Povežite se s nama

Sport

Lešić preuzela prvo mjesto Masters liste u pikadu

Objavljeno:

- dana

Odigran drugi turnir sezone u pikadu

Vlatka Lešić i Boris Krčmar obilježili su drugi ovosezonski turnir iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza odigranog proteklog vikenda u Sportskom centru Rehlicki u Slavonskom Brodu.

Oboje su osvojili medalje u sve tri discipline pri čemu je Krčmar uzeo dva zlata i srebro, dok je Lešić osvojila zlato, srebro i broncu.

U Slavoniju je doputovalo oko 150 igrača iz cijele Hrvatsk.e – Iznimno nam je drago što se na ovaj način afirmira naš kraj i nadamo se da će nam pikadisti i dalje dolaziti – poručio je Ivan Marić, predsjednik mjesnog odbora Slobodnica koji je simboličnim bacanjem triju strelica službeno otvorio turnir.

Cure su u obje pojedinačne discipline reprizirale finala s prošlosezonskog mastersa u Slavonskom Brodu. Tako je u finalu Cricketa Vlatka Lešić opet pobijedila Tatjanu Perić, dok su se u finalu 501 MO opet sudarile Lešić i Jasna Šegvić, s tom razlikom da je ovog puta, za razliku od lani slavila Šegvić.

Vlatka Lešić ovim je rezultatima sakupila dovoljno bodova da zamijeni Perić na mjestu ukupnog poretka Masters liste.

Lešić preuzela vodeću poziciju 

Lešić je zlatu i srebru pridodala još i broncu nakon što je u posljednjoj disciplini dana zajedno s Vlastom Stankić završila kao trećeplasirana. Vlatka Lešić ovim je rezultatima vjerojatno sakupila dovoljno bodova da zamijeni Perić na mjestu ukupnog poretka Masters liste. – Lagala bih kad ne bi rekla da ću dati sve od sebe kako bih sezonu završila kao pobjednica masters lige. Konkurencija je iznimno jaka pa je izazov veći, rekla je Županjka Lešić. 

Krčmar nedodirljiv

Krčmar je u Slavonski Brod stigao nakon trijumfa na turniru iz The World serije odigranog prošlog vikenda u Las Vegasu kojim je potvrdio naslov ukupnog pobjednika. Najbolji svjetski igrač elektroničkog pikada koji u svojoj riznici ima dva naslova svjetskog i četiri europskog prvaka u pojedinačnoj konkurenciji tako je pokazao da je trenutačno možda i u najboljoj formi u karijeri.  

Naša muška reprezentacija na posljednjih osam EP-a svaki put nastupila u finalu pri čemu su Streloviti osvojili pet naslova europskog prvaka.-  Moram reći da je kvaliteta pikada koji se igra na hrvatskim mastersima na iznimno visokoj razini, nimalo ne zaostaje za onim što se igralo u Las Vegasu – otkrio je Krčmar.

SVI OSVAJAČI MEDALJA

SENIORKE 501 MO (24 igračice)

1. Jasna Šegvić (Split)
2. Vlatka Lešić (Županja)
3. Martina Maglica (Split)

SENIORKE CRICKET (20)
1. Vlatka Lešić (Županja)
2. Tatjana Perić (Zagreb)
3. Hana Jurjako (Zagreb)

SENIORKE PAROVI 501 MO (10 parova)
1. Tatjana Perić i Nevenka Šalat Franičević (Zagreb)
2. Đurđica Delić i Jasna Šegvić (Split)
3. Vlatka Lešić (Županja) i Vlasta Stankić (Rijeka)

SENIORI 1. KATEGORIJA 501 DO (36)
1. Boris Krčmar (Zagreb)
2. Ivica Vuletić (Sisak)
3. Dragutin Pečnjak (Bistra)

SENIORI 2. KATEGORIJA 501 MO (47)
1. Hrvoje Šitum (Split)
2. Milan Đekić (Slavonski Brod)
3. Zvonimir Sesartić (Solin)

SENIORI 3. KATEGORIJA 501 SO (23)

1. Slaven Kovačević (Zagreb)
2. Josip Begonja (Sveti Filip i Jakov)
3. Tomislav Alaburić (Mali Lošinj)

SENIORI CRICKET (69)
1. Boris Krčmar (Zagreb)
2. Matija Gazibara (Zagreb)
3. Šime Zdenko Buterin (Zadar)

SENIORI PAROVI 501 MO (35 parova)
1. Ivica Cavrić (Vel. Gorica) i Dragutin Pečnjak (Bistra)
2. Boris Krčmar (Zagreb) i Dean Biškupić (Ježdovec)
3. Matija Gazibara i Tomislav Balija (Zagreb)

 

JUNIORI U-18 501 SO (6)
1. Juraj Hrestak (Krapina)
2. Martin Valečić (Zagreb)
3. Josip Ljubas (Kaštel Kambelovac)

 

Izvor:
Foto:

Sport

Šafarić: Najbolje da pobijedimo Dinamo i Rijeku, a neka u međusobnom srazu odluče prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u subotu, 27. travnja u 17 sati na stadionu Varteksa igraju utakmicu 32. kola SuperSport HNL-a protiv Dinama.

U zadnjem susretu Dinamo je bio bolji s 2:1. Bio je to odgođeni susret 5. kola.

– Rekao sam svojim igračima, da smo samo kojim slučajem zamijenili dresove bila bi to drugačija utakmica, bili bismo 50 posto bolji. Taj gard pobjednika, glad za pobjedom, uvijek je na strani Dinama. No, pokazali smo da se možemo nositi s njima. Napravit ćemo dobru analizu i probati što bolje parirati Dinamu koji je u naletu, koji je moćan, no ima taj pritisak pobjede – ističe Šafarić.

Dinamo je trenutno na 2. mjestu Lige s dva boda manje od vodeće Rijeke. Nakon Varaždina Dinamo igra s Rijekom na Rujevici, a potom Rijeka dolazi u Varaždin.

– Ma teško je bilo što prognozirati u bitci za naslov. Nabolje da mi pobijedimo Rijeku i Dinamo, a oni neke sa potuku u međusobnoj utakmici – dodao je Šafarić.

No, tko bolje leži Varaždincima Rijeka ili Dinamo?

– Ma protiv obje ekipe smo konkurentni. Rijeku smo znali na Rujevici pobjeđivati i nekako bolje igraju kod nas, a Dinamo je uvijek Dinamo. Vrlo moćan. Ne možete mnogo prilika protiv njih očekivati i većinu vremena se branite, no kad dođe šansa morate biti efikasni – zaključio je Šafarić.

Nastavite čitati

Sport

Filip Ude u finalu Europskog prvenstva u Riminiju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od šestorice hrvatskih predstavnika na Europskom prvenstvu u Riminiju finala su uspjeli izboriti Tin Srbić na preči i Filip Ude na konju s hvataljkama.

Najbolji u kvalifikacijama na preči bio je Ukrajinac Ilija Kovtun s ocjenom 14.600.

Posljednji od hrvatskih predstavnika danas nastupao je najstariji među njima – Filip Ude. Od početka do kraja vježba je jednostavno tekla bez pogrešaka. Izvedba je bila sjajna i zasluženo visoka ocjena – 14.766. Ude je zauzeo četvrtu poziciju.

– Izdržao sam pritisak, bilo je teško, borim se s duplo mlađim dečkima. Sa skoro 38 na leđima sam dobio tako visoku ocjenu. Napravio sam najbolju vježbu ove godine, bolju nego i na podijum treningu. Ponosan sam na sebe i sretan, nadam se da će u finalu sve ispasti onako kako treba – rekao je Ude, a piše Hrvatski gimnastički savez.

Finala po spravama slijede u petak (parter, konj s hvataljkama, karike) i subotu (preskok, ruče, preča) uz izravne prijenose na Drugom programu Hrvatske televizije. Prijenos u petak počinje u 17.55, a u subotu u 16.25.

U Riminiju se istovremeno održava i Europsko juniorsko prvenstvo. U kvalifikacijama će sudjelovati pet hrvatskih reprezentativaca: na parteru će nastupiti Teo Bartolec (GK Vindija), Branimir Udovičić (GK Split) i Filip Perestegi (GK Novi Zagreb), na konju s hvataljkama Tomislav Pavić (GK Salto Zadar), a na preči Niko Nevešćanin (GK Salto Zadar).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje