Povežite se s nama

Moda i ljepota

Kvadrati za Hrvatsku! Pripremite se za današnju utakmicu

Objavljeno:

- dana

MIRELIN KUTAK POSVEĆEN NOGOMETNOM LUDILU

Hrvatska će se večeras u 18 sati boriti s Italijom za prolazak u četvrtfinale Europskog prvenstva. Nogometno ludilo među hrvatskim navijačima tako će vjerojatno kulminirati, a ista atmosfera je i u Varaždinu.

S prognozama utakmice nećemo sad početi već vam donosimo malo drugačiji aspekt nogometnog ludila – kako biti navijač od glave do pete i kako oslikati lice hrvatskim simbolima!

Kao model za navijački make up poslužio mi je simpatičan varaždinski par, Ela Dvorščak i Robert Marciuš. Ideje kako oslikati lice hrvatskim simbolima mogu doista biti svakakve, a prvenstveno ovise o željama samih navijača. Važno je samo jedno: kombinacija crvene, bijele i plave boje u kojima je naša, hrvatska zastava.

Hrvatsko srce

Za Elu sam odabrala, moglo bi se reći, malo ženstveniji mavijački look. Na jednu stranu lica profesionalnim bojama za oslikavanje nacrtala sam srce, koje sam išarala crveno – bijelim kvadratićima. Kako bi “hrvatsko srce” došlo do izražaja, uokvirila sam ga dodatno još plavom crtom, a sve sam upotpunila plavim  zavijutkom i šljokicama.

Kod Robija sam također oslikala samo jednu stranu lica. Baza je bila oko, oko kojeg sam formirala crveno – bijele kvadratiće. Sve to uokvirila sam plavom bojom i također finiširala šljokicama. Dakle, muškarci, nemojte se bojati šljokica.

Za ovakve prilike dozvoljene su šljokice i za muškarce, a najbolji dokaz za to je Robi koji je sa svojim navijačkim make upom bio spreman za vatreno navijanje.

Iako je oslikavanje lica postalo popularno kod nas posljednjih nekoliko godina, u svijetu je to normalna stvar uoči sportskih i drugih društvenih događanja. Ipak, najveći interes još uvijek pokazuju djeca koja se tako pripremaju za rođendane, zabave i maškare.

 

Izvor:
Foto: Andrej Švoger

Moda i ljepota

Najtraženiji tretmani s epidermalnim faktorima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najtraženiji anti-age tretmani s najbrže vidljivim rezultatima na svjetskom tržištu su definitvno tretmani s epidermalnim faktorima rasta, koji se smatraju vrhunskim postignućem znanosti u kozmetici pomlađivanja. EGF (epidermal grow factor) su živi aktivatori staničnog života.

Oni potiču rast novih epitelnih i epidermalnih stanica i na taj način pomlađuju i regeneriraju zrelu i oštećenu kožu te otklanjaju ožiljke. To se događa jer je pomoću njih moguće potaknuti stanice da se ponašaju kao u mladosti. EGF je set proteina koji sadrže čak 54 aminokiseline, što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena i elastina.

Proteini preokreću proces starenja kože i obnavljaju zalihe kolagena u dermisu. Najvažnije svojstvo je u tome da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, a djeluju na dermalnoj i epidermalnoj razini kože.

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Prije zime nahranite svoju kožu, no prvo je temeljito očistite

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

NJEGA KOŽE

Jesen je pravo vrijeme da nahranite, hidratizirate i pripremite kožu za nadolazeće hladne zimske dane. Odaberite hidratantnu kremu ovisno o vašem tipu kože.

Hidratacija i hranjenje kože su vrlo važni, ali je prvo potrebno napraviti piling kože. Detaljan piling važan je zapravo u svakom godišnjem dobu jer priprema kožu za bolju apsorpciju proizvoda za njegu, savjetuju na portalu Žena.hr. Možete koristiti dvije vrste piling proizvoda – one sa sitnim tvrdim česticama i one aktivne kemijski. Piling uklanja slojeve mrtve kože i otkriva mlađu i blistavu kožu. No, nemojte ga raditi više od dva puta tjedno.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje