Povežite se s nama

Međimurje

LAG Mura-Drava: novih 1,4 milijuna kuna za razvoj lokalne infrastrukture

FOTO: Miroslava Novak Hranje, LAG arhiva

Objavljeno:

- dana

Lokalna akcijska grupa Mura-Drava objavio je novi natječaj za mjeru 2P1-M1 „Razvoj i modernizacija društvene infrastrukture“. Natječaj je namijenjen razvoju infrastrukture koja će biti od opće koristi za stanovništvo na području LAG-a. Vrijednost natječaja je nešto veći od 1,4 milijuna kuna. Vrijednost dosad objavljenih natječaja LAG-a tako je dosegnuo iznos veći od 6,75 milijuna kuna.

Da bi sredstva imala utjecaj na što veći dio stanovništva, nešto više od pola navedenog iznosa namijenjeno je upravo za mjeru koja uključuje razvoj i modernizaciju društvene infrastrukture te su do sada rekonstruirani i opremljeni društveni domovi, sportski parkovi, grobne kuće, a planiraju se i nove gradnje, rekonstrukcije i opremanja.

S druge strane, putem natječaja za poljoprivrednike nabavljena je ili je u procesu nabave mehanizacija, oprema, strojevi, opremljeni su objekti za preradu, kupljene su domaće životinje te su podignuti novi trajni nasadi u ukupnom iznosu većem od 2,5 milijuna kuna.

Poseban napor LAG ulaže u razvoj turizma na svojem području. Tako su u fazi pripreme trenutno čak tri projekta suradnje koji će uključivati edukaciju stanovništva, promociju područja, posjete primjerima dobre prakse i mnoštvo drugih elemenata koji će pomoći da se turistički potencijal područja iskoristi što kvalitetnije te da se dobije dodatna vrijednost područja LAG-a Mura-Drava.

– Sve navedeno dovodi nas do zaključka da LAG ima iznimno velik utjecaj na područje na kojem djeluje te natječaji koje raspisuje, ali i koje provodi uvelike pomažu u razvoju područja koje pokriva.

sdr_HDRB

Crna kronika

Sportska tragedija: srušio se na nogometnom terenu i kasnije preminuo u bolnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

NK Otok

Do neviđene tragedije došlo je jučer na utakmici NK-a “Otok” i NK-a “Radnički”.

Tijekom utakmice srušio se igrač “Otoka” Dejan Oršuš koji je, nažalost, kasnije preminuo u ŽB Čakovec od srčanog udara.

– U dubokoj žalosti javljamo vam da je igrač NK-a “Otok” Dejan Oršuš nakon što se srušio jučer tokom utakmice preminuo. Uz brzu reakciju suigrača i igrača NK-a Radnički uspjeli smo ga spasiti, a vrlo brzo stiglo je i medicinsko osoblje koje se trudili oživjeti ga (25 min oživljavanja na samom terenu). Mladić od 24 godine je nažalost preminuo u 2 sati u Županijskoj bolnici Čakovec od posljedica srčanog udara.

Bio je dečko za zafrkanciju, talent od nogometaša, veliki igrač, a još veći prijatelj! Iza sebe je ostavio ženu u petome mjesecu trudnoće i dijete. Hvala mu za sve pogotke, pomoć klubu i za dizanje raspoloženja dok je dečkima bilo najteže! Uvijek u našim mislima naš Dejan – poručuju iz NK-a “Otok”.

Od preminuloga Dejana na društvenoj mreži Facebook oprostili su se i njegovi suigrači.

– Posljednji pozdrav našem uvijek vedrom i nasmijanom Dejanu, hvala ti za sve lijepe zajedničke trenutke koje si proveo sa nama. Hvala za svaki ispričani vic i podizanje atmosfere prije utakmice. Hvala ti što si bio dio naše ekipe. Iskreno saučešće obitelji i prijateljima. Dejan Oršuš zauvijek u našim srcima!

Obitelji, rodbini, suigračima i prijateljima izražavamo iskrenu sućut.

Nastavite čitati

Međimurje

U ponedjeljak u Međimurju 10 slučajeva zaraze koronavirusom, preminula je jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata evidentiran je jedan pozitivan slučaj na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, javio je 12. travnja županijski Stožer civilne zaštite.

Brzim Ag testovima tijekom vikenda testirano je 640 osoba, od toga su u nedjelju testirane 364 osobe te je evidentirano 7 pozitivnih nalaza.

Na temelju kliničke slike SARS-CoV-2 virus je dijagnosticiran kod jedne osobe, dok je iz drugih županija prijavljeno da je PCR testom dokazan SARS-CoV-2 virus kod jedne osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurju.

U protekla 24 sata oporavile su se 53 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 400.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 49.126 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 42 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 6 pacijenata, otpuštena su 2 pacijenta, a 1 pacijent je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 72 godine sa brojnim dodatnim bolestima.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji ukupno bilježimo 12.951 oboljelu osobu, a ukupno se oporavilo 12.295 osoba.

Nastavite čitati