Povežite se s nama

U fokusu

Liječnici i medicinske sestre napokon imaju pitku vodu, no to nije kraj problemima u ludbreškom Domu zdravlja

Objavljeno:

- dana

Nakon dvije godine ludbreški Dom zdravlja napokon ima pitku vodu – izvjestili su danas iz Grada Ludbrega.

– Nakon kontinuiranog izražavanja nezadovoljstva stanjem u ludbreškom Domu zdravlja, održanih sastanaka s djelatnicima te samim ravnateljem Doma zdravlja Varaždinske županije, a ponajprije vezano na probleme s vodom, problem je stavljen pod kontrolu rekonstrukcijom vodovodne mreže – poručili su iz Grada Ludbrega.

O problemima s kvalitetom vode u ludbreškom Domu zdravlja javnost je doznala krajem rujna 2016. godine, kada je SDP-ova vijećnica Ivana Pomahač potegnula to pitanje na sjednici Županijske skupštine. Naime, zbog problema sa cijevima, liječnici, medicinske sestre i drugo osoblje sa sobom su na posao morali donositi pitku vodu ili su ordinacije imale postavljene aparate s pitkom vodom.

Ovaj problem pokušao se riješiti čišćenjem vodovodnih cijevi, za što je potrošeno 60.000 kuna. Međutim, to nije uspjelo, pa se krenulo u izradu projekta izvedbe novih vodovodnih instalacija, o čemu smo pisali u Regionalnom tjedniku.

>>Ludbreški dom zdravlja bez pitke vode: potrošili 60.000 kuna, a uništili vodovodne cijevi?!

Tko je odgovoran što nakon godinu i pol problem s pitkom vodom u ludbreškom Domu zdravlja nije riješen zanimalo je vijećnika Narodne straneke Reformisti Krešimira Horvata na sjednici Županijske skupštine u rujnu prošle godine. Ravnatelj Doma zdravlja Dražen Jagić tada je objasnio da nisu imali dovoljno vlastitih sredstava da riješe taj problem.

– Projekt je napravljen i njegova je vrijednost bila 500.000 kuna. Naknadnom analizom je utvrđeno da se projekt može realizirati s 350.000 kuna i to je sada uvršteno u proračun – rekao je Jagić.

Župan Radimir Čačić ustvrdio je da se problem s vodom mogao već dva puta riješiti te je naložio da se odmah ide u sanaciju, koja je sada napravljena.

Međutim, u zgradi ludbreškog Doma zdravlja i dalje postoji niz problema kao što su nepristupačnost rentgenu i laboratoriju za vađenje krvi te ginekološkoj ordinaciji koje se nalaze na katu i dostupne su isključivo stubama, izvjestili su iz Grada Ludbrega.

U fokusu

Ministar Božinović bacao drogu na spaljivanje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u ponedjeljak je u Našicama sudjelovao na drugom po redu spaljivanju droge u ovoj godini.

U visoku peć tvrtke Nexe bačeno je oko 2140 kilograma droge, čija je procijenjena vrijednost 9,5 milijuna eura.

Policija se na nacionalnoj i međunarodnoj razini neumorno posvećuje suzbijanju krijumčarenja droga, kaže ministar.

Više od dvije tone uništene droge otpada na marihuanu i hašiš, a uništeno je i 28 kilograma amfetamina, 12,41 kilogram heroina, 15,39 kilograma kokaina, gotovo 20 kilograma MDMA-a i derivata te 6,34 kilograma novih droga.

Među najprofitabilnije kriminalne aktivnosti na globalnoj razini spadaju aktivnosti vezane za kokain. U Hrvatskoj je u 2020. bilo zaplijenjeno 60 kilograma kokaina, a u prvih osam mjeseci ove godine više od 667 kilograma kokaina u 289 pojedinačnih zapljena, piše Božinović

Nastavite čitati

U fokusu

Unutarstranački izbori u HDZ-u: Stričak i dalje vodi stranku na razini županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Više od 200.000 članova Hrvatske demokratske zajednice u nedjelju je, 17. listopada, biralo predsjednike i potpredsjednike u 428 općinskih, 127 gradskih i 20 županijskih organizacija stranke.

Redoviti unutarstranački izbori održani su po načelu jedan član – jedan glas, a članovi stranke mogli su birati između ukupno 658 kandidata.

U Varaždinskoj županiji HDZ je na ovim unutarstranačkim izborima imao ukupno 32 kandidata za predsjednike županijske te gradskih i općinskih organizacija stranke.

Županijsku organizaciju Hrvatske demokratske zajednice Varaždinske županije i dalje će voditi dosadašnji predsjednik, ujedno i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, dok su potpredsjednici Nadica Dreven Budinski, Željko Dvekar, Josip Križanić i Damir Poljak.

– Danas smo po model jedan član – jedan glas odradili prvi dio unutarstranačkih izbora, birali županijskog, gradske i općinske predsjednike i njihove potpredsjednike. Svima koji su se upustili u tu unutarstranačku izbornu utakmicu se zahvaljujem, a svima kojima je članstvo dalo povjerenje čestitam te im želim puno uspjeha u radu. Drugi dio izbora odraditi ćemo u narednih mjesec dana gdje na izbornim skupštinama biramo stranačka tijela – rekao je Stričak.

– Pred nama su veliki izazovi, kako što bolje odgovoriti na prijetnje današnjice – epidemiju koronavirusa, migrantsku krizu i slično, a isto tako kako što bolje iskoristiti financijska sredstva programa oporavka i otpornosti te redovne financijske omotnice Europske unije. Na svečanoj sjednici županijske skupštine premijer Plenković je naglasio da sjever Hrvatske može očekivati oko 15 milijardi kuna, odnosno svaka županija po milijardu i pol za svoje projekte, a ostalo će biti usmjereno na zajedničke kao što su izgradnja brzih cesta, željezničkih pruga, regionalnog centra za gospodarenje otpadom i slično. Maksimalno smo posvećeni tim investicija i siguran sam da će upravo trudom dužnosnika HDZ-a ovaj mandat biti bogat projektima. Hvala vam na povjerenju – dodao je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije.

Gradske organizacije HDZ-a u narednom će mandatu voditi Damir Habijan u Varaždinu, Zdenko Đuras u Ivancu, Robert Dukarić u Lepoglavi, Goran Križanić u Ludbregu, Siniša Jenkač u Novom Marofu te Josip Hajduk u Varaždinskim Toplicama.

Kad je riječ o općinskim organizacijama HDZ-a Varaždinske županije, predsjednici u narednom mandatu bit će Vladimir Kramarić u Bednji, Silvija Mekota u Beretincu, Tomislav Ledinski u Breznici te Marko Fišter u Brezničkom Humu.

Tomislav Lazar vodit će općinsku organizacija HDZ-a u Cestici, Zlatko Kanjir u Donjoj Voći, Goran Kaniški u Gornjem Knegincu, a Josip Križanić u Jalžabetu, dok će u Klenovniku predsjednik biti Martin Pintarić, a u Ljubešćici Nenad Horvatić.

Općinsku organizaciju HDZ-a u Malom Bukovcu vodit će Ivana Šafarek, u Martijancu Dubravko Besek, u Maruševcu Snježana Cerjan te u Petrijancu Mario Kiđemet, dok će predsjednik HDZ-a u Sračincu biti Ivica Rojc, u Svetom Đurđu Ivana Bedeković te u Svetom Iliji Marin Bosilj.

Željko Racanović bit će na čelu HDZ- a u općini Trnovec Bartolovečki, Dražen Đurašin u Velikom Bukovcu, Silvija Zagorec u Vidovcu, Mirjana Jambriško u Vinici te Dragutin Mateković u Visokom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje