Povežite se s nama

Međimurje

KUU Lipa iz Gornjeg Mihaljevca oduševio publiku u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Kulturni amaterizam Međimurja cijenjen je i poznat po čitavoj Hrvatskoj, a u nedjelju, 13. rujna, u njemu je uživala i publika u Murskom Središću.

Članovi KUU-a Lipa iz Gornjeg Mihaljevca predstavili su svoje literarno, glazbeno i dramsko stvaralaštvo te raznježili, zabavili i na kraju nasmijali sve prisutne u dvorani Centra za kulturu Rudar.

Večer je započela recitacijama poezije Rajke Trokter, članice KUD-a koja je izdala već dvije knjige, a i treća je planirana za nadolazeću jesen.

Lea Kovačić recitirala je „Na srcu frbant“, a predsjednica KUU-a Lipa Jasenka Novak pjesmu „Nebum šenkala“.

Nakon recitacija publiku je svojim izvedbama poznatih pjesama zabavio Lipa Band. Nakon uvodnog programa, na red je došao najiščekivaniji događaj večeri, predstava „Čisti zmešeraj“.

– Putem ambijenta verestovanja glumci su na duhovit i zabavan način mlade upoznali, a starije podsjetili na neke od brojnih priča i situacija karakterističnih za naš kraj. Tako je predstava, osim što je odlično osmišljena i realizirana, zapravo i svojevrsni dokumentarac o našim običajima, navikama i problemima. Uvjereni smo da je to bio tek početak suradnje i druženja publike iz Murskog Središća i članova KUU Lipa iz Gornjeg Mihaljevca – poručili su iz CZK-a Rudar.

Međimurje

Neka međimurska mjesta bez struje u ponedjeljak, 24. siječnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U nekim međimurskim mjestima u ponedjeljak, 24, siječnja, neće biti struje.

– Cijenjenim kupcima električne energije zahvaljujemo na razumijevanju – poručuju iz čakovečke Elektre.

Tako će bez struje zbog radova u trafostanici od 8.30 do podneva biti dijelovi Belice (ulice Matije Gupca 2, 6-18 parni, 22-26 parni, 30, 40-46 parni, 50-52 parni, 1, 1/A, 3-19 neparni, 23, 31-33 neparni, 39-51 neparni; Pavleka Miškine 2-10 parni, 14-22 parni, 1-23 neparni; Kralja Tomislava 28, 42-50 parni, 152-154 parni, 154/A, 156-158 parni, 162-166 parni, 37, 43-51 neparni, 153-165 neparni).

U Toplicama Sveti Martin zbog radova na niskonaponskoj mreži električnu energiju od 9 do 12 sati neće imati objekti u Sportskoj ulici (18-20 parni), kao ni Zelena 27.

U Murskome Središću, također zbog radova na niskonaponskoj mreži, bez struje od 13 do 15 sati bit će Frankopanska ulica 50.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Vincekovo na svetomartinskom Venec bregu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Vincekovo u našim krajevima tradicionalno obilježava početak vinogradarske godine. Obavljaju se prvi radovi u vinogradima, kreće se s rezidbom i priziva proljeće.

Župni vinograd na svetomartinskom Venec bregu svake je godine bio nezaobilazno mjesto proslave, okupilo se uvijek mnoštvo ljudi koji su prisustvovali ceremoniji rezidbe trsa, njegova „krštenja“, a usto su se neizostavno gorice „okitile“ domaćim kobasicama i špekom kako bi donijeli plodnu i rodnu godinu.

– Ove godine Vincekovo na Venec bregu zbog važećih epidemioloških mjera neće se održati u tradicionalnom obliku.

Hvala župniku Župe sv. Martina biskupa, velečasnome Mladenu Gorupiću što je nastavio tradiciju i blagoslovio vinograd i sve ljude koji tokom godine mukotrpno rade u njemu – kažu iz Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje