Povežite se s nama

Život i društvo

Lepoglava daje skoro pola milijuna kuna gradskim sportašima

Objavljeno:

- dana

Sport u Lepoglavi

Lepoglava će svoje sportaše u ovoj godini pomoći sa 470 tisuća kuna.

Najveći dio novca, 430 tisuća kuna,  će se dodijeliti redovnoj djelatnosti gradske Zajednici sportskih udruga. Zajednica će potom kroz javne natječaje novac rasporediti   po klubovima i udrugama. Dio će se iskoristiti za održavanje sportskih objekata, liječničke preglede sportaša, stručne službe i troškove.

Grad će preostalih 40 tisuća kuna potrošiti za organizaciju malonogometnog turnira i za dodatnu potporu klubovima s odličnim rezultatima.

– Unatoč gubitku polovice izvornih proračunskih prihoda, izdvajanja za sport ostala su na razini prošlogodišnjih.  To je, jasno, manje od godina kad su izvorni prihodi proračuna bili puno veći – rečeno je na potpisivanju Ugovora  gradonačelnika Marijana Škvarića i predsjednika Zajednice sportskih udruga Lepoglave Ivice Rudeca.  

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Dan neovisnosti uz svijeće za poginule i preminule hrvatske branitelje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je povodom Dana neovisnosti župan Varaždinske županije Anđelko Stričak kod Križa zahvalnosti u Varaždinu zapalio svijeću u spomen na sve poginule i preminule hrvatske branitelje odavši im tako počast i poštovanje za doprinos u obrani Hrvatske.

Podsjetimo, Dan neovisnosti u Republici Hrvatskoj je spomendan koji se obilježava 25. lipnja, u spomen na dan kada je Hrvatski sabor donio Odluku o uspostavi suverene i samostalne Republike Hrvatske.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinska maturantica kolabirala pišući test u potkrovlju bez klime

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Jučerašnji toplinski val loše je utjecao na neke maturante koji pišu državnu maturu.

Srednjoškolka iz Makarske se onesvijestila pišući dvoipolsatni esej iz hrvatskog jezika na maturi, a index.hr javila se majka učenice iz Varaždina. Ispričala je da se njenoj kćeri dogodila slična situacija.

– Maturu su pisali u potkrovlju škole, ne znam zašto, kad su učionice na donjim katovima. U potkrovlju nisu imali klimu. Mojoj kćeri pozlilo je već nakon 20 minuta. Profesorica koja je dežurala zvala je van, no ona je sama rekla da želi nastaviti pisati test i napisala ga je skoro do kraja kad joj je ponovno pozlilo. Pozvali su me iz škole, otišli smo u bolnicu i proveli pet sati u hitnoj internističkoj ambulanti na infuziji i pretragama – priča još pod dojmom Đurđica Vodopija.

Kaže kako moraju obaviti još neke pretrage kod obiteljskog liječnika.

Pohvalila je prisutno nastavno osoblje jer su pohrlili u pomoć. Spominje da joj nije jasno zašto se, uz to što maturu pišu u ovakvim uvjetima, djecu poziva da pred školu dođu puno ranije, pa se tako izlažu stajanju na suncu.

Škola o kojoj je riječ je Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola, a bitna je činjenica da je to tek jedna od mnogih hrvatskih škola koje u 2021. godini još uvijek nemaju klimatizacijske uređaje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!