Povežite se s nama

Život i društvo

Kupujte u Lumniju i osvojite ulaznice za atraktivne koncerte, među kojima je i koncert popularnog Manu Chaoa

Objavljeno:

- dana

LUMINI I ŠPANCIRFEST

I ove godine Lumini shopping centar nagradit će kupce za vrijeme Špancirfesta. Sve što trebate učiniti je od 19. do 28. kolovoza, za vrijeme trajanja Špancirfesta, prošpancirati se do Luminija i obaviti shopping.

Svatko tko potroši 200 kuna, dobit će cool vrećicu Luminija, a vikendima od 19. do 21. kolovoza, te od 26. do 28. kolovoza bit će organiziran poseban nagradni natječaj u kojem se mogu osvojiti ulaznice za najatraktivnije koncerte!

Shopping morate obaviti u minimalnom iznosu od 200 kuna, a onda s računom odšpancirati do grada. Tamo potražite Lumini hostesu koja će biti odjenuta u Lumini majicu i kapu. Pružite joj račun, a ona će vama predati kartu za željeni koncert, a u izboru će biti: Manu Chao & La Ventura, Tony Cetinski, Zvonko Bogdan, Hladno pivo, Neno Belan i Pips Chips & Video Clips. No, morate požuriti jer svakog špancir vikenda ulaznice će osvojiti 10 najbržih kupaca.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Dosad potvrđeno 270 slučajeva gripe u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Za razliku od prošle sezone, kada nije zabilježen niti jedan laboratorijski potvrđen slučaj gripe, u ovoj sezoni virus gripe je u cirkulaciji pa se sljedećih tjedana može očekivati porast broja oboljelih.

U Referentnom laboratoriju za gripu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) potvrđeno je dosad 270 slučajeva gripe u Hrvatskoj, od kojih je u 260 uzoraka potvrđen virus gripe A, a u deset uzoraka virus gripe B, doznaje se u srijedu u HZJZ-u.

U subtipiziranim uzorcima gripe A prevladava virus gripe A/H3N2 (221 uzorak), dok je podtip A/H1N1 nađen u šest uzoraka, piše poslovni.hr.

Ove godine nabavljeno je 600.000 doza cjepiva za osobe s povećanim rizikom od teških oblika gripe i njezinih komplikacija.

Nastavite čitati

Život i društvo

U petak tijekom jutra varaždinska policija u akciji “Pojas i mobitel“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će u petak, 21. siječnja, od 8 do 14 sati provoditi preventivno-represivnu akciju “Pojas i mobitel“.

Tijekom akcije provodit će se nadzor nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje od strane vozača svih vozila, uključujući i bicikle, prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača i putnika u vozilima, te prekršaje vezane uz prijevoz djece u vozilima.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje