Kulturno-umjetničko društvo Mihovljan prošle je godine po prvi puta organiziralo „Advent u Mihovljanu“, u čijoj su uspješnoj realizaciji pomogle članice i članovi Udruge mladih te Udruge umirovljenika iz Mihovljana.

U parku „preko Labazana“ 16. prosinca održali su priredbu te druženje gostiju i mještana Mihovljana. Tom prilikom su se za Dječje selo Lekenik prikupili dobrovoljni prilozi u iznosu od 5.000 kuna, na čemu se organizatori svima srdačno zahvaljuju.

Siguran dom

– SOS Dječje selo Hrvatska se brine za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, pruža im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinstvo. Trenutno skrbe o 240 djece i mladih smještenih u SOS dječjim selima Ladimirevci i Lekenik te u SOS zajednicama mladih u Osijeku, Velikoj Gorici i Zagrebu. SOS Dječje selo Lekenik skrbi za djecu od 1992. godine. Povjerena im djeca novi dom su pronašla u 15 SOS kuća u Lekeniku, gdje odrastaju uz ljubav i brigu SOS mama te pažnju SOS braće i sestara. Obiteljski tip skrbi ono je što ovu Udrugu čini posebnom, a djeci pruža siguran dom i bezbrižno odrastanje! – riječi su njihove koordinatorice za odnose s javnošću, Neže Šiptar.

Puna srca

Da bi ovoj djeci uljepšali vrijeme posvećeno zabavi te edukaciji, članice i članovi KUD-a Mihovljan i Udruge mladih Mihovljan, u dogovoru s koordinatoricama iz SOS Dječjeg sela Lekenik, odlučili su kupiti i pokloniti im dva televizora ukupne vrijednosti 5.000 kuna. Prilikom predaje poklona u Dječjem selu Lekenik, posjetili su i SOS kuću „Iris“, gdje su se družili sa petero prekrasne djece i njihovom SOS mamom. Kako kažu Mihovljančani, teško je opisati dojmove i osjećaje, ali svi oni ipak stanu u jednu rečenicu:

– Puna su nam srca veselja i radosti što ćemo barem malo uspjeti ovoj predivnoj dječici uljepšati djetinstvo!

Komentari

Komentara