Povežite se s nama

Život i društvo

Kupnjom karte za „Ringišpil“ pomozite školovanju siromašnijih učenika i studenata

Kerekesh teatar

Objavljeno:

- dana

Zaklada solidarnosti grada Varaždina već treću godinu provodi program financijske potpore učenicima i studentima s područja Grada Varaždina, osobito onima slabijeg socijalno ekonomskog položaja, pod nazivom „OSTANITE U VARAŽDINU“.

Sredstvima donatora kao što su Privredna banka Zagreb, Solvis, Croatia osiguranje i dr. i vlastitom aktivnošću, Zaklada solidarnosti je u protekle tri godine stipendirala 38 učenika i studenata koji su tijekom trajanja školskih godina dobivali redovne mjesečne stipendije u iznosu od 500 kuna, a još 26 učenika i studenata primilo je jednokratne pomoći u iznosu od 1.500 do 4.000 kuna.

Izvedbom predstave Ringišpil, u program „OSTANITE U VARAŽDINU“ uključuje se i Kerekesh Teatar te cjelokupni prihod od predstave namjenjuje pomoći siromašnijim učenicima i studentima.

– U vrijeme kada se, kako pišu mediji, prazni i sjever Hrvatske odlaskom ljudi, većinom naših mladih sugrađana i kada su nesigurnost i nezadovoljstvo većine građana naša svakodnevica, Kerekesh Teatar vedrinom i aktualnošću svojih predstava, entuzijazmom i visokom profesionalnošću svojih glumaca, širi optimizam i kako kažu mnogi gledatelji, gdje god gostuju, u selu ili gradu, ostavljaju duh pozitive. Duh pozitive znači i dobrohotnost, pa ne čudi da su naši Kerekeshi do sada sudjelovali u mnogobrojnim humanitarnim akcijama i sigurno nastoje kao i mnoge Varaždinke i Varaždinci svojim djelovanjem pomoći i utjecati na mlade ljude da nakon školovanja ostanu ostvarivati egzistenciju doma, u Varaždinskom kraju – ističu iz Zaklade.

Predstava Ringišpil će se održati u obnovljenoj dvorani velikog gledališta HNK Varaždin, u nedjelju, 17. listopada, u 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 50 kuna, a prodavat će se od 1. listopada na blagajni HNK.

Radno vrijeme blagajne: od pon. od pet. 10-12 i 18-19.30, sub. 10-12 i na dan predstave, jedan sat prije početka predstave.

Stoga iz Zaklade pozivaju građane da prisustvuju izvedbi ove zabavne predstave te kupnjom karte pomognu školovanja siromašnijih učenika i studenata.

Život i društvo

Lepoglava: kreće isplata prigodnog božićnog novčanog dara umirovljenicima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Lepoglava će i ove godine umirovljenicima lošijeg imovinskog statusa, uoči nadolazećih
božićnih blagdana, isplatiti prigodan novčani dar.

Temeljem odluke gradonačelnika Marijana Škvarića svim umirovljenicima s prebivalištem na području Grada Lepoglave, čija mirovina je manja ili jednaka iznosu od 1800 kuna, bit će isplaćena božićnica u iznosu od 200 kuna.

– U okviru programa brige za građane starije životne dobi i ove ćemo godine umirovljenicima
slabijeg imovinskog statusa isplatiti prigodan gradski novčani dar odnosno božićnicu. Želja nam je građanima u potrebi nadolazeće blagdane, unatoč svim nedaćama, učiniti nešto ljepšima. Ovo je samo jedna od mjera, poput uskrsnica koje smo već ranije ove godine isplatili umirovljenicima lošijeg imovinskog statusa, koje provodimo s ciljem pomoći našim građanima u potrebi. Svima njima pomažemo tijekom cijele godine, a ovo je prigoda da im uljepšamo božićne blagdane – poručio je gradonačelnik Škvarić.

Isplata božićnica počet će 1. prosinca 2021. i trajati do 23. prosinca 2021. godine.

Umirovljenici koji zadovoljavaju kriterij za isplatu gradske božićnice trebaju u navedenom periodu doći u Jedinstveni upravni odjel Grada Lepoglave (Antuna Mihanovića 12) i podići božićnicu. To mogu učiniti svakog radnog dana unutar radnog vremena Jedinstvenog upravnog odjela. Pri tom su dužni predočiti osobnu iskaznicu i zadnji odrezak mirovine.

S obzirom na trenutne epidemiološke mjere, za ulazak u prostorije gradske uprave potrebna je valjana COVID potvrda.

Božićnicu u ime umirovljenika može podići i neka druga osoba koja je, uz posjedovanje COVID
potvrde, također dužna predočiti osobnu iskaznicu umirovljenika kojem se isplaćuje božićnica te odrezak njegove zadnje mirovine.

Nastavite čitati

Život i društvo

Jednoglasno prihvaćen proračun Općine Cestica za 2022. godinu u iznosu od 38.698.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na 4. sjednici Općinskog vijeća Općine Cestica održanoj u petak, 26. studenoga, općinski vijećnici jednoglasno su prihvatili prijedlog Proračuna Općine Cestica za 2022. godinu kao i projekcije za 2023. i 2024. godinu.

Proračun iznosi 38.698.000 kuna.

Najviše sredstava je osigurano za investicije, komunalnu infrastrukturu, kao i za modernizaciju nerazvrstanih cesta, aglomeraciju, dogradnju i nadogradnju dječjeg vrtića i obrazovanje. Kroz Proračun se vidi da Općina vodi računa o mladim obiteljima pa je tako sufinanciranje smještaja djece u vrtićima, produženi boravak djece u školi, stipendije i ulaganje u obrazovanje osigurano u iznosu od 2.500.000 kuna.

Općina vodi računa o udrugama, one su važan čimbenik u zajednici, ali i za socijalno potrebite, osigurana je isplata božićnica za umirovljenike koji primaju mirovine niže od 2500 kuna, a najavljena je i tradicionalna podjelu poklona povodom sv. Nikole za djecu, kao i prethodnih godina.

Proračun za 2022. godinu je gospodarski, razvojan i socijalno osjetljiv.

Načelnik Mirko Korotaj zahvalio je svim vijećnicima na prihvaćanju Proračuna te naglasio: “Iako je ova godina za općinske financije bila izazovna, mi nismo stali s naporom i radovima, smatram da je za 2022. godinu vijećnicima predstavljen realan Proračun i želim da se svi još više uključe u razvoj zajednice. Finalizirali smo mnoge projekte, planirane investicije, te optimistično nastavljamo aktivnosti.”

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje