Povežite se s nama

U fokusu

Ladislav Ilčić je prvi Varaždinac koji je ušao u Europski parlament

Objavljeno:

- dana

Danas je u Varaždinskoj županiji priređeni prijem za naše eurozastupnike Sunčanu Glavak i Ladislava Ilčića te je konstatirano kako ima puno prostora za suradnju od koje će građani Grada Varaždina i Varaždinske županije imati koristi.

Ladislav Ilčić je prvi Varaždinac koji je ušao u Europski parlament i na tome mu iz Varaždinske županije čestitaju. Redoviti sastanci u koje će se uključiti i naših šestero saborskih zastupnika iz Varaždinske županije biti će odlična podloga za kreiranje i stvaranje novih projekata i programa na dobrobit svih naših građana, kažu iz Županije.

Podsjetimo, prije nekoliko dana europarlamentarna zastupnica Ruža Tomašić otišla je u mirovinu, a u Euroskom parlamentu zamijenio ju je Ilčić.

– Doista je vrijeme za moju mirovinu. Završila sam svoju borbu za hrvatske ribare i sada mirno mogu u mirovinu koju sam toliko željela. Drago mi je i počašćena sam što će me u Europskom parlamentu mijenjati Ladislav Ilčić, a u Hrvatskom saboru Marko Milanović Litre. To su mladi i obrazovani ljudi koji su već dokazali da su im Hrvatski interesi na prvom mjestu – rekla je Tomašić.

Ladislav Ilčić zahvalio je Ruži Tomašić na svemu što je učinila za Hrvatsku. Istaknuo je kako će u Europskom parlamentu nastaviti borbu za hrvatske ribare kao dio grupe Europskih konzervativaca i reformista. Također, namjerava se uključiti u Odbor za industriju istraživanja i energetiku kako bi se izborio za više subvencija za nisko energetsku gradnju i za obnovljive izvore energije kako bi hrvatskim obiteljima smanjili troškove za režije.

Također, novi zastupnik u Europskom parlamentu, Ladislav Ilčić, već je podržao novi mađarski zakon koji zabranjuje LGBT sadržaje za maloljetnike.

U fokusu

Iz Vindije jasni: Nemamo namjeru prodavati dionice Koke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas smo pisali o tome da Koku želi preuzeti Enver Moralić, preko svoje tvrtke Kutjevo.

Varaždinsku Koku želi kupiti poduzetnik preko svoje tvrtke Kutjevo

Zagrebačkoj je burzi Vindija danas, 8. prosinca, poslala stav vezano na dionice Koke. Potpisuje ga Nenad Klepač, Predsjednik Uprave Vindije.

– Ovim putem želimo informirati Upravu Koke, ostale dioničare i sve zainteresirane strane da Vindija d.d. kao većinski vlasnik, i s današnjim danom imatelj 96,36 % ukupno izdanih dionica, nema nikakvu namjere niti sada niti u narednom razdoblju prodavati bilo koji dio svojih dionica Koke. Naime, Koka je integralni dio poslovanja Vindija Grupe i jedna je od naših ključnih članica. Kao takva je dio naše poslovne strategije te zajedno s mliječnim poslovanjem čini cjelinu našeg poslovanja u prehrambenoj industriji te prisutnosti na tržištu RH, regije i ostalog izvoza – piše u dopisu Vindije.

Nastavite čitati

U fokusu

Čačić će savjetovati kako obnoviti Zagreb, Fond će voditi žena s njegove liste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iako je Damir Vanđelić koji je podnio ostavku, trebao ostati na čelu Fonda za obnovu obnovu do sredine mjeseca, a ministar graditeljstva Darko Horvat je najavio da će pregovarati da ostane do kraja godine, Vanđelić će danas biti maknut, piše 24.sata.

Sazvana je, naime, sjednica Upravnog vijeća Fonda kojem je na čelu Horvat, a nova, privremena ravnateljica će biti Snežana Penović.

Snežana Penović je kadar bivšeg varaždinskog župana i predsjednika Reformista Radimira Čačića.

Prema informacijama 24.sata, Čačić bi također trebao imati neku vrstu savjetodavne uloge u Fondu za obnovu.

Penović je bila zaposlenica Ministarstva graditeljstva, a premještena je u Fond kada je on osnovan. Trenutačno je direktorica stručne službe zadužena za praćenje obnove. Snežana Penović je bila i sa suprugom Leom na listi Reformista na lanjskim izborima u 10. izbornoj jedinici. Listi je povjerenje dalo 0,15 posto birača ili njih 299. Penović je osvojila 9 glasova, a suprug 8 glasova.

Leo Penović je bio za vrijeme Vlade Zorana Milanovića i koordinator projekta “Zagreb na Savi” dok je ministar gospodarstva bio Radimir Čačić.

Za novog ravnatelja Fonda će biti raspisan natječaj. Dosad nije izabran zamjenik ravnatelju koji bi onda po svojoj funkciji preuzeo Fond nakon što je Vanđelić dao ostavku. Tri puta je natječaj poništen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje