Povežite se s nama

Sponzorirani

Kultna Kavana Arbia Dorka spremno dočekala sezonu poklada

Objavljeno:

- dana

Varaždinski sladokusci koji obožavaju krafne dobro znaju da je stigla sezona kojom suvereno vlada ovaj slatki kolač od dizanog tijesta, koji je slastičarkama Kavane Arbia Dorka pravi izazov.

Naime, dugo su isprobavale različite pristupe tehnici izrade krafni, s ciljem da dobiju vrhunski proizvod.

Savršena pokladnica

– Rezultat je da smo prije nekog vremena došli do savršene recepture koju i dalje razvijamo. Pritom nam namjera nije bila da “posramimo” nečiju mamu, baku, punicu ili pak svekrvu. Naime, kada su ovakvi recepti u pitanju, doslovno dajemo sve od sebe da zadovoljimo i najprobirljivije nepce – kažu nam vrijedne slastičarke koje krafne spravljaju pridržavajući se postulata iz kuhinja naših baka i prabaka.

Stoga su njihove pokladnice ili krafne ručni rad koji je zasnovan na spoju izbalansiranih sastojaka, temeljenih na isključivo domaćoj proizvodnji. U praksi to znači da brašno, korica limuna, rum, voda, jaja, ulje, mlijeko, kvas, sol i ostali “građevni materijal” stižu iz hrvatskih farmi ili tvornica. Dodajmo da se ovaj mnogima omiljen zalogaj, može naručiti u većoj količini za konzumaciju i izvan kultne Kavane Arbia Dorka u Stepinčevoj.

– U praksi, naše mega-krafne spravljamo na način da prvo zamiješamo kvas, šećer, vodu i mlijeko, a potom i suhe sastojke. Riječ je o brašnu, soli, rumu, ulju i korici limuna koje na kraju dobro sjedinimo… Bitno je da je tijesto nakon dizanja na prirodnoj, sobnoj temperaturi, savršeno glatko i elastično. Naše krafne pečemo isključivo u suncokretovom ulju i tu nema eksperimentiranja. Cijeli proces izrade krafni traje oko tri sata – otkrile su nam sugovornice.

Krafne moraju na kraju posipati štaubcukerom ili donut čokoladom te ih nadjenuti, a za to koriste Podravkino voćno punilo od marelice i Nutellu. Sve to rezultira zazubicama velikih i malih konzumenata koji ove slastice, za razliku od torti i drugih kolača, zbog hlađenja ne mogu pronaći u kolačomatima postavljenim na Banfici, u Jalkovečkoj ulici, Aleji i na Autobusnom kolodvoru.

Podsjećamo, do bilo kojeg slasnog užitka “XXXL” dimenzija iz Kavane Arbia Dorka gurmani mogu doći u bilo koje doba dana ili noći, a na internetskoj stranici www.kolacomat.hr, Facebook stranici Kolačomat ili www.arbiapalace.com, redovito otkrivaju nova iznenađenja u ponudi. Znatiželjnicima preporučamo da pametnim telefonom očitaju QR kod koji “skriva” bogatu paletu slastica iznimnog okusa i ekskluzivne izvedbe. Naime, nedavno su, između ostalog, pripremili savršeno ukusan tiramisu za kojim već vlada prava pomama.

Friških slastica ima dovoljno u Kavani i kolačomatima te kavaliri mogu bez problema svoje bolje polovice obilno iznenaditi, pogotovo za Valentinovo!

Sponzorirani

Varaždinci više ne moraju putovati u Zagreb da bi obavili najmodernija laboratorijska testiranja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždin je dobio svoj prvi privatni laboratorij. Poliklinika Analiza Varaždin otvorena je početkom ožujka, a visoko specijalizirane laboratorijske usluge od sada se mogu obaviti radnim danima u blizini varaždinske bolnice.

Poliklinika Analiza već ima laboratorije u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Dugopolju, Šibeniku i Zadru. Novootvoreni je laboratorij u Varaždinu već deveta poslovnica Poliklinike Analiza, što je čini najvećim lancem laboratorija u Hrvatskoj.

Poliklinika Analiza uz svakodnevne testove poput krvne slike, jetrenih enzima, šećera u krvi, bubrežnih pokazatelja, hormona i tumorskih markera, nudi i moderne visoko specijalizirane testove poput testova intolerancije na hranu, najširih panela alergijskih testova iz krvi, mikrobioma, genetskih testova, testova očinstva, testova za onkološke bolesnike, testova metaboličkih i autoimunih bolesti, preosjetljivosti na metale i minerale u kosi, kao i brojne druge.

– S obzirom na to da značajan broj naših klijenata dolazi s područja Varaždinske i Međimurske županije, kao i na činjenicu da upravo iz tih županija dolazi veliki broj upita za posebne usluge koje nudimo, htjeli smo svojim korisnicima pružiti još bolju i kvalitetniju uslugu. Upravo iz tog razloga odlučili smo otvoriti laboratorij u Varaždinu, odmah pored Opće bolnice, kako bismo bili što dostupniji korisnicima. Otvaranjem prvog privatnog laboratorija u Varaždinu želimo doprinijeti kvaliteti zdravstvene usluge na području Varaždinske županije i okolnih županija koje gravitiraju Varaždinu – rekao je Marin Bosotina, osnivač i ravnatelj Poliklinike Analiza.

Radno vrijeme Poliklinike Analiza u Varaždinu je radnim danom od 07:00 – 15:00 na adresi Janka Jurkovića 2A.

Poliklinika Analiza je osnovana 2001. godine kao dijagnostički zdravstveni centar specijaliziran za laboratorijske usluge. Sveobuhvatnost testiranja, inovativne usluge, uključivanje liječnika specijalista nakon obavljene laboratorijske dijagnostike, poslovne jedinice diljem Hrvatske, baš kao i dugogodišnja tradicija pružanja visokokvalitetnih usluga, izdvajaju Polikliniku Analiza kao jednog od lidera u segmentu privatnog zdravstva. U 2022. godini Poliklinika Analiza je imala 180 tisuća klijenata.

Više informacija pronađite na službenim stranicama www.poliklinika-analiza.hr ili zatražite slanjem e-maila na adresu [email protected] i telefonski na broj 01 2099 880.

Nastavite čitati

Sponzorirani

VIS Promotex zapošljava računovođu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tvrtka VIS vodeća je tvrtka u regiji u svojoj djelatnosti s tradicijom dužom od 90 godina. VIS
posluje u djelatnostima profesionalnih promotivnih suncobrana i ostalih promotekstilnih
proizvoda, a svoju široku paletu proizvoda izvozi na preko 50 inozemnih tržišta Europe i
svijeta. Snaga tvrtke te njena konkurentna prednost očituje se u zaokruženosti poslovnih
procesa proizvodnje.

Tražimo iskusnu i odgovornu osobu za radno mjesto:
RACUNOVOĐA/RAČUNOVOTKINJA

Potrebna stručna sprema: VŠS/VSS

Radno iskustvo: 2 godine

Potrebno zvanje: Ekonomija

Način rada: Smjena-prijepodne

Vrsta zaposlenja: Na neodredeno

Naknada za prijevoz: U cijelosti

Uvjeti:

 • Samostalno obavljanje računovodstveno-knjigovodstvenih poslova
 • Izvještavanje i izrada analize, priprema podataka za reviziju.
 • Ostali knjigovodstveni poslovi u skladu s poslovanjem tvrtke.

Ostali uvjeti:

 • Fleksibilnost i komunikativnost
 • Spremnost na timski rad
 • Samoinicijativnost i odgovornost
 • Odlično poznavanje osnovnih računalnih aplikacija (Microsoft Office, e-mail)

Mogućnosti za posloprimce:

 • Mogućnost napredovanja
 • Rad u poticajnom timu
 • Kontinuirano usavršavanje
 • Prilika za osobni i profesionalni razvoj

Molbe sa CV-om šaljite u formatu .doc ili .pdf na e-mail adresu:
[email protected]
ili pisanim putem na adresu:
VIS PROMOTEX d.o.o. Adolfa Wisserta 3/a 42000 Varaždin, Hrvatska
Rok za predaju: 31.03.2023

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje