Povežite se s nama

Život i društvo

Lepoglavski dani uz Kavalire, gljivarijadu, kotlovinu, predstavu za djecu…

Foto: Facebook/Glazbeni sastav Kavaliri

Objavljeno:

- dana

Zabavno-turistička manifestacija “Lepoglavski dani” i ovaj će put posjetiteljima svih generacija pružiti prigodu za dobru zabavu, druženje i uživanje u gastronomskoj ponudi lepoglavskog kraja.

Manifestacija počinje u subotu, 9. srpnja, u 16 sati predstavljanjem domaćih izlagača na već tradicionalnom sajmu. Sajam će se održati u glavno gradskom parku u kojem će se odvijati većina programa ovogodišnjih Lepoglavskih dana.

Također 9. srpnja, u 16 sati u glavnom gradskom parku počet će 6. po redu natjecanje u pripravi kotlovine “Pri klijeti”, zatim gljivarijada te turnir u šahu. Istog će se dana u gradskom parku, od 17 sati održati edukativna radionica za djecu i izložba “Kao prvo – zagonetno drvo”. U 20 sati na pozornici Luna kod gradskog parka, od 20 sati, slijedi koncert grupe La Boheme. Prvog dana manifestacije, od 16 do 19 sati, u prostoru stare ambulante, moći će se razgledati izložba vojnih memorabilija.

Drugog dana manifestacije program će u gradskom parku početi u 16 sati sajmom i biciklijadom, a od 17 sati nastaviti programom Dječjeg vrtića Lepoglava. U 18 sati na rasporedu je predstava za djecu “Pažnja, pažnja – dar s neba – vanzemaljac ili beba”. U 20 sati, na pozornici Luna, nastupit će glazbeni sastav Kavaliri. Od 16 do 18 sati, u vatrogasnom domu pored parka održavat će se Dan otvorenih vrata DVD-a Lepoglava.

Posjetitelji će tijekom dva dana moći uživati u bogatoj ugostiteljskoj ponudi, a najmlađi u luna parku. Organizatori Lepoglavskih dana su Turistička zajednica Grada Lepoglave i Turističko-kulturno informativni centar, a glavni pokrovitelj je Grad Lepoglava.

Život i društvo

Ekipa „Nikud nikam“ pobijedila na 2. „Strmskim seoskim igrama“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 6. kolovoza, na igralištu Gašparnjak, u organizaciji Mjesnog odbora Strmec Podravski i DVD-a Strmec Podravski održane su 2. „Strmske seoske igre“.

Sudjelovalo je šest miješovitih ekipa u pet disciplina: mali nogomet, odbojka na pijesku, potezanje užeta, vatrogasni poligon i ispijanje piva.

Cilj ove manifestacije je bilo druženje mještanja te su rezultati bili u drugom planu, ali valja istaknuti da je prvo mjesta nakon zbroja svih rezultata osvojila ekipa „Nikud nikam“, drugi su bili „Krovopokrivači“, dok je treće mjesto osvojila ekipa caffe bara „Monaco“.

Djeca su se mogla zabaviti na popularnom napuhancu i vožnji vlakićem.

Za sve natjecatelje i posjetitelja bila je osigurana hrana i piće, a sve zahvaljujući mnogobrojnim sponzorima kako s područja općine Petrijanec, tako i iz susjednih mjesta. Organizatori su ima zahvalili na pomoći.

Nastavite čitati

Život i društvo

U protekla 24 sata zabilježeno šest naleta na divljač, policija poziva na oprez u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Praćenjem događanja prometnih nesreća i drugih prometnih događaja na području Policijske uprave varaždinske u proteklih nekoliko dana, policijski službenici Policijske uprave varaždinske zamijetili su da je u prethodnom razdoblju porastao broj događaja naleta cestovnih motornih vozila na domaće i divlje životinje.

– U cilju prevencije ovakvih i sličnih događaja, pozivamo vozače na maksimalni oprez na prometnicama Varaždinske županije, posebno u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima. Isto tako pozivamo ih da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti te poštuju postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti, ali i domaćih životinja – poručili su iz PU varaždinske.

Napominju također da je samo tijekom protekla 24 sata zabilježeno šest naleta na srneću divljač, koji su se dogodili u rano jutarnjim i večernjim satima na području Pleši, Podruta, Apatije, Bolfana, Varaždina i Trakošćana.

– Također, pozivamo vlasnike domaćih životinja na poduzimanje odgovarajućih mjera u cilju sprječavanja zadržavanja domaćih životinja na cesti bez nadzora. Napominjemo da su vlasnici domaćih životinja (psi, mačke i dr.) dužni životinje držati pod nadzorom, odnosno držati ih u ograđenim dvorištima i poduzimati druge mjere da se iste bez nadzora zadržavaju na cestama – ističe policija.

U slučaju naleta vozila na domaće životinje u pravilu su odgovorni vlasnici domaćih životinja te sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za vlasnika životinja je propisana kazna 300 kuna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje