Povežite se s nama

Foto i video

VIDEO Dravska Šuma Na kvadrat

Objavljeno:

- dana

Varaždin je jedan od rijetkih europskih gradova koje se nije suživio sa svojom rijekom. Kroz izmjene generalnog urbanističkog plana Varaždin ima sve preduvjete za stvaranje novog životnog prostora uz Dravu. Eko grad na Dravi korištenjem novih tehnologija i gradnjom pasivnih energetski učinkovitih stambenih jedinica prema projektima Lige za Varaždin postat će novi atraktivni prostor za život.

Za taj projekt i stvaranje infrastrukturnih preduvjeta za njegov početak povlačit ćemo sredstva Europske Unije iz fondova koji potiču energetski učinkovitu gradnju. Gradnjom pasivnih objekata sa foto naponskim pločama, te termalnim dizalicama, stanovanje u takvim objektima bilo bi višestruko isplativo kroz niže cijene režijskih troškova i do 80 posto.

Te bi činjenice zasigurno privukle mnoge, ne samo varaždinske obitelji na stanovanje u modernom i energetski učinkovitom kvartu. Eko grad na Dravi u projektima mladih arhitekata iz Lige za Varaždin postat će jedinstven energetski samoodrživ projekt u ovom dijelu Europe:

Izvor: LZV
Foto:

Foto i video

FOTO Omiljena slastica za vrijeme maškara: slasne krafne u centru grada čekaju na vas

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

S čokoladom, marmeladom ili vanilijom, mnogima su omiljeni pekarski proizvod.

Krafne najčešće povezujemo s maškarama i povorkama koje ćemo ove godine, s obzirom na epidemiološku situaciju, najvjerojatnije preskočiti.

No, to nas ne sprječava da već od danas uživamo u ovoj slastici. Kiosk sa slasnim krafnama ponovo je otvoren u centru grada Varaždina pa ne sumnjamo da će se ga mnogi obići i malo se zasladiti.

Nastavite čitati

Foto i video

VIDEO U spotu “Kad sam bacio ljubav” hrvatskoga boksača glumi Čakovčanka Sara Sečan!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto Kurti

Sara Sečan iz Čakovca, apsolventica Pravnoga fakulteta i međimurska influencerica, glumi u novome videospotu Valerija Ricchiuta!

Valerio Ricchiuto dugi niz godina bavi se sportom, pišu mnovine. Još u osnovnoj školi igrao je rukomet, u srednjoj tenis, a potom je krenuo trenirati boks koji i danas trenira. Epidemiološke mjere trenutno mu ne dopuštaju bavljenje sportom pa je stoga ovaj mladić iz Pule odlučio više se posvetiti glazbenoj karijeri.

– Boks je moja ljubav, ali to je sport kojim se bavim rekreativno. Glazba je također nešto što jako volim, a ova čudna vremena dala su mi vremena da se više posvetim toj ljubavi. Posljednjih godinu dana snimio sam šest pjesama i tri spota, a nastupao sam i na Čansonfestu, Melodijama Istre i Kvarnera te na festivalu Dimela Cantando – otkriva Valerio, inače magistar upravljanja poslovnim komunikacijama.

Ipak, ovo nije početak njegove glazbene karijere. Valerio je u djetinjstvu svirao klavir i sintisajzer u nižoj glazbenoj školi, četiri je godine pjevao u klapi Brnistra gdje je bio na poziciji drugog te prvog tenora. Pjevački mentor mu je Jacques Houdek kod kojeg je pohađao naprednu školu pjevanja.

Sve njegove dosadašnje pjesme uglazbio je Bruno Krajcar, a većinu njih je i napisao. Naime, njegova pop rock balada „Kad sam bacio ljubav“ s lakoćom će pokazati da ovaj rekreativni boksač ima meko srce.

„Pjesma je to koju je također napravio Bruno, a za aranžman je bio zadužen Olja Dešić. Sretan sam što je spot ispao sjajno. Snimali smo u poznatoj rovinjskoj park šumi Punta Corrente, na moru u okolici Rovinja, te u kući Bruna Krajcara koja se nalazi u Lanišću. Spot je snimao Mateo Ostojić Pučo, a sve pod redateljskom palicom Luke Brgića i Eleonore Dobrović iz B Music and Production.

U spotu glumi mlada Čakovčanka Sara Sečan, apsolventica Pravnog fakulteta, dobro poznata i kao influencerica koju na Instagramu prati više desetaka tisuća ljudi. Nema sumnje da je ovaj istarski sportaš i prodavatelj nekretnina našao savršen začin za dobar spot.

Ljubavna pjesma, jedna od najzgodnijih Hrvatica i sjajan glazbeni tim – odličan su recept za put do slušatelja!

Nastavite čitati