Povežite se s nama

Foto i video

VIDEO Dravska Šuma Na kvadrat

Objavljeno:

- dana

Varaždin je jedan od rijetkih europskih gradova koje se nije suživio sa svojom rijekom. Kroz izmjene generalnog urbanističkog plana Varaždin ima sve preduvjete za stvaranje novog životnog prostora uz Dravu. Eko grad na Dravi korištenjem novih tehnologija i gradnjom pasivnih energetski učinkovitih stambenih jedinica prema projektima Lige za Varaždin postat će novi atraktivni prostor za život.

Za taj projekt i stvaranje infrastrukturnih preduvjeta za njegov početak povlačit ćemo sredstva Europske Unije iz fondova koji potiču energetski učinkovitu gradnju. Gradnjom pasivnih objekata sa foto naponskim pločama, te termalnim dizalicama, stanovanje u takvim objektima bilo bi višestruko isplativo kroz niže cijene režijskih troškova i do 80 posto.

Te bi činjenice zasigurno privukle mnoge, ne samo varaždinske obitelji na stanovanje u modernom i energetski učinkovitom kvartu. Eko grad na Dravi u projektima mladih arhitekata iz Lige za Varaždin postat će jedinstven energetski samoodrživ projekt u ovom dijelu Europe:

Izvor: LZV
Foto:

Foto i video

FOTO Kiša nije omela održavanje Zeljarijade u Vidovcu, mjestom se širi miris sarme

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Unatoč kiši mnogi su jučer i danas posjetili Vidovec, gdje traje popularna Zeljarijada.

Zeljarsko druženje počelo je u petak i to uz Zeljarske igre, prezentaciju gaženja zelja i večernju zabavu pod šatorom uz Active ban i Tragove.

Današnje subote središtem Vidovca širio se zamamni miris sarme. Sva sarma, od oko tone mesa, pripremala se proteklih dana u samom Vidovcu, a podjela je počela danas u podne. Sarma je ove godine posebna, a umjesto s rižom radila se s heljdom. Mnogi su došli kupiti sarmu, a za dvije sarme i pire potrebno je izdvojiti šest eura.

Mnogo toga se moglo vidjeti i kupiti na današnjem Sajmu starih zanata, a Vidovec će danas posjetiti i ministrica poljoprivrede.

Zabave neće nedostajati niti u večernjim satima, a za zabavu su zaduženi Mejaši i Amazona band.

I u nedjelju posjetite Vidovec. Organizatori Zeljarijade iz KUD-a Vidovec već od 9 sati organiziraju mimohod KUD-ova i konjskih zaprega, a društva iz Hrvatske i inozemstva sudjelovat će na Međunarodnoj smotri folklora koja počinje u 15 sati. Fešta završava u večernjim satima uz Dinacordi-Luna bend.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Trkačice i trkači iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva okupirali Varaždin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Održano je 29. izdanje Varaždinskog polumaratona, koji je održan u organizaciji Trkačkog kluba Marathon 95 i suorganizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Utrka je imala i međunarodni karakter jer, osim što su stigli natjecatelji iz svih krajeva Lijepe naše, stigli su i trkači iz susjedne Slovenije, Mađarske i Poljske.

Utrka je ove godine oborila sve rekorde jer se prijavilo više od 900 trkača i trkačica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje