Povežite se s nama

Međimurje

„Lift&GO“ krevet osvojio zlato za inovativnost u Južnoj Koreji

Objavljeno:

- dana

PRIZNANJE

Najnoviji proizvod tvrtke Bernarda, višefunkcionalni krevet „Lift&GO“, nastavlja osvajati prestižna priznanja za inovaciju na domaćim i međunarodnim izložbama.

Četiri srebra

Nakon osvojene zlatne medalje na 45. Salonu inovacija u Ženevi, zaredale su srebrne medalje na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA u Zagrebu i Međunarodnom sajmu inovacija u Nürnbergu. Veliko iznenađenje uslijedilo je na najvećem sajmu inovacija u Aziji u korejskom Seulu, gdje je krevet „Lift&Go“ osvojio zlatnu medalju.
Hrvatska je na tom sajmu predstavila osam inovacija, od kojih su dvije nagrađene zlatnom, četiri srebrnom, a jedna brončanom medaljom. Zlato je, osim Bernardinog „Lift&GO“ kreveta, osvojio i hidraulični servomotor za automatski start turbine u energanama rafinerije nafte inovatora Damira Rogoza, Antuna Miholovića i tvornice Turbina Karlovac.

„Lift&GO“ krevet do sada je već osvojio nekoliko domaćih i inozemnih priznanja

Srebrnom medaljom nagrađeni su GRUNNER pametni električni bicikl Ivana Golubića i tvrtke Mobile Vehicle Technology iz Pisarovine, samohodni vagon za prijevoz rasutog tereta tvrtke Radionica željezničkih vozila Čakovec, 3D znanstvena podmornica Srednje strukovne škole Samobor i Društva pedagoga tehničke kulture i informatike Samobor te Mobilna solarna energetska jedinica Mosej 2.2. Ronilačkoga kluba Zrinski iz Karlovca.

Inovatorski tim

Brončana medalja pripala je uređaju za detekciju i dojavu pada motocikla i lokaciju vozača autora Siniše Brođanca. Inovacija Višenamjenska dvorišna vrata u sklopu pametne kuće grupe autora Srednje Tehničke škole „Faust Vrančić“ iz Zagreba nagrađena je posebnom nagradom Asocijacije inovatora Indonezije.

Hrvatski inovatori osvojili su dvije zlatne, četiri srebrne i jednu brončanu medalju

Inovator Boris Perovski u suradnji s Bernardinim razvojnim timom koji vodi Pavao Roško, vođen idejom i iskustvom da je suvremena medicinska njega nezamisliva bez kreveta koji omogućuje pozicioniranje pacijenata u više položaja, kreirao je „Lift&GO“ medicinski električni krevet za ležanje, sjedenje, lakše ustajanje i stajanje pacijenata s određenim zdravstvenim poteškoćama. Jednostavnom upotrebom daljinskog upravljača korisnik odabire željeni položaj. Na podnicu je ugrađen specijalni trodijelni madrac koji omogućuje nesmetano pomicanje podnica a ne ugrožava stabilnost tijela korisnika.

Inovator Boris Perovski u suradnji s Bernardinim razvojnim timom koji vodi Pavao Roško kreirao je „Lift&GO“ električni krevet za ležanje, sjedenje, lakše ustajanje i stajanje pacijenata

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

Međimurje

Uspjeh Tomislava Gregura: titula ravnatelj-savjetnik došla je u prave ruke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Arhiva RT

Tomislav Gregur, profesor povijesti i geografije, preuzeo je vodstvo Srednje škole Prelog 2003. godine imajući na umu da uloga ravnatelja obuhvaća širok spektar odgojno-obrazovnog djelovanja koje se ostvaruje vođenjem, podrškom i poticanjem te usmjeravanjem svih djelatnika uključenih u odgojno-obrazovni proces kako bi se dosegli željeni ciljevi i ostvarila vizija same ustanove.

Godine 2005. godine u školu uvodi obrazovni program opće gimnazije te tako doprinosi razvoju suvremenog, interdisciplinarnog i istraživačkog pristupa nastavnom procesu.

Kako bi se ustanova uspješno razvijala u svim segmentima te dosegla razvojnu komponentu, od presudnog su značaja kompetencije ravnatelja jer samo stručan i kompetentan ravnatelj ima mogućnost zajedno sa svojim djelatnicima ostvariti temeljne zadaće u području obrazovanja.

Proces osuvremenjivanja ustanove nastavlja uključivanjem u provedbu eksperimentalnog programa Škola za život, projekt e-škole, ali i Erasmus + projekte čija je funkcionalna uspješnost rezultirala dobivanjem Povelje Erasmus+ za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Zalažući se za promociju strukovnih zanimanja i razvoj novih strukovnih kurikuluma, potiče razvoj Regionalnog centra kompetentnosti za turizam i ugostiteljstvo.

Kontinuirana suradnja s lokalnom zajednicom i gospodarstvenicima te organizacija svih oblika suradnje s učenicima i roditeljima uz odgovornost i poštovanje dokazuju njegovu predanost i socijalnu inteligenciju koja omogućuje širok spektar djelovanja u postizanju kvalitetnih međuljudskih i suradničkih odnosa.

Zajednički postavljena vizija da Srednja škola Prelog postane moderna odgojno-obrazovna ustanova označava koheziju svih dionika, a njezino ostvarivanje i postizanje kvalitete, znak su uspostavljene sinergije, timskog rada i zajedništva unutar ustanove pri čemu presudnu ulogu ima upravo ravnatelj kao poticatelj, motivator i podrška.

Spremnost na kontinuirani profesionalni razvoj, analizu i vrednovanje odgojno-obrazovnog rada škole te samovrednovanje potvrđuju da je titula ravnatelj-savjetnik zasluženo došla u prave ruke.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO I mališani iz Dječjeg vrtića Belica podržali udrugu “Zasadi drvo, ne budi panj!”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dječji vrtić Belica nedavno je dobio titulu eko vrtića.

Akcijom sadnje stabala ispred Vrtića – dvaju pitomih kestena i trešnje – podržali su udrugu i akciju “Zasadi stablo, ne budi panj!”

– Trudimo se ponašati kao ekolozi u pravom smislu te riječi: odvajamo otpad, brinemo se o potrošnji struje, vode i papira, prikupljamo plastične čepove za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma i rado se uključujemo u razne eko akcije poput prikupljanja starog papira i donacija za azil – kažu iz Vrtića na čelu s ravnateljicom Snežanom Bence i dodaju da istražuju sve o zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama svoga kraja.

– Od otpadne ambalaže izrađujemo igračke i dekorativne predmete, a iskušali smo se i u pripremi starinskih domaćih jela kao što su kalamper v kahlji, pogača i pita od jabuke, prirodni sok od jabuke, domaći kruh, medenjaci… Na taj način promičemo i gastronomsku tradiciju svoga kraja! – dodaju iz beličkog Vrtića.

Mališani i njihove tete također redovito skupljaju smeće u obližnjem parku, čime, osim što doprinose čistoći okoliša, razvijaju i svoju ekološku svijest te svijest odraslih u svojoj okolini.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje