Povežite se s nama

Nekategorizirano

Lepoglava: zgrada gradske uprave uskoro sa solarnim panelima i pristupačnija za invalide

Objavljeno:

- dana

S objavom javnog poziva za dostavu projektnih prijedloga na natječaj za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora kojeg je raspisalo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Grad Lepoglava je na navedeni natječaj prijavio projekt energetske obnove zgrade gradske uprave.

Po otvaranju poziva, projekt koji je pripremio projektni ured Turističko kulturno informativnog centra simbolično je putem aplikacije za prijavu projekata prijavio gradonačelnik Marijan Škvarić.

– Nastavljamo s projektima povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije na području Grada Lepoglave. Ovim projektom želimo energetski obnoviti zgradu gradske uprave. Zahvatima na objektu koji su planirani u okviru prijavljenog projekta smanjit ćemo troškove grijanja za više od 50 posto – istaknuo je gradonačelnik.

Projektom se planira postavljanje toplinske izolacije vanjskih i ostalih zidova zgrade, zatim zamjena kosih krovova novim, energetski učinkovitijim pokrovom i adekvatnom izolacijom.

Dotrajalo krovište zamijenit će se u cjelini. Jedna od aktivnosti provedbe ovog projekta bit će i zamjena postojećeg sustava pripreme potrošne tople vode s novim, energetski učinkovitijim sustavom koji će za grijanje  vode koristiti obnovljive izvore energije, odnosno voda će se grijati pomoću solarnih sustava koji će se ugraditi na zgradu gradske uprave.

U projekt je kao jedna od aktivnosti uključena i provedba horizontalnih mjera. Naime, planirana je izgradnja rampe koja će služiti za lakšu pristupačnost zgradi osobama s invaliditetom te osobama smanjene pokretljivosti.

S realizacijom projekta zgrada gradske uprave prešla bi u viši energetski razred, iz razreda D u razred C.

Ukupna vrijednost projekta je 1.215.974 kuna. Putem natječaja planira se ostvariti potpora u visini od 612.574 bespovratnih kuna dok će preostalih  603.399 kune osigurati Grad Lepoglava.

Nekategorizirano

Kiks vodećeg dvojca Zadrugara i Orača u 2. ŽNL

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: NK Orač

Kompletirano je 16. kolo 2. županijske lige, a vodeći dvojac je kiksao.

Zadrugar je gostovao kod Nove Vesi i završilo je 2:2. Nogometaši iz Hrastovskog poveli su 36. minuti preko Bojana Vručine, no domaćin je sedam minuta kasnije izjednačio golom Nikole Horvata. Damjan Presečki doveo je Novovešćane u vodstvo u 51. minuti, da bi Nikola Pačko golom u 65. minuti donio bod vodećoj ekipi lige.

I dok je vodeća momčad 2. ŽNL stigla do boda, drugoplasirani Orač je poražen kod Mladosti u Šemovcu rezultatom 2:1.

Istim rezultatom Dinamo 01 pobijedio je Rudar 47, sigečka Mladost je s 3:2 je bila bolja od topličke Mladosti, Polet iz Martijanca slavio je kod Lepoglave 1:0, dok je Podravac Kitro svladao Razvitak s 3.1.

Utakmica između Novakovca i Radničkog završila je 0:0.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju britanski soj, u dvoranama će se ove subote cijepiti novih 600 osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 137 uzoraka od čega je evidentirano 13 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 9,48 % pozitivnih od broja testiranih.

Brzim antigenskim testovima 2 su pozitivna pacijenta na SARS-CoV-2. U protekla 24 sata oporavilo se 11 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 127.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dr. Marina Payerl-Pal izvijestila je da je epidemiološka situacija u Međimurskoj županiji povoljna, no da ju moramo očuvati pridržavanjem mjera i preporuka-

– Moramo naglasiti važnost pridržavanja mjera kako bi smo spriječili širenje koronavirusa, posebice britanskog soja koji se pojavio i u Međimurju. Distanca, dezinfekcija ruku, nošenje maski i cijepljenje, način su na koji ćemo suzbiti širenje koronavirusa – naglasila je.

Ove subote u dvorani MESAP-a u Nedelišću odvijat će se cijepljenje drugom dozom za osobe koje su primile prvu dozu 20. veljače 2021., dok će se u dvoranama u osnovnih škola u Murskom Središću i Prelogu odvijati cijepljenje prvom dozom za 600 osoba. 

Do sada je u Međimurskoj županiji utrošeno 10 313 doza. Od toga, 2096 osoba je primilo obje doze cjepiva, dok je 6 121 osoba primilo prvu dozu te je 7,5% stanovništva primilo barem jednu dozu.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 44 533 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 31 pacijent pozitivan na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirana su 4 pacijenta, otpuštena su 3 pacijenta, a 2 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba. 

Ni jedan djelatnik Županijske bolnice nije u samoizolaciji niti je pozitivan na koronavirus, naglasio je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr. Tomislav Novinščak dodavši da posljednjih 10 dana nema preminulih osoba pozitivnih na koronavirus te je broj hospitaliziranih stabilan.

– Naš zdravstveni sustav, protokoli, kadar i oprema, spremni su za potencijalni „treći val“ koronavirusa, no pridržavanjem mjera, cijepljenjem i odgovornim ponašanjem nadamo se da ćemo proljeće dočekati s još povoljnijom epidemiološkom situacijom – izjavio je.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji ukupno bilježimo 11 994 oboljelih, a oporavilo se 11 618 osoba na SARS CoV 2 virus.

S današnjim danom 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji iznosi 76 pozitivnih na 100 000 stanovnika, u odnosu na 96 pozitivnih prošli tjedan te 7-dnevna incidencija kontinuirano pada. 14-dnevna incidencija s današnjim danom iznosi 173 pozitivnih na 100 000 stanovnika, dok je prošli tjedan bilo 172 pozitivnih na 100 000 stanovnika.

S obzirom na promjene režima prelaska granica susjednih država, u Čakovcu i Murskom Središću i dalje će se odvijati testiranje brzim antigenskim testovima.

Nastavite čitati