Povežite se s nama

Međimurje

Kulturnjaci doslovno rasprodani

Objavljeno:

- dana

DOZNAJEMO

U dvorani Doma kulture u Zasadbregu Kulturno-umjetnička udruga “Zasadbreg“ održala je 18. redovnu godišnju skupštinu, na kojoj je njezina predsjednica Mirjana Korunić pročitala izvješće o prošlogodišnjem radu te upoznala prisutne s planiranim aktivnostima u 2017. godini.

U izvješću je navela da je Udruga lani ostvarila ukupno 40 nastupa te 18 radnih akcija, sportskih druženja i izleta. Već ove godine članovi su nastupili na dodjeli plakete Lidiji Bajuk, sudjelovali su na Vincekovom pohodu, a dječja folklorna sekcija predstavila se u Mihovljanu. Predstoji im organiziranje i provedba 26. po redu Fašnika u Zasadbregu, sudjelovanje na Fašniku u Markovcima (Slovenija) i Čakovcu, nastup na Danima Općine i sudjelovanje na Dječjoj popevki u Sv. Martinu na Muri. Članovi će sudjelovati na Smotri tamburaških sastava i orkestara u Mačkovcu, a potom i na Smotri koreografiranog folklora u Čakovcu. – Predstavljat ćemo Međimursku županiju na Đakovačkim vezovima u Đakovu te na festivalu u Pragu – naglasila je Korunić.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Dani otvorenih vrata Centra dr. Rudolfa Steinera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani dr. Rudolfa Steinera, povodom obilježavanja njegovog 163. rođendana, će se održati u utorak, 27. veljače, s početkom u 18 sati u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu.

Program događanja obuhvaća predavanje Indijskog veleposlanika Nj. E. Raja Kumara Srivastave i ravnateljice Centra dr. Rudolfa Steinera, Dijane Posavec, na temu Biodinamika i Ayurveda.

Također, biti će otvorena izložba radova mladih umjetnika iz Graditeljske škole Čakovec, a na kraju večeri slijedi rođendanska torta.

Detaljan raspored događanja možete pronaći u nastavku.

Nastavite čitati

Međimurje

Objavljen poziv projekta „Zaželi-pomoć je tu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na temelju Odluke o financiranju Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda plus, Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, Grad Mursko Središće u sklopu projekta „Zaželi-pomoć je tu“ objavilo je trajni javni poziv.

Poziv se odnosi za iskaz interesa za korištenje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom u sklopu projekta „Zaželi – pomoć je tu“.

Cilj projekta

Projekt će doprinijeti prevenciji institucionalizacije i povećanju socijalne uključenosti ranjivih skupina na području Grada Murskog Središća, Općine Selnica i Općine Mala Subotica pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Ostale informacije nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje