Povežite se s nama

Život i društvo

Lauri Šinko i Alenu Remaru dodijeljene nagrade Općine Vidovec za izvrsnost

Objavljeno:

- dana

U prostorijama Općine Vidovec općinski načelnik Bruno Hranić priredio je kratko primanje za dvoje talentiranih mladih mještana.

Laura Šinko iz Tužna osvojila je prvo mjesto na županijskom natjecanju iz povijesti.

Alen Remar iz Nedeljanca osvojio je prvo mjesto u kvalifikacijskom dijelu natjecanja na dvoranskom svjetskom kupu u Nimesu u Francuskoj (strelišarstvo), dok je u kategoriji seniora zakrivljenog luka, početkom ove godine, postavio novi državni rekord.

Nakon kratkog primanja Lauri i Alenu dodijeljene su nagrade Općine Vidovec za izvrsnost.

U Općini Vidovec ima i drugih novosti. – Kod energetske obnove općinske zgrade, koja slijedi sljedeće godine, renovirat će se i postojeća dvorana s pozornicom i gledalištem te osigurati adekvatne prostorije za KUD Vidovec. Dvorana će služiti za probe i nastupe članova KUD-a Vidovec i održavanje kazališnih predstava, dramskih igara na njemačkom jeziku Theaterspiele te održavanje ostalih kulturnih i društvenih događanja. Mislim da jer došao red i na općinsku zgradu. Ona nije zamišljena samo kao sjedište općinske uprave već mora biti na raspolaganu svim žiteljima općine. Projekt energetske obnove zgrade je gotov. U tijeku je izrada troškovnika – napisao je načelnik Bruno Hranić na svom Facebooku.

Nastavlja se ulagati i u ŠRD Vidovec; nova ograda, pečenjara, kante za smeće, a uskoro klupe uz jezero, stalci za bicikle iz programa cikloturizma i nadstrešnica.

Život i društvo

Predstavnici američkih turističkih agencija razgledali Varaždin i upoznali gradonačelnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

– Grad Varaždin je jedna od najljepših turističkih destinacija Hrvatske, potpuno siguran za turiste! – zaželio je dobrodošlicu predstavnicima američkih turističkih agencija gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj.

Njih četrdesetak boravi na studijskom putovanju u Hrvatskoj, a u petak su razgledali grad Varaždin i upoznali se s njegovom turističkom ponudom.

Uz zvuke iz muzičke kamperice i gradskog notara Krunoslava Čolu, dobrodošlicu im je poželjela i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina i organizatorica njihovog jednodnevnog boravka u Varaždinu.

Varaždin se priprema da ponovo bude jedna od destinacija za boravka američkih turista u Europi, odnosno u Hrvatskoj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Summer wine i Starinski žmaki kao brand Općine Breznički Hum na 7. Gospodarskom sajmu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Kapucinskom trgu u središtu Varaždina u petak, 18. lipnja, u podne otvoren je 7. Gospodarski Sajam, na kojem se do nedjelje, 20. lipnja, predstavljaju brojni obrti, OPG-ovi, udruge, domaće radinosti, vinari i ugostitelji s područja sjeverozapadne Hrvatske.

>>FOTO 7. Gospodarski sajam Varaždin oživio Kapucinski trg

Među brojnim izlagačima je i općina Breznički Hum, čiji su štand nakon otvaranja Sajma obišli novoizabrani varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar te nekolicina gradonačelnika i načelnika općina s područja regije.

Načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić najavio je da će bogata ponuda udruga i OPG-ova ove općine dobiti i glazbenu potporu uz nastup orkestra Limene glazbe Sveti Martin.

Predsjednica Udruge za kulturu i književnost Humščak Ružica Kišur Črlenec tom je prilikom gostima predstavila izlagače iz Brezničkog Huma Udrugu Humščak, komunalnu tvrtku Humko, OPG Futač, cvjećarnicu Dada i Vinariju Šafran.

Gostima je potom suvlasnik Vinarije Šafran Josip Tržec upriličio degustaciju vina i osvježavajućeg ljetnog voćnog koktela Summer wine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!