je primjerenija jabuka od banane, heljda od riže itd. U našem domu kuha se zbilja sve: od mesa, ribe, povrća, baš sve. No kultura blagovanja, ja bih rekao kultura stola, danas polako izumire. Nadam se da svojim primjerom utječem na svoju djecu. Kod nas je običaj da se nađemo za objedom, a pogotovo za nedjeljnim objedom. To je prilika za komunikacijom među nama, u opuštenoj atmosferi. To je jako važno – veli Slunjski.

Na vječno pitanje tko je bolji kuhar, muškarci ili žene, Slunjski je odgovorio na sebi svojstven način: “Vječno pitanje na koje je teško jednoznačno odgovoriti. Najčešće je kuhanje običan fizički rad, a muškarci su svojom građom jači. Ispada da su onda i bolji, što ne mora biti tako. Bolji kuhar je onaj koji kroz jelo želi usrećiti drugoga.”

Izvor:
Foto: Oliver Knolmajer

Zabava & Stil

Općina Vinica dijeli litru i vodu kojom ćete počastiti ekipu na koncertu Cura iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane, a sprema se pravi zabavni spektakl.

U petak, 26. travnja u šatoru u Gornjem Ladanju nastupa Jole, a u subotu, 27. travnja sve će zabavljati Cure iz Centra.

Ženski tamburaški sastav Cure iz Centra, poznate i kao C.I.C.E., u 15 godina postojanja iza sebe nosi brojne uspjehe i sudjelovanja na raznim festivalima diljem Hrvatske. Zabava je zagarantirana.

Tim povodom Općina Vinica poklanja vam litru vina i litru mineralne vode. Dijelimo tri puta po jednu rundu, a vi u objavi na Facebooku morate označiti ekipu koju ćete počastiti rundom na koncertu.

Sretne dobitnike objavit ćemo u petak, 26. travnja.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Općina Vinica obilježava svoje Dane, a za feštu su zaduženi Jole i Cure iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane.

Pripremljeno je nešto za sve generacije.

Važno je napomenuti da se priprema i odlična zabava. U petak, 26. travnja, održava se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Vinica, a u večernjim satim u šatoru u dvorištu PŠ Gornje Ladanje nastupa Jole. Početak koncerta je 21 sat.

Dan kasnije, u subotu, na istoj lokaciji zabavljat će Cure iz centra.

Ulaz na koncerte je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje