Povežite se s nama

Život i društvo

Lepoglava će sa 280 tisuća kuna financirati najbolje projekte u kulturi i kvaliteti života: natječaj je raspisan

Objavljeno:

- dana

Javni natječaj u Lepoglavi

Lepoglava će u ovoj godini  programe i projekte udruga financirati sa 280 tisuća kuna iz gradskog proračuna.

Raspisan je Javni natječaj na koji se mogu javiti svi oni čiji programi ostvaruju javne potrebe građana i doprinose razvitku  Grada, a odnose se na zaštitu i promicanje tradicijske baštine lepoglavskog kraja, na poticanje i afirmaciju kulturnog, glazbenog i inog stvaralaštva djece i mladih, na poticanje i afirmaciju kulturnog amaterizma te unaprjeđivanje kvalitete života, životnih vještina i sposobnosti građana

Prijave se mogu podnijeti do 17. veljače, a natječaj će udrugama biti predstavljen u petak, 20. siječnja u 18.30 sati, u čitaonicu Knjižnice “Ivana Belostenca”, u lepoglavskom Domu kulture.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Za projekte gradova i općina stiglo 4,5 milijuna kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

U Jalžabetu, u Domu kulture, je danas održano potpisivanje ugovora o financiranju projekata s područja Varaždinske županije prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice, Programu podrške regionalnom razvoju i Programu podrške brdsko-planinskim područjima.

Potpisano je 18 ugovora s više općina i gradova s područja Varaždinske županije. Novac ide za uređenje cesta, uređenje vatrogasnih domova, energetsku obnovu i slično.

– Drago mi je danas biti ovdje ispred Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Ukupna vrijednost ugovora je 4,5 milijuna kuna. Nama je cilj ravnomjerni regionalni razvoj, pomažemo cijeloj Hrvatskoj, a posebno nerazvijenijim općinama i gradovima. U proteklih pet godina Ministarstvo je iz državnog proračuna sufinanciralo više od 3000 manjih komunalnih projekata u vrijednosti oko 820 milijuna kuna. I na to smo ponosni te ćemo s tom praksom nastaviti u budućnosti – rekao je Velimir Žunac, državni tajnik.

Općina Jalžabet dobila je 300.000 kuna za modernizaciju nerazvrstanih cesta, a time je zadovoljan načelnik Mirko Magić.

– Želim se zahvaliti državnom tajniku u ime svih naših načelnika i gradonačelnika za dodijeljena sredstva. Novac ćemo potrošiti na ceste i nogostupe u mjestu Jalžabet – poručio je Magić.

Nastavite čitati

Život i društvo

Potvrđena potpora za obnovu društvenog doma u Makojišću Gornjem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Novi Marof nastavlja s uređenjem društvenih domova u naseljima na svom području, a dobra vijest stigla je i za obnovu doma u Makojišću Gornjem. Naime, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju pozitivnim je ocijenila zahtjev Grada Novog Marofa za potporu.

Grad Novi Marof javio se na natječaj LAG-a Prigorje-Zagorje za potporu za provedbu tipa operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija (LRS) odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“.

Za troškove obnove društvenog doma odobren je procijenjeni iznos potpore od 200.866,50 kuna.

Prijavljeni troškovi su 300.793,63 kuna. Vlastita sredstva Grada Novog Marofu su 99.927,13 kuna, dok je unutar odobrene potpore iznos od 180.779,85 kuna iz proračuna EU, a 20.086,65 kuna iz proračuna Republike Hrvatske.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač naglašava da je ovo samo korak u osiguravanju primjerene društvene infrastrukture u naseljima na područja grada, prostora koji će moći koristiti mještani i udruge.

– Nakon obnova i uređenja niza domova, na red je došla i obnova doma u Makojišću Gornjem. Naravno, koristimo mogućnost prijave na natječaje za fondove jer uvijek u investicijama želimo iskoristiti sve mogućnost koje su nam na raspolaganju – ističe gradonačelnik.

Nastavite čitati