Povežite se s nama

Život i društvo

Kvalitetno učenje vodi do vrhunskog uspjeha

Objavljeno:

- dana

USUSRET UPISIMA

U sljedećoj školskoj godini Srednja škola Novi Marof upisat će četvrtu generaciju učenika. Riječ je o školi koja ima jasno postavljenu viziju i moto škole.

– Vizija Srednje škole Novi Marof je oformiti snažan srednjoškolski centar u kojem će se generacije učenika odgajati i obrazovati u duhu tolerancije i međusobnog uvažavanja, ali i razvoja novih vještina i kompetencija za uspješno uključivanje u sve segmente poslovnoga, društvenoga i privatnog života. Moto kojim se škola vodi na putu ostvarivanja svojih ciljeva jest “Kulturom učenja i kulturom ponašanja do vrhunskih uspjeha” – istaknula je ravnateljica Srednje škole Novi Marof Jasminka Behin.

Nastava i udruge

Iako djeluje tek treću godinu, za svoje učenike priprema različite fakultativne predmete kao što su: Matematika u svakodnevnom životu, Farmacija i botanika te Klimatologija i meteorologija. Također, Srednja škola Novi Marof učenicima nudi i fakultativno učenje stranih jezika: španjolskog jezika i francuskog jezika, uz učenje njemačkog i engleskog jezika kao obveznih redovitih nastavnih predmeta.

 

Škola učenicima omogućuje i polaženje dodatne nastave kao pripreme za polaganje državne mature

– Svojim učenicima Srednja škola Novi Marof omogućuje i polaženje dodatne nastave kao pripreme za polaganje državne mature. Isto tako, učenicima je na izbor dana mogućnost uključivanja u sekcije Učeničke zadruge Grebengrad i Novinarsku grupu, koja radi na izdavanju školskih novina, a postoji mogućnost vođenja i vlastite radioemisije na Radiju Novi Marof. Tu je i Kreativna radionica, u kojoj učenici mogu izraziti svoju kreativnost u različitim tehnikama poput gline, tkanine, papira, metala i slično, a Ekološka sekcija obuhvaća promicanje svijesti o potrebi zaštite vlastitog okruženja. Sekcija pod nazivom Uzgoj ljekovitog bilja bavi se sadnjom i proučavanjem ljekovitih bilja te izradom herbarija i proizvoda od ljekovitog bilja – istaknula je Behin. Tijekom ove tri godine djelovanja Srednja škola Novi Marof je uspostavila uspješnu suradnju s Udrugom Mladi za Marof, koja učenicima omogućuje razmjenu učenika u inozemstvo.

– Surađujemo s Udrugom Sunce i Gradskim društvom Hrvatskoga Crvenoga križa Novi Marof, koje pružaju učenicima mogućnost volontiranja te suradnju s Gradskim dječjim vrtićem Novi Marof putem brojnih projekata mladih istraživača – istaknula je Behin.

Brojne pogodnosti

Jedna od prednosti Srednje škole Novi Marof je manji broj učenika, što omogućuje bolju kvalitetu nastave.
– Odabirom Srednje škole Novi Marof učenici s novomarofskog područja imaju manje troškove školovanja s obzirom na to da im je škola blizu, ali i više vremena za izvannastavne aktivnosti. Uz terensku nastavu i mogućnost uključivanja u EU projekte, učenici Srednje škole Novi Marof imaju osiguran topli obrok – istaknula je ravnateljica Behin. U školskoj godini 2016./2017. Srednja škola Novi Marof učenicima nudi upis u jedan od pet obrazovnih programa. Od četverogodišnjih obrazovnih programa to su opća gimnazija, elektrotehničar i ekonomist, a od trogodišnjih obrazovnih programa to su prodavač i pomoćni stolar (TES) za učenike s teškoćama u razvoju.

Poruke novomarofskih srednjoškolaca

“Naša je škola malena,
puna uspona i padova,
ima dobrih đaka i šaljivih veseljaka.
Profesori se jako trude
da napune naše glave lude.”
“Ostavljamo nasljeđe naše u ruke vaše!”
“Iz osnovne moraš iti, pri nam ti lepo more biti!” 
“Dojdi sim, bumo tim!”

SREDNJA ŠKOLA NOVI MAROF KOJE SU NAŠE PREDNOSTI?

manji broj učenika, bolja kvaliteta nastave
radionički tip nastave za učenike
sigurnija okolina
blizina škole, manji troškovi školovanja
više vremena za izvannastavne aktivnosti u skladu s interesima učenika
topli obrok za učenike
dodatna nastava kao priprema za državnu maturu
rad u Učeničkoj zadruzi Grebengrad
sudjelovanje u terenskoj nastavi
uključivanje u EU projekte
mogućnost volontiranja učenika
stručna ekskurzija za Dan Škole za sve učenike

Srednja škola Novi Marof nalazi se u Zagorskoj ulici 23 u Novome Marofu. 
Više informacija o školi možete dobiti na broju telefona 042/205-110, e-mail: 
[email protected] ili na internet stranicama www.ss-novimarof.skole.hr

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Uginuo Jazzy, potražni pas HGSS-a Čakovec: Sigurno nas i sad čuvaš. Spavaj mirno

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uginuo je belgijski ovčar Jazzy, potražni pas HGSS-a Čakovec. Od Jazzyja su se HGSS-ovci oprostili i putem Facebooka.

-Nakon skoro 12 godina prijateljstva, danas nas je napustio naš Jazzy. Sa svojim je vodičem Nevenom Putarom život posvetio traganju i spašavanju unesrećenih. Nakon nebrojeno domaćih i međunarodnih treninga te uspješnih potraga, bolest je odlučila da je vrijeme da se odmori – stoji u objavi HGSS-a Čakovec.

Jazzy je, između ostalog, uz svog vodiča i HGSS, 2019. godine primio “Certificate of Commendation”, visoko priznanje Velike Britanije za izniman trud i zahvalu za iscrpljujuću petodnevnu uspješnu akciju traganja i spašavanja nestalog britanskog državljana na Mljetu.

-Dragi Jazzy, iako tužni, zahvalni smo što si odabrao baš nas. Naš je gubitak velik, ali smo sigurni da nas i sad čuvaš veselo trčkarajući nekim novim prostranstvima. Spavaj mirno Jazzy! – napisali su HGSS-ovci.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sve nedjelje, praznike i blagdane do kraja 2024. gradonačelnik Varaždina proglasio javnim manifestacijama i sajamskim danima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Svih 50 nedjelja, praznika i blagdana do kraja 2024. godine u Varaždinu se Zaključkom gradonačelnika Nevena Bosilja proglašavaju danima javnih manifestacija i sajamskim danima, objavio je Grad Varaždin na svojoj službenoj internetskoj stranici.

Grad Varaždin je u suradnji s Turističkom zajednicom u zaključku koji će se početi primjenjivati od 1. travnja 2024. detaljno razložio da će  u cilju povećanja  kulturno-turističku ponude organizirati  niz javnih manifestacija koje će trajati punih devet mjeseci.

Tako je u zaključku detaljno  navedeno: od 1.4. do 31.5. će biti održana manifestacija Proljeće u Varaždinu, u sklopu koje će biti održano 90 programa, nakon toga, od 1.6. do 22.8.2024.godine bit će održana manifestacija Ljeto u Varaždinu, u sklopu koje će biti održano oko 80 programa, 15.08.2024.godine, blagdan Velike gospe, od 23.8. do 1.9.2024. godine bit će organizirana  manifestacija Špancirfest u sklopu koje će biti održano 500 programa, od 2.9. do 28.11.2024. godine bit će organizirana manifestacija Jesen u Varaždinu s planiranih 50 događanja, a od 29.11.2024. godine do 31.12.2024. godine manifestacija Advent u Varaždinu s planiranih 100 različitih programa.

Pored nedjelja u vrijeme navedenih manifestacija, navedeno je i 11 neradnih dana do kraja godine:

01.04.2024.      Uskršnji ponedjeljak – Ponedjeljak

17.04.2024.      Dan izbora – Srijeda

01.05.2024.      Praznik rada – Srijeda

30.05.2024.      Dan državnosti i Tijelovo – Četvrtak

22.06.2024.      Dan antifašističke borbe – Subota

05.08.2024.      Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja – Ponedjeljak

15.08.2024.      Velika Gospa – Četvrtak

01.11.2024.      Dan svih svetih – Petak

18.11.2024.       Dan sjećanja na žrtve Dom.  rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje –  Ponedjeljak

25.12.2024.      Božić – Srijeda

26.12.2024.      Sveti Stjepan – Četvrtak

Navedenim zaključkom tih dana u vremenu od 6:00 do 22:00 sata omogućuje  se prigodna prodaja na kioscima i štandovima koji su dio javnih  i sajamskih manifestacija,  a u vrijeme blagdana Velike Gospe te manifestacija Špancirfest i Advent  vrijeme prigodne prodaje produžuje se do  24:00 sata.

U zaključku se obrazlaže kako u  cilju produženja turističke sezone i povećanja obujma turističke ponude Grad Varaždin i Turistička zajednica grada Varaždina provode različite aktivnosti na proširenju njegove kulturno-turističke ponude. Na temelju dosadašnjih vrlo uspješnih manifestacija Špancirfest  i  Advent u Varaždinu, koje su u bitnome doprinijele rastu dolazaka turista cijele 2023. godine od čak 21% u odnosu na 2022.godinu,  finaliziraju se pripreme  programa i projekta koji će ove godine  još više povećati kulturno-turističku ponudu grada, a time i broj gostiju te ukupnu potrošnju u trgovini i ugostiteljstvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje