Povežite se s nama

Nogomet

Kvaliteta i besparica u nogometu

Objavljeno:

- dana

NOGOMET

Završena su natjecanja u županijskim nogometnim ligama te je tajnik ŽNS Varaždin Ivan Novak ovako komentirao nogometnu jesen:

– Zadovoljni smo prikazanim rezultatima i igrom, iz koka u kolo utakmice su sve kvalitetnije a s obzirom na male razlike u vrhu svih tablica očekujemo vrlo zanimljivo nogometno proljeće. U 1. ŽNL sve utakmice su registrirane, nije bilo niti jednog prekida. Na tablici se vodi se „mrtva utrka“  između Plitivice Gojanec koja je osvojila naslov jesenskog prvaka i Zadrugara. Obe momčadi imaju 32 osvojena boda, a slijede Zelengaj i Bednja sa 29 odnosno 27 bodova. Čak sedam momčadi su još uvijek u igri za prvaka, a između tih klubova tražit će se i sudionici međužupanijske lige koja će se igrati od jeseni. Ukupno je utakmice 1. ŽNL gledalo 15.115 ili u prosjeku 128 gledatelja po utakmici. Kod juniora prvi je Jalžabet sa 40 bodova, a kod pionira Novi Marof sa 42 osvojena boda. U 2. ŽNL Istok na prvom mjestu je Varaždin ŠN sa26 bodova a slijede tri momčadi sa po 22 boda Trnje, Čevo i Polet. Gledatelja je bilo 4.810, odnosno 73 po utakmici. U juniorskoj konkurenciji prvo je Trnje, a kod pionira momčad Sloboda ŠN. U 2. ŽNL Zapad Mladost Klenovnik je prvak sa 27 bodova dok slijede Dinamo sa 25 i Podravac 23. Broj gledatelja je vrlo sličan kao i u 2. ŽNL Istok.  Kod juniora prvi je Dinamo a drugi Orač oba sa po 34 boda. Kod pionira prvi su mladi nogometaši momčadi Orač. Iz toga se vidi da se u nogometnoj školi Orač očigledno se vrlo dobro radi. Bez obzira na velike financijske probleme koje pritišću klubove uspjeli smo, zajedničkim naporima privesti sva natjecanja do kraja. Što se tiče rada delegata i sudaca poznato je da ih nemamo dovoljan broj ali ove godine samo je šest utakmica odigrano sa jednim sucem. Radi se na povećanju broja sudaca i delegata kako bi imali potreban broj.  U NS Ludbreg također je su sve utakmice odigrane bez problema. U 1. Ligi prvi je Podravac iz Sesveta sa 28 bodova a slijede tri kluba sa po 26 osvojenih bodova Mladost Sigetec, Razvitak Čičkovina i Gora Globočec. Što znači da je natjecanje vrlo interesantno i da u proljeće očekujemo dobru natjecateljsku završnicu. Treba naglasiti da je novina natjecanja u mlađim uzrasnim kategorijama, održana je juniorska liga u dvije skupine, Istok i Zapad. U skupini Istok Bukovčan je prvak a sa istim brojem bodova na drugom mjestu je ekipa Struga Rovokop. U skupini Zapad prva je ekipa Mladost iz Šemovca. Isto su tako odigrali prvenstvo i pioniri u Istoku je prva momčad Struge Rovokopa, a u skupini Zapad Drava Sv. Đurđ. U 2. Ligi NS Ludbreg prvak je Dinamo iz Apatije.
Održan je prošli tjedan plenum klubova ŽNL Varaždin, o kojim se temama razgovaralo i što je zaključeno?
– Zbog teške financijske situacije u klubovima te problema s liječničkim pregledima igrača mi smo i sazvali plenum. Na plenumu smo dobili zahtjev jedne grupe klubova, koji sada ide na IO a zatim će raspravljati Natjecateljska komisija, Skupština i sva druga tijela ŽNS Varaždin u čiji djelokrug rada spadaju ta pitanje. Radi se o smanjenju naknada sudaca i delegata za 35%, ukidanje članarina za igrače od 6 do 16 godina, smanjenje kotizacija za 50%, zatim da se prelazak igrača iz kluba u klub s dosadašnjih 100 kuna povisi na 500 kuna ali da prvom klubu ide 50%, da se obračun troškova natjecanja i dalje vrši na 12 jednakih rata i da plaćanje službenih osoba i dalje ide preko ŽNS Varaždin. To su želje klubova a da li realne ocijenit će IO i ostala tijela ŽNS-a. Na plenumu se nije govorilo o troškovima za trenere koji će također morati dati svoj obol u financijskom rasterećenju klubova. Suci i delegati imaju najmanje naknade u regiji, a prije godinu dana su im smanjene takse za 25%. Sudili su dvije utakmice po sezoni bez naknade, što znači da su oni bili i prije svjesni financijske situacije u klubovima. Smanjivat ćemo i sada naknade samo koliko to ćemo još odlučiti nakon rasprava. Želja nam je da nastavimo funkcionirati na nivou kao i do sada. Sljedeći segment su liječnički pregledi igrača. ŽNS Varaždin u suradnji s Varaždinskom županijom napravio je veliki iskorak i dobili su obećanje da će Varaždinska županija sufinancirati jedan dio liječničkih pregleda. Svi klubovi će liječničke preglede članovima od 6 do 16 godina dobiti besplatno. ŽNS Varaždin je i prostorije koje su nam prazne dao za športsku ambulantu. Dogovorit će se sa liječnikom specijalistom športske medicine da i obilazi klubove. Treba dodati da je i cijena liječničkog pregleda smanjena na najmanju moguću mjeru. Ukupno je to pomoći oko 15.000 kuna po klubu. Na razgovorima o nogometnim temama uključuju se i saborski zastupnici, a mi ćemo još više potencirati da se u rješavanje postojećih problema uključe svi saborski zastupnici ali i svi gradonačelnici i načelnici općina. Na plenumu je nažalost bilo samo četiri načelnika, odnosno zamjenika načelnika. ŽNS Varaždin želi transparentno dati sve potrebne službene podatke o radu ŽNS kako ne bi došlo do baratanja netočnim informacijama. Svi klubovi sudjeluju u radu Skupštine gdje se donose odluke pa će se još jednom razgovarati ovim temama ali teško da će se smanjenjem od 50%  moći nastaviti normalni rad ŽNS Varaždin i natjecanja. Očekujemo konstruktivne rasprave na svim nivoima o ovim temama i pronalaženje realnog rješenja prihvatljivog za sve. Skupština će biti krajem veljače kada će se odlučiti.
Komentar na preustroj NK Varaždin.
– ŽNS Varaždin od početka pa do posljednjih razgovora uvijek daje podršku NK Varaždin, njegovom vodstvu, a  i činjenica da je predsjednik ŽNS Varaždin bio uključen u sve razgovore i pregovore sa HNS-om, Gradom Varaždinom i Varaždinskom županijom govori da želimo dobro. Nama treba kvalitetan nogomet, trebaju nam što prije prvoligaši i drugoligaši. Svjesni smo financijske situacije ali mislim da je odluka da se ide u preoblikovanje, dobra odluka te da će ona donijeti dobre i kvalitetne stvari. Nadam se da ćemo tako ubrzo dobiti i nekog privatnog partnera  koji će htjeti uložiti novac, kojemu će biti prioritet napredak NK Varaždin. Nadam se da ćemo kroz nekoliko godina ponovo u Varaždinu gledati prvoligaški nogomet. Svijetla slika nam je NK Rijeka i NK Istra, klubovi koji su se kroz preoblikovanje stabilizirali a rezultati govore da se to može. Ono što je Grad Varaždin učinio zajedno sa Varaždinskom županijom mislim da je dobra slika i da svi zajedno moramo stati iza našeg kluba, podržati rukovodstvo. Rezultati NK Varaždin dokazuju da se sve to može, bez obzira na teškoće. Prema ŽNS Varaždin NK Varaždin ispunjava sve obveze, suradnja je na vrlo visokom nivou prema tome nema razloga da jedni drugima ne vjerujemo i ne pomognemo.
U tijeku su i brojni malonogometni turniri.
– Kao i svake godine ŽNS Varaždin je suorganizator svih turira.  Veseli činjenica da Varaždin nastavlja svoju tradiciju, zahvala svima koji su uključeni u taj projekt. Mi smo u pregovorima o izdavanju dozvola, jer svi turniri koji se organiziraju na području ŽNS Varaždin trebaju dobiti dozvolu. One nisu sporne. Ivanec kreće, u pripremi su Lepoglava i Novi Marof, te Vidovec za registrirane igrače.  Nadamo se da ćemo zajedno sa organizatorima dobro i kvalitetno pripremiti sve turnire. Ono što je već krenulo je turnir u Varaždinu, a 51 prijavljena ekipa daje nam za pravo da znamo kako će se prezentirati dobar mali nogomet. Novina, veteranski turnir je samo novi iskorak naprijed. Svi moramo podržati to, te pokazati da je Varaždin veliki centar, te da u Varaždinu i Varaždinskoj županiji ima ljudi koji žele i znaju raditi. ŽNS Varaždin kao suorganizator daje maksimalan suport a ukupna kvaliteta svih turnira ide uzlaznom putanjom. ŽNS Varaždin će sigurno i još pomoći organizatorima, možda i kroz oslobađanje od 5% obveze uplaćivanja u ŽNS ali sigurno da će konkretne pomoći biti.     

