Povežite se s nama

Sport

Lara Hrašćanec najbolja u U12

Objavljeno:

- dana

TENIS

Teniski klub Varaždin 1181 svojim rezultatima i omladinskim pogonom pozicionira se kao jedan od vodećih klubova u sjeverozapadnoj regiji i Hrvatskoj. 

Lara Hraščanec je najbolja klupska natjecateljica do 12 godina čemu u prilog govori i nedavno osvojeni jaki turnir u Zagrebu. Treba napomenuti da je ovo čak četvrti osvojen turnir u posljednja dva mjeseca i da slijede pripreme za otvorenu ljetnu sezonu gdje se očekuju također odlični rezultati.
Lara je osvojila turnir iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza “TTK Warriors Tour” koji se održavao u dvorani Teniskog kluba „Ponikve“ Zagreb. Svojom dobrom igrom redala je pobjede nad Sarom Cigić, 6:0 i 6:0, odličnom Ruskinjom Alexandrom Kornilovom, 6:0, 5:7 i 7:6(5), Lanom Čačulović, 6:1 i 6:1, te je u finalu svladala Danijelu Hunčak, 6:1 i 6:1.
Od ostalih igrača i igračica koji su nastupili na istome turniru važno je spomenuti da je Lucija Mišak nakon odlične igre u prvom kolu i pobjede nad Nikolinom Gavrilović, 6:0 i 7:5, zaustavljena u osmini finala od Nike Dundović 4:6 i 2:6, dok su dečki Stjepan Ivanek i Borna Jagetić plasmanom u četvrtfinale potvrdili odličnu formu na početku nove natjecateljske sezone.
Ovi rezultati plod su dugotrajnog rada stručnog tima trenera, igrača i vodstva kluba.

Izvor:
Foto:

Sport

Načelnik Klapša organizirao prijam za svjetsku prvakinju u savate boksu Ines Leskovar

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Višestruka državna prvakinja i juniorska prvakinja svijeta u savate boksu assaut Ines Leskovar, rodom iz Donjeg Ladanja, osvojila je zlatno odličje na Svjetskom kupu koji se ovog tjedna održavao u austrijskom gradu Weizu.

Na šestodnevnom Svjetskom kupu organizirano je natjecanje za više od 300 sportašica i sportaša iz 26 zemalja svijeta, među kojima su nastupili i najbolji boksači iz pet klubova iz Hrvatske, pa tako i članovi Savate i boksačkog kluba Omega Varaždin.

Po povratku iz Austrije, načelnik Mario Klapša primio je u prostorijama Općine Maruševec svjetsku prvakinju u savate boksu Ines Leskovar, članicu varaždinskog kluba koja je u svim dosadašnjim mečevima u kojima je nastupila uvjerljivo pobjeđivala i osvajala zlatne medalje.

Klapša je čestitao Leskovar na zlatnoj medalji koju je osvojila pobjedom nad predstavnicom Ukrajine i time osigurala jedino zlatno odličje za Hrvatsku na Svjetskom kupu, istaknuvši pritom da se radi o iznimnom postignuću za sportašicu i priznanju kluba u kojem trenira, a koje doprinosi promociji države i Općine Maruševec iz koje dolazi. 

– Općina Maruševec prati i podržava uspjehe svih svojih sumještana, a osvajanje svjetskog zlata u konkurenciji državnih prvaka u sportu u kojem Francuzi prednjače kruna je svih dosadašnjih uspjeha koje su ostvarili. Čestitamo Ines i klubu Omega Varaždin na zlatnom odličju i želimo im još puno velikih rezultata, kako u sportu tako i na području obrazovanja na Vojnim studijima koje je Ines ove godine upisala – rekao je načelnik Mario Klapša.

Ines Leskovar rođena je 2003. godine, živi u Donjem Ladanju i ove je godine završila Gimnaziju u Ivancu. Svoju sportsku karijeru započela je s 15 godina uz vodstvo najtrofejnijih trenera Miljenka Rožmarića i Emerika Večerića.

Trenira boks i savate boks, a osim što je višestruka državna prvakinja i juniorska prvakinja svijeta, proglašena je najboljom juniorkom u prošloj godini od strane Hrvatskog savate saveza.

Nastavite čitati

Sport

U Varaždinu održano omladinsko Europsko stolnotenisko prvenstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon više od dvije godine održalo se omladinsko Europsko stolnotenisko prvenstvo, a grad domaćin bio je Varaždin. 

Najbolji mladi stolnotenisači i stolnotenisačice Europe odmjeravali su snage u dvorani Arena uz rijeku Dravu u Varaždinu, a glavni pokrovitelj prvenstva bila je tvrtka Gazprom iz Ruske federacije. 

Uz zahtjevne organizacijske pothvate Hrvatskog stolnoteniskog saveza, prvenstvo je održano, i to u dva dijela.

Od 18. do 24. srpnja igrali su stolnotenisači i stolnotenisačice do 19 godina, a zatim su svoja igračka umijeća pokazali stolnotenisači i stolnotenisačice do 15 godina starosti.

Ukupno je na prvenstvu nastupilo 45 ekipa iz skoro svih zemalja Europe.

Priliku da čestita te da im podijeli medalje dobio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, pa je tako najboljoj muškoj ekipi do 15 godina, predstavnicima Francuske, te najboljoj ženskoj ekipi, stolnotenisačicama iz Njemačke, čestitao na velikom uspjehu i ujedno im zaželio svako dobro u daljnjim sportskim nadmetanjima.

Župan je tom prilikom istaknuo da je prvenstvo jako dobro organizirano unatoč svim mjerama koje se provode zbog borbe s pandemijom, ustvrdivši da je to bila i dobra promocija za Grad Varaždin te Varaždinsku županiju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje