Povežite se s nama

U fokusu

“Kvalifikacije radnika Boxmarka kao ponižavanih i bolesnih predstavlja tešku uvredu i za Boxmark”

Objavljeno:

- dana

Na internet stranicama portala Regionalni.com, 5. srpnja 2018. objavljen je članak pod nazivom „Bivše i sadašnje radnice Boxmarka odlučile progovoriti o teroru koji trpe na radnom mjestu”, a iz tvrtke Boxmark Leather su reagirali na navedeni članak.

>>Bivše i sadašnje radnice Boxmarka odlučile progovoriti o teroru koji trpe na radnom mjestu

Ispravak prenosimo u cijelosti.

“Navedeni članak popraćen je sa fotografijom poslovnih prostora društva BOXMARK LEATHER d.o.o. Trnovec i sadrži poveznicu na opširniji članak objavljen na portalu Dnevnik.hr.

Ukratko, taj članak i članak na koji se upućuje proizvode lažni utisak da nitko ne želi raditi u Boxmarku, da rad u Boxmarku podrazumijeva kršenje radničkih prava, izvršavanje nemogućih zadataka, trpljenje uvreda nadređenih, narušenje zdravlja, pri čemu radnici tobože u Boxmarku ne bi mogli jesti niti piti, imaju ograničen pristup toaletu. Sve su to neistine.

Postojanje normi je uobičajeno u industrijskoj proizvodnji. Za vrstu poslova koji se spominju u članku norma se ne odnosi na čitave komade kože kao što se insinuira, već kožne krojne dijelove manjeg formata (veličine A4 papira). Ovako postavljene norme nisu ni po čemu neuobičajene. U Boxmarku zadani postotak norme (na normiranim radnim mjestima) prosječno ostvaruje 92,52% radnika, od tog broja 48.38% radnika ostvari rezultat veći od norme, za što dobivaju dodatne bonuse, a prosječno 39,23% svih radnika ostvaruje dodatne bonuse s osnova izvrsnosti. To znači da barem pet puta više radnika premaši normu nego što ju ne ispuni.

Neisplatom stimulacija radnicima koji premašuju ovako postavljene norme i izjednačavanjem primanja svih radnika Boxmark bi zapravo profitirao, ali to ne bi bilo produktivno niti pravedno prema većini radnika.

U članku se pretendira izjave ukupno četiri (mahom bivša) radnika Boxmarka, u kojima oni izražavaju svoje subjektivne i neprovjerljive stavove o radu u Boxmarku, predstaviti kao potpuno i konačno svjedočanstvo o uvjetima rada kako ih doživljavaju svi radnici. Ovakve izjave ne mogu predstavljati potpunu niti objektivnu informaciju, uzevši u obzir da je u Boxmarku od početka njegovog rada radio 10.791 radnik. Dakle u članku je zastupljeno subjektivno stajalište 0,037% ukupnog broja sadašnjih i bivših radnika, pa se iz tih izjava ne može izvlačiti tako široke zaključke kakvi se iznose u reportaži.

Boxmark ima vrlo strogi kodeks ponašanja i interne procedure koje omogućavaju svim radnicima podnošenje pritužbi na postupanje nadređenih osoba. Međutim, osobe čije izjave su prenesene u članku, o navodnim vrijeđanjima od strane nadređenih osoba, nikada nisu uputile formalnu pritužbu unutar Boxmarka, što Boxmark dovodi u situaciju da preko medija prvi put doznaje za takve tvrdnje, bez jasnog navođenja konkretnih okolnosti, a to značajno umanjuje njihovu vjerodostojnost.

U članku se našla i teza da radnici Boxmarka na radnom mjestu ne mogu imati vodu, insinuira se i da ne mogu jesti u Boxmarku, te da ne smiju ići na WC. To naravno nije istina; naravno da radnici redovito sa sobom imaju vodu ili sok koje drže na za to predviđenim mjestima, a društvo ima predviđene prostore za obroke radnika. Teze o zabranama odlaska na WC su ispod svake razine, pa je teško uopće obrazlagati njihovu neistinitost.

Kvalifikacije radnika Boxmarka kao ponižavanih i bolesnih predstavlja tešku uvredu i za Boxmark i za njegove radnike, i Boxmark ju odlučno odbacuje.

Zaključno se napominje kako je izvor svih ovih neistinitih navoda reportaža iz emisije Nove TV pod nazivom „Provjereno” od 5. srpnja 2018. godine. Boxmark je Novoj TV povodom te reportaže podnio zahtjev za objavom opširnog ispravka pogrešnih informacija iznesenih u toj reportaži, i očekuje skoro objavljivanje tog ispravka.”

U fokusu

Pronađite posao po mjeri u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U suradnji s portalom posao.hr donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada. Portal za zapošljavanje donosi 10 poslovnih prilika za prijavu njihovom mogućnosti brze prijave! Sretno!

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava na poziciju Customer Service Representative (m/ž). Rad se izvršava u Novom Marofu, a rok za prijavu je 06.02.2022. Traži se sistematična i proaktivna osoba sa znanjem talijanskog i engleskog jezika. Prijavite se putem linka.

KTC d.d. zapošljava Kuhara (m/ž) i Konobara (m/ž) u Prelogu. Prijave se zaprimaju do 25.03.2022.  Za rad je potrebna završena srednja stručna sprema. Prijavite se ovdje.

Gradax d.o.o. traži Građevinskog inženjera niskogradnje (m/ž). Prijaviti se možete do 28.02.2022. Podaci za prijavu nalaze se na linku.

Boxmark Leather d.o.o. traži Šivača (m/ž). Mjesta rada su Trnovec Bartolovečki i Zlatar Bistrica. Prijave se zaprimaju do 03.02.2022. Posao uključuje šivanje kožnih navlaka za sjedala u automobilima. Prijavit se možete brzo i jednostavno putem brze prijave.

Čokoland d.o.o. traži trgovačkog predstavnika (m/ž) za izvršavanje rada na području cijele Hrvatske. Prijaviti se možete do 01.02.2022. Traži se kandidat sa izvrsnim prodajnim vještinama, koji je spreman na terenski rad. Prijave se zaprimaju brzo i jednostavno putem brze prijave.

Gi froup Staffing Solutions d.o.o. zapošljava tehničkog agenta sa znanjem njemačkog jezika (m/ž). Rad se izvršava iz udobnosti vlastitog doma. Potrebne su dobre komunikacijske i organizacijske vještine te napredno poznavanje njemačkog jezika. Prijaviti se možete do 04.02.2022. putem linka.

Mamut Fortis d.o.o. / Arena traži  Operatera / Blagajnika u kladionici (m/ž). Mjesto rada je Breznički Hum, a rok za prijavu je 31.01.2022. Poslodavac nudi stimulativna primanja uz dodatke za noćni rad, blagdane i nedjelje te rad u ugodnoj atmosferi. Prijavite se brzo i jednostavno ovdje.

Hanjes d.o.o. trži Skladištara (m/ž). Mjesto rada je Trnovec Bartolovečki, Varaždin. Posao obuhvaća pakiranje i obilježavanje proizvoda, pripremu i isporuku robe te utovar i istovar iste. Prijaviti se možete do 31.01.2022. putem brze prijave.

Gi froup Staffing Solutions d.o.o. zapošljava na poziciju Customer Service Representative (m/f). Nude mogućnost rada od kuće, a prijaviti se možete do 04.02.2022. Od kandidata se traži komunikativnost, proaktivnost i komunikativno znanje njemačkog jezika. Prijave se zaprimaju putem linka.

Bistro Barracuda d.o.o. traži Voditelja ugostiteljskog objekta (m/ž) u Prelogu. Prijaviti se možete do 17.02.2022. Za posao je potrebna završena srednja škola u trajanju od 3 godine, a iskustvo je poželjno, no nije uvjet. Podaci za prijavu nalaze se ovdje.

Za dodatnu ponudu poslova kliknite na link i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Želimo vam sreću prilikom prijave!

Nastavite čitati

U fokusu

Rastu cijene plina i struje, a meso poskupljuje za 30 posto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Posljednjih mjeseci zahvatio nas je val poskupljenja, a potrošačka košarica sve je skuplja. Suočavamo se s višim cijenama goriva, a poskupjele su i osnovne namirnice, od žitarica i ulja, voća i povrća, pa do pekarskih proizvoda.

Osim što su najavljene više cijene energenata, odnosno struje i plina, očekuje nas i poskupljenje mesa i to za čak 30 posto.

Kako su ovih dana pisali nacionalni mediji, sve ovisi o tome koliko će cijene energije otići gore. Živa stoka je već 25 posto skuplja u odnosu na razdoblje prije nove godine, a neminovno je da će rasti i cijene prerađenog mesa na policama.

Na povećanje cijena energenata osvrnuo se i premijer Plenković. Najavio je tri seta mjera za ublažavanje rasta cijena

– Ići ćemo s tri seta mjera, povećati naknade za socijalno ugrožene, to su vaučeri do 200 kuna za struju. Preispitat ćemo sve stavke koje igraju ulogu u određivanju cijene plina i struje. Tu treba sudjelovati i HEP. Treći skup mjera se odnosi na iznos stope PDV-a. Znamo da je PDV na struju 13%, na plin je 25%, tu postoji prostor koji ćemo iskoristiti da smanjimo ukupan iznos cijena za građane. Svi resori na dnevnoj razini razgovaraju o tome, pa i ja osobno – rekao je Plenković.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje