Povežite se s nama

Međimurje

Liječnica Renata Čulinović-Čaić iz čakovečke Bolnice nova je predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata

Objavljeno:

- dana

VELIKO PRIZNANJE

Liječnica mr.sc. Renata Čulinović-Čaić, dr.med. izabrana je u Zagrebu za novu predsjednicu Hrvatskog liječničkog sindikata na redovitoj Izbornoj skupštini.

Renata Čulinović-Čaić rođena je u Varaždinu 1964. godine. Osnovni školu završava u Čakovcu nakon koje upisuje Srednjoškolski centar u Čakovcu. Na studij dolazi u Zagreb, na Medicinski fakultet na kojem je diplomirala 1988. godine te počinje raditi kao stažistica u Medicinskom centru Čakovec. Početkom 1994. počinje raditi u Djelatnosti kirurgije i započinje specijalizaciju iz opće kirurgije.

Doktorica Čulinović-Čaić specijalistica je opće kirurgije i hitne medicine, subspecijalistica abdominalne kirurgije i Pročelnica Službe kirurških djelatnosti u Županijskoj bolnici Čakovec. Dugogodišnja je predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata Podružnice Čakovec i članica glavnog odbora HLS-a u prethodnim sazivima.

Protukandidati dr. Čulinović-Čaić u izboru za mjesto predsjednika HLS-a bili su dosadašnji predsjednik mr.sc. Ivica Babić, dr.med. i prim. Tugomir Gverić, dr.med. Za dopredsjednika Hrvatskog liječničkog sindikata izabran je dr. Igor Tripalo, a za tajnicu dr. Linda Rossini Gajšak.

Novoizabrani članovi Glavnog odbora HLS-a su: mr. sc. Ivica Babić, dr. Nataša Ban Toskić, dr. Igor Barković, doc. dr. sc. Ivica Bilić, dr. Ksenija Čajko Novak, mr. sc. Renata Čulinović-Čaić, prim. dr. Višeslav Ćuk, dr. Mislav Luka Domljan, dr. Denis Grgurović, prim. dr. Tugomir Gverić, dr. Branka Jakovac, dr. Boris Lovrić, dr. Linda Rossini Gajšak, dr. Igor Tripalo i dr. Josip Večenaj.

Izvor:
Foto: Miroslava Novak

Međimurje

U Međimurju 19 novih slučajeva zaraze koronom, preminule su četiri osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentirano je 8 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 29. studenoga županijski Stožer civilne zaštite.

Iz drugih županija prijavljena su 3 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 418 osoba te je evidentirano 8 pozitivnih nalaza, što je 1,91 % od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavljene su 144 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1180.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 118 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpuštena su 3 pacijenta, 5 pacijenata je na invazivnoj respiraciji. Preminule su 4 osobe, ženske osobe stare 81 i 85 godina i muške osobe stare 75 i 82 godine.

Nastavite čitati

Međimurje

Cijepljenje u Čakovcu svakim radnim danom, u prosincu se nastavljaju masovna cijepljenja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Građani se na području Međimurske županije mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 sati do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, a od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U prosincu će se nastaviti masovna cijepljenja u Međimurskoj županiji. U subotu, 4. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Čakovcu (u trijaži Županijske bolnice Čakovec i uZavodu za Javno zdravstvo Međimurske županije).

U subotu, 11. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine, cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. 

Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje