Povežite se s nama

U fokusu

Liječnici i medicinske sestre napokon imaju pitku vodu, no to nije kraj problemima u ludbreškom Domu zdravlja

Objavljeno:

- dana

Nakon dvije godine ludbreški Dom zdravlja napokon ima pitku vodu – izvjestili su danas iz Grada Ludbrega.

– Nakon kontinuiranog izražavanja nezadovoljstva stanjem u ludbreškom Domu zdravlja, održanih sastanaka s djelatnicima te samim ravnateljem Doma zdravlja Varaždinske županije, a ponajprije vezano na probleme s vodom, problem je stavljen pod kontrolu rekonstrukcijom vodovodne mreže – poručili su iz Grada Ludbrega.

O problemima s kvalitetom vode u ludbreškom Domu zdravlja javnost je doznala krajem rujna 2016. godine, kada je SDP-ova vijećnica Ivana Pomahač potegnula to pitanje na sjednici Županijske skupštine. Naime, zbog problema sa cijevima, liječnici, medicinske sestre i drugo osoblje sa sobom su na posao morali donositi pitku vodu ili su ordinacije imale postavljene aparate s pitkom vodom.

Ovaj problem pokušao se riješiti čišćenjem vodovodnih cijevi, za što je potrošeno 60.000 kuna. Međutim, to nije uspjelo, pa se krenulo u izradu projekta izvedbe novih vodovodnih instalacija, o čemu smo pisali u Regionalnom tjedniku.

>>Ludbreški dom zdravlja bez pitke vode: potrošili 60.000 kuna, a uništili vodovodne cijevi?!

Tko je odgovoran što nakon godinu i pol problem s pitkom vodom u ludbreškom Domu zdravlja nije riješen zanimalo je vijećnika Narodne straneke Reformisti Krešimira Horvata na sjednici Županijske skupštine u rujnu prošle godine. Ravnatelj Doma zdravlja Dražen Jagić tada je objasnio da nisu imali dovoljno vlastitih sredstava da riješe taj problem.

– Projekt je napravljen i njegova je vrijednost bila 500.000 kuna. Naknadnom analizom je utvrđeno da se projekt može realizirati s 350.000 kuna i to je sada uvršteno u proračun – rekao je Jagić.

Župan Radimir Čačić ustvrdio je da se problem s vodom mogao već dva puta riješiti te je naložio da se odmah ide u sanaciju, koja je sada napravljena.

Međutim, u zgradi ludbreškog Doma zdravlja i dalje postoji niz problema kao što su nepristupačnost rentgenu i laboratoriju za vađenje krvi te ginekološkoj ordinaciji koje se nalaze na katu i dostupne su isključivo stubama, izvjestili su iz Grada Ludbrega.

U fokusu

EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO Bosilj daje ostavku, Miroslav Marković postaje gradonačelnik!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kako ekskluzivno doznajemo, varaždinski gradonačelnik daje ostavku, a njegovu poziciju preuzima zamjenik Miroslav Marković.

Rezultat je to previranja u SDP-u, ali i Bosiljevog nezadovoljstva političkom situacijom u Varaždinu. Ova odluka i ne čudi s obzirom da su nedavno u Nacionalu objavljeni transkripti Bosiljevih razgovora s direktorom Varkoma Brunom Isterom u kojima najavljuje svoju ostavku.

Također, Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina objavilo je sve pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Tako je, među ostalim, vidljivo da je nositelj SDP-ove liste Neven Bosilj, a ako uzmemo u obzir da su funkcije gradonačelnika i člana Gradskog vijeća nemoguće i nespojive, sasvim je jasno da se u Gradskoj vijećnici upravo događa velika rošada. Konkretno, Bosilj ne može biti i gradonačelnik i gradski vijećnika jer mu to hrvatski zakoni ne dopuštaju.

Stoga je ovo očita prijevara birača u svakom slučaju. Prvo jer je kao gradonačelnik bio na izborima, a sad daje ostavku. Drugo jer je kao gradonačelnik nositelj liste što je zakonski nespojivo. I treće, tko može garantirati da će uopće biti aktivan u Gradskom vijeću ili će se i od toga maknuti, a varaždinsku politiku će voditi interesi stranačkih kadrova te odlučivati o budućnosti svih građana.

Kako doznajemo, Bosilj je čekao da se stvore zakonski okviri, odnosno da prođe zakonski rok kad njegov zamjenik može preuzeti funkciju gradonačelnika. Također, dosadašnji gradonačelnik, kako doznajemo, još razmišlja hoće li uopće aktivirati svoj mandat u Gradskom vijeću ili će potpuno odustati od politike nakon razočaranja cijelom političkom situacijom i činjenicom da nije uspio riješiti problem baliranog otpada.

Stoga će Grad Varaždin uskoro umjesto Bosilja voditi njegov zamjenik Miroslav Marković.

Nastavite čitati

U fokusu

Varaždinci će moći birati između devet lista na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina 31. ožujka objavilo je sve pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Ista je lista objavljena i na stzranici Državnog izbornog povjerenstva.

Podsjetimo radi se o prijevremenim izborima za Gradsko vijeće, a Varaždinci na birališta izlaze 16. travnja.

Predano je ukupno devet lista.

Donosimo ih redom kojim ih je objavilo Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina:
1) Kandidacijska lista grupe birača, nositelj liste je Ivan Čehok

2) HDZ i HSU, nositelj liste je Damir Habijan

3) HNS, HSLS, Laburisti, HSS-Braće Radić, nositelj liste je Igor Klopotan

4) Hrvatski suverenisti, nositelj liste je Dominik Klemenčić

5) MOST, nositelj liste je Krunoslav Vorih

6) Reformisti i Stranka hrvatskih umirovljenika – umirovljenici, nositelj liste je Radimir Čačić

7) Kandidacijska lista grupe birača, nositeljica liste je Dubravka Novak

8) Kandidacijska lista grupe birača, nositelj liste je Davor Patafta

9) SDP, nositelj liste je Neven Bosilj

Kompletan popis tko se nalazi na čijoj listi nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje