Povežite se s nama

Život i društvo

Lepoglava: divljač koja zaluta u naseljeno područje nije odstrijeljena nego se premješta u stanište

Objavljeno:

- dana

Program zaštite divljači kojeg je Grad Lepoglava osmislio i na svom području pokrenuo 2020. godine, nastavit će se provoditi i u ovoj godini.

Naime, potpisan je jednogodišnji ugovor između Grada Lepoglave te Lovačkog društva “Srnjak” Ravna gora i tvrtke Zagorje lov iz Lobora o provedbi navedenog programa, čime je nastavljena prije dvije godine započete suradnja na području zaštite divljači, a koja je, zahvaljujući zajedničkoj provedbi programa, dala dobre rezultate.

– Ovo je inovativni program za koji su interes pokazale i druge jedinice lokalne samouprave. Program se provodi na korist građana, lovaca i u konačnici divljih životinja koje su sve češći “gosti” u naseljenim gradskim područjima. Važno je istaknuti da se nad tim životinjama ne vrši odstrel već ih se premješta u njihova staništa – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić zahvalivši lovcima na njihovom volonterskom radu utkanom u provedbu programa.

– Ovaj jedinstveni program u Varaždinskoj županiji daje vidljive pozitivne rezultate – poručio je Ivan Pavleković iz Lovačko društva “Srnjak” Ravna gora pohvalivši pri tom odličnu suradnju s Gradom Lepoglavom.

Život i društvo

FOTO “Opaki“ trkači na Čevu iskapili po dvije litre gemišta i dobro se zabavili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Na Čevo se i šesti puta “opako” krenulo, a ovogodišnje izdanje utrke kulminiralo je s veselicom, bez i najmanjeg incidenta.

Organizatore je poslužilo vrijeme a sudionicima utrke pridružili su se i brojni navijači željni dobrih vibracija koje ona sa sobom uvijek donosi.

Kakva je bila atmosfera na natjecanju pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Život i društvo

Uz 25. obljetnicu Varaždinske biskupije – veliko hodočašće u Rim s audijencijom kod Pape!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska biskupija ove godine proslavlja srebrni jubilej, 25. obljetnicu svoga osnutka. Tim povodom bit će organizirano zahvalno hodočašće Varaždinske biskupije u Vječni Grad – Rim – od 16. do 22. listopada.

Hodočasnici će pohoditi 4 velike bazilike, sudjelovati na audijenciji sa Svetim Ocem te obići i druga važna mjesta okupljanja hodočasnika.

Cijena hodočašća je 2.400 kuna ili 318,50 Eura, a u cijenu su uključeni: prijevoz turističkim autobusom, ulaznica u katakombe i 4 polupansiona u smještaju Fraterna Domus u Sacrofanu pored Rima.

Zainteresirani za ovo hodočašće mogu se prijaviti do 15. rujna 2022. godine u svojim župama ili izravno u Biskupski ordinarijat putem elektroničke pošte: [email protected]

Uz prijavu traži se plaćanje akontacije u iznosu od 50 % cijene aranžmana (1.200 kuna) vlastitom župniku u gotovini ili kod prijave u Biskupski ordinarijat na IBAN: HR8323600001101733121 s naznakom – ZA HODOČAŠĆE U RIM uz IME I PREZIME uplatitelja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje