Povežite se s nama

Međimurje

Led Hitnoj donio 30 intervencija, u Bolnicu spremio 80 pacijenata

Objavljeno:

- dana

Najgore je prošlo

Ravnateljica Županijske uprave za ceste Ljerka Cividini komentirala je na sjednici Stožera zaštite i spašavanja Međimurske županije vremenske neprilike koje utječu na prometnice.

– U svakom su trenutku prometnice u nadležnosti ŽUC-a bile očišćene i prohodne za vožnju u zimskim uvjetima. Bilo je nešto zahtjevnije boriti se s ledom nakon ledene kiše, no pravovremenom reakcijom i to je riješeno – rekla je, dodavši da je posipač Hrvatskih cesta izletio s kolnika na Banfiju, no i to je riješeno. Na spomenutu ledenu kišu i intervencije osvrnuo se i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Tomislav Novinščak.

– Za vrijeme ledenih kiša imali smo 30-ak intervencija vezanih uz led i uz posljedice poledice, no nije se dogodila nijedna teža prometna nesreća – rekao je Novinščak.
Na njega se nadovezao Robert Grudić, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec, napomenuvši da su imali više od 80 ozlijeđenih te kako se nada da se ovakve ili slične situacije neće uskoro ponoviti. Na sjednici je rečeno i da GDCK Čakovec uskoro otvara novi skladišni prostor za donaciju robe, koji će se moći koristiti i kod intervencija za krizna stanja.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje