Povežite se s nama

U fokusu

Super nedjelja s Ligom : Miris oktana, tamburaši i ćevapi

Objavljeno:

- dana

Veselo na Auto sajmu u Biškupcu

Sajam, sunce, nedjelja, tamburaši i ćevapi – zvuči kao odlična kombinacija za provesti prijepodne. Sajam je tradicionalno u Biškupcu, nedjelja je sunčana, a svirkom tamburaša i ćevapima je počastila Liga za Varaždin.

Vlado Sevšek, kandidat za gradonačelnika čas je dijelio ćevape, čas se uhvatio bajsa pa s Talirima odsvirao koju pjesmu.

Gužva je bila velika ali Vlado Sevšek je bio dobar domaćin: sa svakim je stigao malo popričati, nazdraviti. Voli biškupečki Auto sajam jer je to varaždinska tradicija. – Od kad znam za sebe tu je sajam. To je mjesto na kojemu nema bogatijih i siromašnijih, doktora i pučkoškolca, baš kako treba biti – svi su zajedno. Ugođaj je poseban.  Tu se obavi sve za savršeno nedjeljno prijepodne: prošeće se, popriča, pojede gablec, popije se pivica ili gemišt, druži se, a na kraju možda i nešto kupi. Pa doma na ručak  –  raspoložen je Vlado Sevšek.

Pjesma Talira i dobro društvo oraspoložili su sve. Kod Vlade Sevšeka je Sajam izazvao još jednu emociju – nostalgiju. – Sjećam se da je nekoć u Varaždinu bilo dosta sajmova, koji su se učestalo održavali. Recimo na stočnom sajmu je uvijek bila gužva, bilo je to društveno i poduzetničko događanje – rekao je Vlado Sevšek. On smatra da je sajmovanje dio varaždinske tradicije, koju, kako kaže,  kao i cijelu baštinu, treba njegovati.

Kako je bilo danas ujutro s Ligom na Auto sajmu, pogledajte u foto galeriji Ivana Agnezovića. 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Novi udar: Poskupjeli dijelovi za automobile, ali i obvezno auto osiguranje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poskupjeli su gotovo svi zamjenski dijelovi, od guma do tekućine za pranje stakla, a posljednji udar na vozače su i nove cijene auto osiguranja, piše RTL.

– Rast cijena između 10 i 25 posto. Najmanje poskupljenje se dogodilo na antifrizu, dok dijelovi, motorna ulja 15 posto, akumulatori 13, 14 posto. I nažalost najviše su poskupjele gume 25 posto – rekao je Zoran Branšajd, voditelj nabave u tvrtki za veleprodaju autodijelova i opreme.

Što znači da samo jedna guma koja je koštala 600 kuna, sada košta 750. Tko ih mijenja na cijelom automobilu, morat će izdvojiti 600 kuna više. Problemi su krenuli još u doba korone, nastavili se inflacijom.

Od 1. listopada poskupjelo i obavezno osnovno auto osiguranje za 200 do 400 kuna. Iz najvećih osiguravajućih kuća, nitko nam nije potvrdio ovu informaciju, no vozači su osjetili.

Nastavite čitati

U fokusu

Potvrđena optužnica protiv šefice financija Općine Sračinec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv Renate Sabati, bivše voditeljice poslova financija u Općini Sračinec, koju Uskok tereti da je od 2011. do kraja kolovoza 2018. oštetila općinu za više od 1,6 milijuna kuna, piše Net.hr.  

Uskok tereti Sabati da novac koji je podizala sa žiro-računa, kao i novac koji joj je predan radi polaganja, nije polagala u blagajnu već ga je zadržavala za sebe.

Sabati je, tvrdi Uskok, radi prikrivanja zlouporaba prikazivala da je podignuti novac iskorišten za poslovanje općine pri čemu je u dnevniku knjiženja knjižila ulazne račune dobavljača u većim iznosima od stvarnih te izrađivala neistinite ulazne račune.

Porezne prihode prikazivala je u iznosima različitim od stvarno uplaćenih, kao i isplatu donacija raznim udrugama na temelju zamolbi za donacije koje je sama izrađivala. Nakon toga je izrađivala neistinite bankovne izvode kako bi prikrila uzetu gotovinu, tvrdi tužiteljstvo.

Uskok tereti Sabati da je novac iz blagajne za svoje potrebe podizala koristeći ovlaštenje obavljanja gotovinskih isplata iz blagajne, a kako bi prikazala da je novac utrošen za potrebe općine, sačinjavala je neistinite isplatnice za robu koju općina nije nabavila, kao i račune koje dobavljači nisu ispostavili.

Izvor: Net.hr

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje