Povežite se s nama

Zabava & Stil

Legendarni varaždinski pjevač Nino Golob vraća se u glazbene vode

Objavljeno:

- dana

Grad Varaždin iznimno je poznati kao grad baroka, glazbe i cvijeća. Naime, u ovom gradu svoje su blistave karijere počeli Ruža Pospiš-Baldani, Franjo Petrušanec, Nevenka Petković-Sobjeslavski, Nada Puttar-Gold, zatim Josip Klima, Jurica Murai, Zlatko Vitez, Slavko Brankov, Nenad Opačić, Miljenko Stančić, Lupino i brojni drugi.

Međutim, malo je poznato da je ovaj grad sedamdesetih i osamdesetih godina imao skupinu i tada mladih, ali vrlo darovitih pjevača i glazbenih sastava zabavne glazbe, od kojih se poglavito isticao Nino Golob. Sudjelovao je na više festivala i bio je nešto poput Zdravka Čolića.

Početkom devedesetih godina nastupao je na domoljubnim koncertima, osobito s Đukom Čaićem i Ivom Fabijanom, čak i po Kanadi.

Inače, bio je veliki obožavatelj i suradnik Arsena Dedića, koji je posebno za njega skladao i neke pjesme, koje je Nino izvodio i na Krapinskom festivalu, pa se stoga iznimno obradovao kad mu je novinar i publicist Mladen Pavković, koji je također krenuo u novinarske vode iz ovog grada, poklonio svoju knjigu „Zajedno, ali sam ili tako je govorio Arsen Dedić“(na fotografiji Ivice Dolenca, ispred varaždinskog kazališta).

Nino nam se pohvalio da sada snima nove pjesme, pretežno balade, za koje je napisao glazbu i tekst.

Njegovi brojni obožavatelji u ovom kraju s nestrpljenjem očekuju da ih čuju.

Međimurje

Ovog vikenda u Žabniku predstavljanje knjige “Makovo zrno” i prekrasan koncert “Klasika uz Muru”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U tijeku su zanimljivi i sadržajno bogati programi u sklopu manifestacije „Dani turizma 2021.” u Svetome Martinu na Muri.

U subotu, 7. kolovoza, od 19 sati kod Centra za posjetitelje u Žabniku održavat će se predstavljanje knjige “Makovo zrno” Božene Malekoci-Oletić, koja govori o dugogodišnjem načelniku Općine Sveti Martin na Muri Franji Makovcu, koji je iz potencijala malenih kao makovo zrno preobrazio svoj kraj.

Padarić, Zamuda i gošće

Volite li klasičnu glazbu, u subotu ponesite svoju dekicu i na neklasičan način uživajte na tradicionalnom koncertu „Klasika uz Muru“ u režiji baritona Dominika Padarića, studenta Kraljevske glazbene akademije u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Pratit će ga pijanist virtuoz Patrik Zamuda, dok će se kao gošće pojaviti i Gabriela Hrženjak te Barbara Suhodolčan.

Što se tiče ostalih sadržaja “Dana turizma 2021.”, možete ih pogledati na priloženom plakatu.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Na Špancirfestu ove godine Hladno pivo, Parni Valjak, Goran Bare i Majke, Psihomodo pop…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na konferenciji za medije održanoj danas, 4. kolovoza, predstavljen je program dugo očekivanog, 23. Špancirfesta, najvećeg uličnog festivala u Hrvatskoj, koji će ove godine trajati od 20. do 29. kolovoza.

Program su predstavili direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth, gradonačelnik Neven Bosilj i suradnici.

Što se tiče koncerata, ove godine bit će postavljene četiri velike pozornice i više manjih. Glavna će biti kod Staroga grada, i to na staroj lokaciji, s vanjske strane bedema uz ulicu Stanka Vraza jer pruža mnogo više otvorenog prostora, što je vrlo važno u kontekstu epidemioloških mjera.

Tamo će nastupati Goran Bare i Majke, Parni Valjak, Gibonni, Hladno pivo, Jonathan te Psihomodo pop.

Kod Vile Bedeković nastupat će Varaždinski tamburaški orkestar i Klapa Cambi, 40 fingers, Urban & 4 i Josipa Lisac.

Koncerti kod bedema Staroga grada bit će besplatni, dok će se koncerti kod Vile Bedeković naplaćivati po cijeni od 80 kuna.

Koncerata će biti i u Kvart zoni, pozornici smještenoj u Centru za mlade. Tamo će svirati Svemirko, Bore Balboa i Buntai.

Ulaz na koncerte bit će moguć samo uz COVID potvrde, odnosno moći će ući osobe koje su cijepljene, preboljele COVID ili imaju važeći negativan test.

Na ulazima kod Staroga grada i Vile Bedeković bit će postavljeni punktovi za testiranje na COVID, a test će stajati 60 kuna.

Posjetiteljima će i ove godine na raspolaganju biti Vinski grad kod Staroga grada, i to na dva platoa gdje će svoje vrhunske proizvode nuditi 15 hrvatskih vinara, a u blizini će biti i Street food zona s različitim specijalitetima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje