Povežite se s nama

Život i društvo

Lepoglavčani pokupovali sve tulipane za pomoć radu Zaklade “Ana Rukavina”

Objavljeno:

- dana

HUMANITARNA AKCIJA

Forum žena SDP-a Lepoglava danas je proveo humanitarnu akciju “Omiljeni cvijet Ane Rukavine” kojom se želi, prigodnom prodajom tulipana, omiljenog cvijeta Ane Rukavine, prikupiti financijska sredstva za pomoć radu Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica zaklade “Ana Rukavina”.

Akciji se odazvao velik broj građana svih životnih dobi, a tulipani su jednostavno rasprodani za tili čas čime su Lepoglavčani pokazali kako im nije teško donirati koju kunu za dobru stvar.

– Proteklih 10 godina dali smo veliki doprinos razvoju Registra, a s istim smo žarom organizirali i ovogodišnju akciju. Građani su nam pomogli u nastojanju da dodatno pomognemo funkcioniranje Registra i time povećamo šansu za ozdravljenje oboljelima od leukemije- rekla je potpredsjednica Foruma žena SDP-a Lepoglava Željka Paska zahvalivši građanima na velikom odazivu.

Aktivistice Foruma žena SDP-a u sklopu akcije dijelile su edukativne letke iz kojih građani mogu saznati sve o mogućnostima, načinu i metodama darivanja koštane srži i upisu u registar dobrovoljnih darivatelja

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

MK Sjeverozapad poziva na subotnji blagoslov motora i moto susret

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

MK Sjeverozapad organizira svoj 18. moto susret i blagoslov motora.

Motoristički susret je na rasporedu u subotu, 27. travnja, a početak je u 13 sati. Blagoslov motora je u 15 sati kod crkve u Petrijancu.

Druženje će se održati na prostoru LD Fazan, u Optujskoj ulici u Varaždinu.

– I ove godine planiramo kao i prethodnih…. blagoslov motora nakon kojeg slijedi moto susret. Besplatan grah i live rock. Prihod ide u humanitarne svrhe. Organiziran je kamp za šatore i grijani prostor za spavanje – poručili su iz MK Sjeverozapad.

Nastavite čitati

Život i društvo

Kinološko društvo Varaždin poziva da u subotu posjetite specijalne izložbe za pasmine buldog, rodezijski ridžbek i dalmatiner

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija/Pixabay

Hrvatski kinološki savez organizator je World Dog Show Zagreb 2024., svjetske izložbe pasa svih pasmina pasa od 25. do 28. travnja na kojem je prijavljeno preko 15.500 pasa.

U sklopu WDS-a, Kinološko društvo Varaždin dobilo je tu čast da bude domaćin tri specijalne izložbe i to za pasmine buldog, rodezijski ridžbek i dalmatiner, koja se održava u subotu, 27. travnja na poligonu KD Varaždin (Trg Pavla Štoosa 39a) s početkom u 10 sati.

– Pozivamo sve ljubitelje pasa da posjete ove izložbe na terenu Društva. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan. Parking se naplaćuje 3 eura – rekli su iz Kinološkog društva Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje