Povežite se s nama

Međimurje

Kuhar Ivan: “Nije teško kuhati za stotinu ljudi. Veći je izazov kod kuće, kada bi svi nešto prigovarali.”

Objavljeno:

- dana

Sunčano i toplo vrijeme privuklo je brojne posjetitelje na natjecanje u kuhanju martinskoga vinskoga gulaša u Svetom Martinu na Muri.

Ni uporan vjetar koji je nosio dim ispod kotlića nije mogao narušiti sjajnu atmosferu na manifestaciji organiziranoj povodom obilježavanja Dana Općine.

Ove godine u pripremi gulaša okušalo se 40 ekipa. Svaka sa svojim tajnim sastojcima i recepturama trudila se oduševiti žiri. Među onima koji su se prvi put okušali u kuhanju bila je ekipa Savjeta mladih Općine Sveti Martin na Muri.

Nakon dugog vijećanja žiri je titulu za najbolji vinski gulaš dodijelio ekipi Red Boysa

– Iako smo se prvi put uključili u kuhanje martinskoga vinskoga gulaša, odradili smo nekoliko proba u vinogradu. Naši kuhari Karlo i Karlo sve drže pod kontrolom, tako da uopće ne sumnjam u uspjeh našeg jela – rekla nam je Lucija Šilec, predsjednica Savjeta mladih.
I dok je muški dio ekipe preuzeo brigu oko kuhanja, Lucija i njezine kolegice Helena, Mateja, Barbara i Irena bile su zadužene za pripremu svih namirnica. Što zbog bolesti ili poslovnih obveza, izostali su tek Lara, Nikolina i Matija.

Svoje mjesto zauzela je i ekipa Osnovne škole Sveti Martin na Muri.

– Sve smo dobro pripremili, a poznato je da je dobra priprema pola posla. Imamo odličnoga kuhara u svojim redovima, tako da će i konačni rezultat zasigurno oduševiti kušače – otkrila je Petra Novinščak, ravnateljice Osnovne škole.

A posao kuhara pripao je školskom kuharu Ivanu Horvatu.– Naučen sam kuhati za puno osoba, tako da ni oko martinskoga gulaša neće biti problema. Puno veći izazov je kuhati kod kuće! Doma je puno kritičara i stalno bi netko nešto prigovarao – našalio se kuhar Ivan.
Odmah do svetomartinske škole smjestili su se njihovi kolege iz prijateljske škole iz slovenskih Črenšovci.

Privlačni mirisi iz kotlića širili su se centrom Svetog Martina na Muri, a kada su jela bila gotova, uslijedila je besplatna podjela porcija svim posjetiteljima. Težak zadatak čekao je stručni žiri: između 40 jela odabrati najbolje. Nakon dugog vijećanja odluka je pala, a titulu za najbolji vinski gulaš ponijela je ekipa Red Boysa.

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Međimurje

Danas u Međimurju 36 novozaraženih koronom, oporavile su se 24 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 180 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 20% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 197. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71.679 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje