Povežite se s nama

Život i društvo

Latvijski pilot Soloduha: Hrvatska je lijepa, žene prekrasne, a “Baltičke pčele” spremaju koncert na nebu!

Objavljeno:

- dana

AEROMITING U VARAŽDINU

– Hrvatska je lijepa zemlja. Vrijeme je lijepo, a vino i žene prekrasne. Vjerujemo da ovo neće biti naš posljednji posjet – rekao je Artyom Soloduha, 27-godišnji pilot iz Latvije, vođa akro-skupine “Baltic Bees” (Baltičke pčele) koja je jučer, prvog dana varaždinskog aeromitinga – Croatian International Airshow Varaždin 2015. – oduševila posjetitelje vratolomijama na nebu.

Baš kao što je Soloduha najavio, šestorica pilota iz Latvije, koji su prvi put bili u Varaždinu i Hrvatskoj, izveli su pravi šou.

– Naš program traje 23 do 25 minuta, a uvijek se pobrinemo da se publika osjeća kao da je u kazalištu ili na koncertu. Izvodimo brojne manevre, pri čemu smo na početku u zbijenoj formaciji, a drugi dio je puno dinamičniji, kao da gledate “lude pčele” – objasnio je Soloduha, koji je još prije pet godina, kao 22-godišnjak postao kapetan Baltičkih pčela i tako postao najmlađi vođa neke akro-skupine u svijetu.

Na nebu iznad Varaždina su pomoću aviona iscrtali i srce, a publiku su oduševili raznim formacijama, a još više manevrima. Latvijska akro-grupa je posebna i po tome što o avionima brine i – mehaničarka.

Krila oluje oduševila i u novom sastavu

Baltičke pčele opet nastupaju i u nedjelju, baš kao i hrvatska akro-grupa Krila oluje, koji su u Varaždin stigli u novom sastavu, pa nisu izvodili neke od svojih najzahtjevnijih elemenata, ali je i njihov subotnji nastup oduševio posjetitelje.

Na varaždinskom aeromitingu nastupaju četvrti put, a otkrili su da im je to posebno zadovoljstvo, jer kažu da je riječ o jedinom aeromitingu u Hrvatskoj na koji redovno dolaze piloti i akro-grupe iz inozemstva.

Priliku da vide vratolomije na nebu svi imaju još danas.

Program na varaždinskom aerodromu počinje u 13 sati, a osim Krila oluje i Baltičkih pčela, i danas vas očekuje niz atraktivnih programa kao što su akrobacije slovenskog pilota Petera Podlunšeka, dolazak helikoptera Ministarstva unutarnjih poslova, a svakako uživo treba vidjeti Gripen mađarskog ratnog zrakoplovstva i, kao šećer na kraju, MIG hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Cijena ulaznice je 30 kuna, a ulaz za djecu do 12 godina je besplatan.

 

Program CIAV 2015 – nedjelja 12. srpnja 2015.

13:00 – 13:20 Padobranski desant

13:30 – 13:40 Motorni zmajevi AK „Rode“

13:40 – 14:00 Extra EA–300 (B. Ambreković)

14:00 – 14:25 Soko GALEB G-2 (A. Perc)

14:30 – 14.40 Pegasus EDA-100 Flamingo

14:40 – 15:00 Generalna avijacija

15:00 – 15:15 Eurocopter EC-135P Ministarstvo unutarnjih poslova

15:15 – 15:30 Extra EA – 330 SC (Peter Podlunšek)

15:45 – 15:55 Pilatus PC – 9M Slovensko ratno zrakoplovstvo

16:00 – 16:15 SAAB JAS – 39 Gripen Mađarsko ratno zrakoplovstvo

16:20 – 16:30 Generalna avijacija

16:35 – 17:05 Krila oluje, akro-grupa hrvatskog ratnog zrakoplovstva

17:10 – 17:40 Baltic Bees, latvijska akro-grupa

17:48 – 18:05 MIG – 21 UMD hrvatsko ratno zrakoplovstvo

 

 

 

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović / Facebook

Život i društvo

Odličan Halloween party u subotu u Cestici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Udruga mladih Hiperaktivni Cestica/Facebook

Udruga mladih Hiperaktivni Cestica u subotu, 30. listopada, organizira Halloween Party 2021, a početak je u 20 sati.

– Došlo je ono doba godine kada se u jednom napuštenom atomskom skloništu okupljaju najstrašnije nemani Cestice i šire. Vještice, vukodlaci, duhovi, vampiri, klaunovi.. Svi oni bude se na nabrijavajuće ritmove DJ VOLTAIR-a, DJ INPAX-a i DJ LITL POKET-a. Nemoj propustiti priliku na cijelonoćnu zabavu uz naše DJ-eve, koji će osigurati ludu i nezaboravnu atmosferu – poziv je iz udruge.

Najbolje maske bit će nagrađene.

Ipak, ulazak u sklonište bit će moguć samo s COVID potvrdom.

Nastavite čitati

Život i društvo

Verica Vitković: “U Trnovcu radimo puno, a ispred nas još su brojni projekti i planovi”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što je preuzela vlast u Općini Trnovec Bartolovečki, načelnica Verica Vitković ne staje s projektima i planovima.

Dosad su već donesene odluke koje se odnose na najmlađe – odluka o financiranju zapošljavanja na neodređeno za pet učiteljica u produženom boravku za djecu od 1. do 4. razreda u OŠ Trnovec i OŠ Šemovec. Realizirani su i dodatni programi za djecu predškolskog uzrasta, kao što su učenje stranog jezika, organizacija stručnog rada pomoćnika za djecu s teškoćama u razvoju i predškolski program za djecu koja dosad nisu polazila vrtić. Već ovog tjedna bit će objavljen natječaj za stipendiranje studenata s područja Općine.

Radovi

Radi se i u Zamlaki i Žabniku, za čija su nogometna igrališta naručene mreže za golove te zaštitne mreže. U Šemovcu traju radovi na uređenju prostorija koje koristi Agro udruga, a radi se na uređenju sanitarnog čvora, uredskog prostora i kuhinje te prostora za održavanje sastanaka i edukacija članova Udruge. Za Šemovec počinje i javna nabava za adaptaciju i uređenje grobne kuće. U Štefancu se izvode radovi na Društvenom domu, a odnose se na osposobljavanje sanitarnih čvorova. U Zamlaki je u tijeku sanacija odvodnje oborinskih voda na dijelu Novakovečke ulice.

Rebalansom je predložila i osposobljavanje nekoliko novih dječjih igrališta u naseljima na području Općine

Također, trenutno je u fokusu rada i prometna infrastruktura. Sanacija oštećenih cesta u cijeloj Općini očekuje se već prije zime, a u tijeku su dogovori s Hrvatskim cestama i PU varaždinskom za povećanje sigurnosti na D2: postavljanje dvaju kućišta za kamere te svjetlosnih signala na svim pješačkim prijelazima. Ovih dana počinju radovi na postavljanju ležećih policajaca u Žabniku. Za sanaciju dviju cesta, Kralja Tomislava i Ruđera Boškovića u Trnovcu, objavljena je javna nabava. Pripremljen je natječaj za izgradnju nove ceste na relaciji Dravska – Zeleni put.

Vrlo važan projekt je i sanacija 76 kilometara poljskih putova koji su zatečeni u iznimno lošem stanju.

U fokusu su i poljski putovi

Optika

Na posljednjem Općinskom vijeću načelnica Verica Vitković predložila je da svi priključci na optičku mrežu budu besplatni, te su zatražena pisma namjere od investitora za izgradnju optičke mreže. Rebalansom proračuna načelnica je izdvojila dodatna 2 milijuna kuna za projektnu dokumentaciju neophodnu za natječaje (Dječji vrtić, Dom za dnevni boravak starijih osoba, Dom kulture, vatrogasno spremište i spremište civilne zaštite, Jagina hiža). Također, rebalansom je predložila i osposobljavanje nekoliko novih dječjih igrališta u naseljima na području Općine.

– Napravit ćemo sve da Općina Trnovec Bartolovečki bude bolja i naprednija. Sve loše što smo zatekli ubrzano popravljamo, ali i maksimalno smo se posvetili novim projektima. Moj cilj je maksimalno poboljšati uvjete života našim sumještanima te ću za ostvarenje tog cilja koristiti sve raspoložive alate koje Općina ima – poručuje načelnica Verica Vitković.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje