FOTONezavisni cestarski sindikat

Nakon strašne prometne nesreće u kojoj je 11. srpnja ove godine na naplatnim kućicama u Svetoj Heleni na tročlanu obitelj naletio vozač pod utjecajem droga, već za desetak dana obiteljska liječnica kod koje je krivac nesreće upisan kao pacijent dobila je nalog za pretres ordinacije i ubrzo je kažnjena novčanom kaznom u iznosu od 5000 kuna, otkrili su iz Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM), a piše Index.

Predsjednica KoHOM-a dr. Vikica Krolo u razgovoru za Index rekla je da je spomenuta obiteljska liječnica traumatizirana ekspresnom reakcijom policije koja je došla u pretres njene ordinacije, kao i kaznom koju je dobila.

– Liječnica je dosta istraumatizirana i ne želi izlaziti u javnost. Radi već 34 godine i ovo je prvi put da joj je policija pretresla ordinaciju. Iza nje je uspješna karijera i za dvije do tri godine odlazi u mirovinu tako da joj je ovo baš bio šok, i dosta teško sve to proživljava. Prvo su je neslužbeno nazvali na telefon iz policije i rekli joj da trebaju medicinsku dokumentaciju tog pacijenta koji je skrivio nesreću i onda im je rekla da nema problema, samo da joj donesu nalog. Međutim ubrzo su joj u ordinaciju banula četvorica iz policije, od kojih je jedan bio inspektor i izvršili pretres kako bi uzeli materijalne dokaze iako im je ona sve pripremila na CD-u i dobrovoljno predala – ispričala je za Index dr. Krolo.

Navodi kako je sve jako ružno ispalo te da je policija došla u pretres po nalogu Prekršajnog suda, za koji navodi kako je sve odradio nevjerojatnom brzinom te je tako već tjedan dana nakon nesreće izvršen pretres, a samo tjedan dana kasnije je kažnjena novčanom kaznom od 5 tisuća kuna.

Dr. Krolo dodaje kako će se navedena liječnica žaliti na kaznu te da nikad tijekom karijere nije imala problema sa zakonom.

Izvor: Index.hr

Komentari

Komentara

loading...