Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Srediće: Lendava još šuti o tajanstvenom otpadu

Objavljeno:

- dana

OGORČENI

Riječ je, podsjećamo, o više stotina vreća s još uvijek nepoznatim sadržajem koje su deponirane na prostoru bivše “Gradbenikove“ šljunčare.

HDS-ovog vijećnika Juricu Mesarića zanimalo je kada će se i kako stati na kraj problemima sa susjedima koji uz gomilanje otpada ispuštaju tehnološku vodu u Muru.

Više stotina vreća s nepoznatim sadržajem deponirano je u bivšoj šljunčari

– Krajnje je vrijeme da se putem Ministarstva vanjskih poslova Republici Sloveniji uputi diplomatska nota – ocijenio je Mesarić, na što mu je gradonačelnik Dražen Srpak odgovorio kako je Grad dobio odgovor Ministarstva poljoprivrede u kojem stoji da je sve u redu.

Ni Hrvatske vode postupanje Slovenaca s tehnološkom vodom ne smatraju spornim, a Grad, nažalost, nad tim nema ingerenciju, napomenuo je Srpak.

– Mi možemo slati dopise s upitima, ali je država ta koja mora rješavati takve probleme. I mene osobno zanima što se događa s otpadom preko granice, ali predlažem da ipak još koji dan pričekamo službeni odgovor Lendave – zaključio je gradonačelnik.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Na radost djeci i mještanima Pušćina: postavljanje suvremenoga dječjeg igrališta u “Peskima”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Krajem 2019. godine Općina Nedelišće krenula je s uređivanjem neuređenog zemljišta u Pušćinama na lokaciji „Peski“, gdje je prvo montirana zaštitna ograda od punih betonskih elemenata ukupne dužine od 96 metara i visine od dva metra.

Lani su izvedeni su zemljani radovi te su uređene staze s opločnicima. Ovih dana isplaniran je fini sloj zemlje i u tijeku je postava dječjih suvremenih certificiranih igrala i klupica za odmor. Do kraja srpnja očekuje se završetak radova na radost svoj djeci i mještanima Pušćina.

Sljedeće nakon toga je planirano i uređivanje vanjske teretane, te skate parka. „Peski“ će biti jedno od najljepših i najvećih dječjih igrališta u općini te će zasigurno biti novi centar i okupljalište mještana Pušćina.

Nastavite čitati

Međimurje

Drugi dan zaredom u Međimurju nema novih slučajeva COVID-a, ukupno osam aktivnih slučajeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 57 uzoraka, od čega nema evidentiranih pozitivnih nalaza.

U protekla 24 sata oporavila se 1 osoba. Ukupan broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 8. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 64.008 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec ukupno su hospitalizirana 3 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih ni otpuštenih pacijenata, kao ni pacijenata na respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

I dalje se pozivaju svi oni koji se žele cijepiti da to mogu učiniti bez prethodne najave svaki radni dan od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13 do 18 sati u prostorima Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje