Povežite se s nama

Život i društvo

Kvar na zračnim jastucima: Čak 460 tisuća automobila poznate marke mora na servis

Objavljeno:

- dana

Proizvođač automobila Volvo povlači 460.000 automobila diljem svijeta zbog kvara zračnih jastuka. Mehanizam napuhavanja zračnih jastuka može se pokvariti ako je izložen vlazi i visokim temperaturama.

To bi moglo uzrokovati pukotine, izvijestio je švedski proizvođač automobila američku vladinu agenciju National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), a zbog tih pukotina zračni jastuk neće raditi, piše Poslovni dnevnik.

Proizvođač automobila stoga povlači dva modela automobila u servise. Riječ je o sedanima S60 i S80 koje je tvrtka proizvodila u razdoblju od svibnja 2000. do ožujka 2009. godine. Više od polovice opoziva odnosi se na automobile prodane u Sjedinjenim Državama.

U objašnjenju za NHTSA, Volvo javlja da postoji barem jedan poznati slučaj u kojem je kvar doveo do smrtonosne prometne nesreće.

Život i društvo

Policija za vikend kontrolira imate li zimsku opremu te testira na prisutnost alkohola ili droge

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Tijekom vikenda policijski službenici će na području Postaje prometne policije Varaždin ciljano pojačano nadzirati promet i kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Obzirom na najavljeno pogoršanje vremenskih uvjeta, policija podsjeća na obvezu posjedovanja zimske opreme, te kako što sigurnije sudjelovati u prometu ukoliko su na cestama zimski uvjeti. Policijski službenici će također tijekom ovog vikenda pojačano nadzirati i posjedovanje zimske opreme na vozilima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Besplatno klizanje za lepoglavske školarce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zahvaljujući odličnom odazivu građana odlučeno je da klizalište u Lepoglavi ostane raditi sve do kraja mjeseca siječnja, što će zasigurno razveseliti one najmlađe.

Radno vrijeme klizališta je od 16 do 21 sat.

Posebno raduje i vijest kako školarci imaju mogućnost besplatnog klizanja.

– Početkom tjedna uputili smo dopis ravnateljima u kojem nudimo besplatno klizanje svim osnovnim školama na području grada Lepoglave u jutarnjim satima u sklopu nastave. Škole su s oduševljenjem prihvatile prijedlog i od sada školarci mogu pokazati svoje vještine klizanja u sklopu nastave. Veseli nas puno klizalište i pozivam sve ljubitelje klizanja da iskoriste svaku minutu i uživaju do kraja siječnja – izjavio je direktor TKIC-a Damjan Županić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje