Od početka provođenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, Stožer civilne zaštite grada Lepoglave izdaje propusnice za svoje građane.

U protekla 36 sata na službeni telefon Stožera, 770-428, upućeno je 453 poziva i 130 e-mailova na službenu adresu koronavirus@lepoglava.hr.

Izdane su 103 propusnice.

– Telefoni nam rade od jutra i obrađujemo zahtjeve jedan po jedan. Jedan je tim angažiran na e-mail sustavu, a drugi zaprima pozive i komunicira s građanima. Molim građane za suradnju i odgovornost da ne preopterećuju linije za komunikacije i drže se jasnih uputa kako do “Propusnica” i pod kojim uvjetima. Znamo da su vam propusnice važne i hitne, zato ovih dana radimo isključivo na tome, ali ako se ne pridržavate uputa koje je dao Nacionalni stožer, nepotrebno gubimo vrijeme na pojašnjavanja i objašnjavanja – rekao je načelnik lepoglavskog Stožera Hrvoje Kovač.

Podsjećamo, prema Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, Stožer civilne zaštite grada Lepoglave izdaje propusnice isključivo iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

Zbog toga, prema naputku policije koja provjerava propusnice, ista se ne može izdati u druge svrhe.

– Odlasci u ‘šoping’ u susjedni grad, posjete vinogradima, servisi automobila, nabavka i prijevoz životinja, kao i odlasci dečku ili curi nisu vitalni obiteljski razlog – napominje Kovač i dodaje kako će ove mjere potrajati sve dok se kao pojedinci ne počnemo ponašati odgovorno prema sebi i drugima te time doprinesemo smanjenju broja zaraženih.

Komentari

Komentara