Povežite se s nama

U fokusu

Kupci iz POS-a odlaze u zgradu Marlex Investa?!

Objavljeno:

- dana

MUKE PO POS-U U ULICI VILKA NOVAKA

Varaždinska tvrtka Marlex Invest kupcima stanova po programu poticane stanogradnje (POS) u Ulici Vilka Novaka ponudila je mogućnost kupnje stanova u njihovoj zgradi koju će graditi tik uz novo varaždinsko POS naselje, u Ulici Ive Mikaca, čija izgradnja samo što nije počela.

Kupcima se nudi cijena kvadrata koju sada imaju ugovorenu uz zagarantiran rok dovršetka, a to je studeni iduće godine.

Šamar JUGS-u?

– Ono što kupcima nudimo je specijalna cijena po kvadratu stana koja je jednaka onoj koju plaćaju za POS stanove u Ulici Vilka Novaka, a koja prosječno iznosi 1.030 €. Uz visoku kvalitetu, garantiramo dovršetak zgrade u roku i unaprijed ugovorene penale, a za svaku uplatu dajemo garanciju naše poslovne banke, što ne daje niti jedna građevinska tvrtka u Hrvatskoj. Spremni smo kupcima pomoći i s 250 € mjesečno kako bi lakše prebrodili troškove podstanarstva dok naša zgrada ne bude gotova, a trenutno smo u pregovorima s poslovnim bankama kako bi svima koji odustanu od POS-a i odluče se za naš stan, omogućili otplatu kredita po povoljnijim kamatama, odnosno eventualna prebijanja postojećih kredita i podizanje novih. Rezultati tih pregovora bit će poznati već ovaj tjedan – najavljuje Marijan Rauš, direktor Marlexa Investa čija tvrtka na lokaciji u Ulici Ive Mikaca planira izgraditi čak šest zgrada, odnosno novo varaždinsko stambeno naselje, pri čemu će prva zgrada imati 40 stanova.

Dosad je nekoliko kupaca već odabralo stanove u Marlexovoj zgradi, navode u USPOS-u

Do ovog prijedloga došlo se na inicijativu Udruge stanara POS Varaždin (USPOS) iz koje poručuju da je već nekoliko kupaca odlučilo prihvatiti ovu mogućnost.

– Kupcima je dosta je lažnih obećanja, stanova upitne kvalitete, a i osoba koje ne znaju za miran i zajednički dijalog. Stoga smo inicirali sastanak s jednim od najvećih privatnih i dokazano uspješnih investitora, tvrtkom Marlex Invest, koja nam je izašla ususret. Dosad je nekoliko kupaca već odabralo nove stanove u novoj Marlexovoj zgradi. Pozivamo sve one koji su potpisali predugovore za drugu i treću zgradu, odnosno objekte B1 i A2, da se jave u udrugu radi dogovora oko zajedničkog sastanka s novim investitorom te uvjetima kupnje stanova koji su bolje kvalitete, s klimom, a postoji i mogućnost da kupci sami izrade nacrt stana u dogovoru s investitorom – poručuju iz USPOS-a u kojoj vjeruju da će brojka zainteresiranih stanara biti još veća nakon sastanka koji je održan u petak na kojem su članove udruge upoznali s ovom inicijativom.

Raskidi predugovora

Jer, mnogim kupcima, posebno onima koji su podstanari i plaćaju kredit, već je dosta čekanja. Javna ustanova Gradski stanovi (JUGS), koja je investitor POS naselja u Ulici Vilka Novaka, nije uspjela u roku dovršiti ni jednu od tri zgrade koje se trenutno grade na toj lokaciji. Iako su u svojim stanovima kupci trebali biti još početkom ove godine, investitor nije uspio ispoštivati ni zadnji rok, a to je da prva od ukupno tri zgrade koje se grade na toj lokaciji, bude gotova do 30. rujna ove godine.

– Mnogi kupci samo čekaju datum koji im je dostavljen u aneksu i zatražiti će raskid predugovora o kupnji POS stana u Ulici Vilka Novaka. Očekuje se da će minimalno 10-ak kupaca odustati od kupnje, a kako je malo vjerojatno da će JUGS vratiti kupcima uplaćene iznose sa pripadajućom zateznom godišnjom kamatom, te penale, na koje prema predugovoru imaju pravo, morat će se podići privatne tužbe o svom trošku – izvjestili su iz USPOS-a.

No, u Marlex Investu ističu kako su te novce voljni čekati koliko bude trebalo dok traje sudski spor.

– Čak smo spremni i preuzeti rizik u slučaju da kupci spor ne dobiju, no to je malo vjerojatno – uvjeren je Rauš.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/MARLEX INVEST

U fokusu

Iz Vindije jasni: Nemamo namjeru prodavati dionice Koke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas smo pisali o tome da Koku želi preuzeti Enver Moralić, preko svoje tvrtke Kutjevo.

Varaždinsku Koku želi kupiti poduzetnik preko svoje tvrtke Kutjevo

Zagrebačkoj je burzi Vindija danas, 8. prosinca, poslala stav vezano na dionice Koke. Potpisuje ga Nenad Klepač, Predsjednik Uprave Vindije.

– Ovim putem želimo informirati Upravu Koke, ostale dioničare i sve zainteresirane strane da Vindija d.d. kao većinski vlasnik, i s današnjim danom imatelj 96,36 % ukupno izdanih dionica, nema nikakvu namjere niti sada niti u narednom razdoblju prodavati bilo koji dio svojih dionica Koke. Naime, Koka je integralni dio poslovanja Vindija Grupe i jedna je od naših ključnih članica. Kao takva je dio naše poslovne strategije te zajedno s mliječnim poslovanjem čini cjelinu našeg poslovanja u prehrambenoj industriji te prisutnosti na tržištu RH, regije i ostalog izvoza – piše u dopisu Vindije.

Nastavite čitati

U fokusu

Čačić će savjetovati kako obnoviti Zagreb, Fond će voditi žena s njegove liste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iako je Damir Vanđelić koji je podnio ostavku, trebao ostati na čelu Fonda za obnovu obnovu do sredine mjeseca, a ministar graditeljstva Darko Horvat je najavio da će pregovarati da ostane do kraja godine, Vanđelić će danas biti maknut, piše 24.sata.

Sazvana je, naime, sjednica Upravnog vijeća Fonda kojem je na čelu Horvat, a nova, privremena ravnateljica će biti Snežana Penović.

Snežana Penović je kadar bivšeg varaždinskog župana i predsjednika Reformista Radimira Čačića.

Prema informacijama 24.sata, Čačić bi također trebao imati neku vrstu savjetodavne uloge u Fondu za obnovu.

Penović je bila zaposlenica Ministarstva graditeljstva, a premještena je u Fond kada je on osnovan. Trenutačno je direktorica stručne službe zadužena za praćenje obnove. Snežana Penović je bila i sa suprugom Leom na listi Reformista na lanjskim izborima u 10. izbornoj jedinici. Listi je povjerenje dalo 0,15 posto birača ili njih 299. Penović je osvojila 9 glasova, a suprug 8 glasova.

Leo Penović je bio za vrijeme Vlade Zorana Milanovića i koordinator projekta “Zagreb na Savi” dok je ministar gospodarstva bio Radimir Čačić.

Za novog ravnatelja Fonda će biti raspisan natječaj. Dosad nije izabran zamjenik ravnatelju koji bi onda po svojoj funkciji preuzeo Fond nakon što je Vanđelić dao ostavku. Tri puta je natječaj poništen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje