Povežite se s nama

Međimurje

Lani u Međimurju 6 mrtvih u prometu te 1.215 kaznenih djela

Objavljeno:

- dana

POLICIJA

Policijska uprava međimurska pohvalila se sigurnosnim pokazateljima za 2016. godinu. Naime, već je nekoliko proteklih godina primjetan trend opadanja ukupnog broja evidentiranih kaznenih djela na području Međimurske županije.

Primjerice, 2012. zabilježeno je 1.897 kaznenih djela (bez kaznenih djela iz prometa), dok ih je lani evidentirano 1.215, što predstavlja pad od gotovo 36 posto, naglasio je glasnogovornik PU međimurske Radovan Gačal.

– Takav trend bilježi se i kod kaznenih djela koja najviše brinu naše građane, a to su imovinski delikti, konkretno teške krađe i krađe. Tijekom 2016. zabilježeno je smanjenje teških krađa za 22 posto u odnosu na 2015., dok je broj krađa u istom razdoblju smanjen za 28 posto – ističe Gačal te dodaje da su krađe bicikala i šumske krađe također u opadanju. Inače, intenziviran je rad policijskih službenika na otkrivanju prekršaja i kaznenih djela zlouporabe droga.

– Primjetan je i konstantan pad broja evidentiranih prekršaja narušavanja javnog reda i mira, čiji je utjecaj na percepciju sigurnosti vrlo bitan. Ujedno, otkrivačka djelatnost policije raste te je lani iznosila 63,3 posto – rekao je Gačal. Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, napomenuo je da je broj prometnih nesreća u konstantnom opadanju, potkrijepivši to podatkom da je drugu godinu zaredom zabilježeno šest smrtno stradalih osoba na međimurskim prometnicama.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Petak u Međimurju uz 36 novih slučajeva zaraze koronom, i dalje se smanjuje broj hospitaliziranih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 137 osoba, od čega je evidentirano 35 pozitivnih slučajeva na COVID-19 u Međimurskoj županiji, priopćio je 22. siječnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 26 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 315.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 36.527 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Na temelju kliničke slike (bez testiranja) epidemiološkim izvidima dijagnosticiran je 1 pozitivan slučaj.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 60 pacijenata pozitivnih na COVID-19, od toga je njih 4 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 5 pacijenata.

Na invazivnoj respiraciji nalazi se 1 COVID pozitivan pacijent. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID-a 19 na broju 040/372-350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje.

Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili putem e-mail adrese [email protected]

Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije vezan uz COVID-19 je na broju 040/386-835.

Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 040/372-372.

Nastavite čitati

Međimurje

Poznate su prve nominacije s područja Međimurske županije za lokalne izbore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poznate su prve nominacije za nadolazeće lokalne izbore u Međimurskoj županiji.

Mario Medved, koji je trenutačno na funkciji zamjenika gradonačelnika Grada Čakovca, na predstojećim izborima u svibnju neće se kandidirati za obnašanje funkcije u izvršnoj gradskoj vlasti. On je SDP-ov kandidat za međimurskoga župana.

Za njegova će se zamjenika kandidirati Darko Dania, koji je u ovome trenutku načelnik Nedelišća.

Nastavite čitati