Izvor:
Foto:

Nogomet

Odlična Lara Hraščanec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

TENIS

Mlada tenisačica TK Varaždin 1181 Lara Hraščanec odlično je počela ovogodišnje nastupe. 

Na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske za tenisačice do 12 godina osvojila je visoko 3. mjesto. Nakon pobjeda nad Zagrepčankama Sokolović, Kasalo i Kos u finalu je izgubila od državne prvakinje do 12 godina Noe Krznarić.
Lara je nastupila i u igri parova zajedno s Kornelijom Hunčak. U toj kategoriji osvojila je 2. mjesto.
Odličnim nastupima na ovom, ali i prijašnjim turnirima, Lara se kandidarala za jedno od mjesta u reprezentaciji za taj uzrast.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Nogomet

Vrijedna pobjeda Varaždinaca u Rijeci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

RUKOMET

U 11. kolu Premijer lige rukometaši GRK Varaždin 1930 izborili su pobjedu nad ekipom Zameta u Rijeci rezultatom 26:24, nakon vodstva Riječana na poluvremenu 14:11.

“Teško izborena pobjeda.”  zajednička je izjava i i grača i trenera nakon utakmice sa ekipom Zameta. Varaždinci nisu ušli dovoljno koncentrirano u susret i domaćin je to odmah iskoristio. Mlada ekipa Zameta s nekoliko iskusnijih igrača pokazala je da je željna igre i nadmetanja, te su s puno htijenja natjecari Varaždince na pogreške. U drugom dijelu varaždinski redovi su se posložili, obrana je počela funkcionirati na visokom nivou i rezultat se polagano okretao, opet zahvaljujući sve boljem napadu. Na kraju je dobra igra cijelog kolektiva donijela prevagu i nove bodove na kontu Varaždinaca koji i dalje drže vrh prvenstvene ljestvice s 20 osvojenih bodova.

U sljedećem kolu u Varaždin dolazi petoplasirana ekipa Gorice.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje