Kulturni amaterizam Međimurja cijenjen je i poznat po čitavoj Hrvatskoj, a u nedjelju, 13. rujna, u njemu je uživala i publika u Murskom Središću.

Članovi KUU-a Lipa iz Gornjeg Mihaljevca predstavili su svoje literarno, glazbeno i dramsko stvaralaštvo te raznježili, zabavili i na kraju nasmijali sve prisutne u dvorani Centra za kulturu Rudar.

Večer je započela recitacijama poezije Rajke Trokter, članice KUD-a koja je izdala već dvije knjige, a i treća je planirana za nadolazeću jesen.

Lea Kovačić recitirala je „Na srcu frbant“, a predsjednica KUU-a Lipa Jasenka Novak pjesmu „Nebum šenkala“.

Nakon recitacija publiku je svojim izvedbama poznatih pjesama zabavio Lipa Band. Nakon uvodnog programa, na red je došao najiščekivaniji događaj večeri, predstava „Čisti zmešeraj“.

– Putem ambijenta verestovanja glumci su na duhovit i zabavan način mlade upoznali, a starije podsjetili na neke od brojnih priča i situacija karakterističnih za naš kraj. Tako je predstava, osim što je odlično osmišljena i realizirana, zapravo i svojevrsni dokumentarac o našim običajima, navikama i problemima. Uvjereni smo da je to bio tek početak suradnje i druženja publike iz Murskog Središća i članova KUU Lipa iz Gornjeg Mihaljevca – poručili su iz CZK-a Rudar.

Komentari

Komentara