Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Srediće: Lendava još šuti o tajanstvenom otpadu

Objavljeno:

- dana

OGORČENI

Riječ je, podsjećamo, o više stotina vreća s još uvijek nepoznatim sadržajem koje su deponirane na prostoru bivše “Gradbenikove“ šljunčare.

HDS-ovog vijećnika Juricu Mesarića zanimalo je kada će se i kako stati na kraj problemima sa susjedima koji uz gomilanje otpada ispuštaju tehnološku vodu u Muru.

Više stotina vreća s nepoznatim sadržajem deponirano je u bivšoj šljunčari

– Krajnje je vrijeme da se putem Ministarstva vanjskih poslova Republici Sloveniji uputi diplomatska nota – ocijenio je Mesarić, na što mu je gradonačelnik Dražen Srpak odgovorio kako je Grad dobio odgovor Ministarstva poljoprivrede u kojem stoji da je sve u redu.

Ni Hrvatske vode postupanje Slovenaca s tehnološkom vodom ne smatraju spornim, a Grad, nažalost, nad tim nema ingerenciju, napomenuo je Srpak.

– Mi možemo slati dopise s upitima, ali je država ta koja mora rješavati takve probleme. I mene osobno zanima što se događa s otpadom preko granice, ali predlažem da ipak još koji dan pričekamo službeni odgovor Lendave – zaključio je gradonačelnik.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Međimurju 19 novih slučajeva zaraze koronom, preminule su četiri osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentirano je 8 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 29. studenoga županijski Stožer civilne zaštite.

Iz drugih županija prijavljena su 3 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 418 osoba te je evidentirano 8 pozitivnih nalaza, što je 1,91 % od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavljene su 144 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1180.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 118 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpuštena su 3 pacijenta, 5 pacijenata je na invazivnoj respiraciji. Preminule su 4 osobe, ženske osobe stare 81 i 85 godina i muške osobe stare 75 i 82 godine.

Nastavite čitati

Međimurje

Cijepljenje u Čakovcu svakim radnim danom, u prosincu se nastavljaju masovna cijepljenja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Građani se na području Međimurske županije mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 sati do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, a od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U prosincu će se nastaviti masovna cijepljenja u Međimurskoj županiji. U subotu, 4. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Čakovcu (u trijaži Županijske bolnice Čakovec i uZavodu za Javno zdravstvo Međimurske županije).

U subotu, 11. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine, cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. 

Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje