Povežite se s nama

Međimurje

Lijepa gesta mihovljanskih udruga: prikupili dobrovoljne priloge

Objavljeno:

- dana

Kulturno-umjetničko društvo Mihovljan prošle je godine po prvi puta organiziralo „Advent u Mihovljanu“, u čijoj su uspješnoj realizaciji pomogle članice i članovi Udruge mladih te Udruge umirovljenika iz Mihovljana.

U parku „preko Labazana“ 16. prosinca održali su priredbu te druženje gostiju i mještana Mihovljana. Tom prilikom su se za Dječje selo Lekenik prikupili dobrovoljni prilozi u iznosu od 5.000 kuna, na čemu se organizatori svima srdačno zahvaljuju.

Siguran dom

– SOS Dječje selo Hrvatska se brine za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, pruža im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinstvo. Trenutno skrbe o 240 djece i mladih smještenih u SOS dječjim selima Ladimirevci i Lekenik te u SOS zajednicama mladih u Osijeku, Velikoj Gorici i Zagrebu. SOS Dječje selo Lekenik skrbi za djecu od 1992. godine. Povjerena im djeca novi dom su pronašla u 15 SOS kuća u Lekeniku, gdje odrastaju uz ljubav i brigu SOS mama te pažnju SOS braće i sestara. Obiteljski tip skrbi ono je što ovu Udrugu čini posebnom, a djeci pruža siguran dom i bezbrižno odrastanje! – riječi su njihove koordinatorice za odnose s javnošću, Neže Šiptar.

Puna srca

Da bi ovoj djeci uljepšali vrijeme posvećeno zabavi te edukaciji, članice i članovi KUD-a Mihovljan i Udruge mladih Mihovljan, u dogovoru s koordinatoricama iz SOS Dječjeg sela Lekenik, odlučili su kupiti i pokloniti im dva televizora ukupne vrijednosti 5.000 kuna. Prilikom predaje poklona u Dječjem selu Lekenik, posjetili su i SOS kuću „Iris“, gdje su se družili sa petero prekrasne djece i njihovom SOS mamom. Kako kažu Mihovljančani, teško je opisati dojmove i osjećaje, ali svi oni ipak stanu u jednu rečenicu:

– Puna su nam srca veselja i radosti što ćemo barem malo uspjeti ovoj predivnoj dječici uljepšati djetinstvo!

Međimurje

Donji Vidovec: zbog učestalih provala i krađa povećat će se broj policijskih ophodnji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Općine Donji Vidovec u posljednje se vrijeme bilježi povećani broj provala i krađa. Tim je povodom načelnica Bojana Petrić organizirala sastanak na kojem su bili načelnik Policijske postaje Prelog Zdravko Kolarić, kontakt policajac Davor Igrec i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Da bi se zaustavilo širenje ovog problema i povećalo stanje sigurnost na području Donjeg Vidovca, ali i susjednih općina, policija će povećati prisutnost svojih djelatnika na tom prostoru.

– Želimo zamoliti sve mještane da surađuju s policijom te svojim opažanjima i saznanjima pomognu u sprječavanju kaznenih djela i otkrivanju počinitelja – poručeno je na sastanku.

Djelatnici Policijske postaje Prelog su već u prvoj polovici siječnja uspješno razriješili više kaznenih djela koja su se dogodila u posljednjih nekoliko mjeseci na području Općine Donji Vidovec te su prema počiniteljima poduzete određene mjere.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Na Mađerkinu bregu niknuo kostur budućega Biciklističko-informativnog centra s vidikovcem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Napreduje izgradnja Biciklističko-informativnog centra s vidikovcem na Mađerkinu bregu.

U tijeku je montaža čelične konstrukcije vidikovca (stepenica i platformi) te je dosad izvedeno oko 60% radova. Radove su obišli župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik, voditelj TIC-a Općine Štrigova Josip Mikec i županijska pročelnica Blaženka Novak.

Završetak montaže konstrukcije u planu je do kraja veljače, nakon čega slijede završni radovi u samom Centru i njegovo opremanje. Na lokaciji će posjetiteljima biti dostupne informacije o turističkoj ponudi cijelog Međimurja, a biciklisti će na raspolaganju imati odmorište opremljeno servisnom stanicom, prilagođeno i e-biciklima.

Prema ugovoru radovi završavaju 17. ožujka 2022., a izvodi ih Hidroing d.d. Ugovoreni iznos radova je 5.827.712 kuna bez PDV-a. Biciklističko-informativni centar s vidikovcem jedna je od komponenti projekta CycleSeeing Attractour – CSA, sufinanciranog iz prekograničnog programa INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska, koji provodi Općina Štrigova u partnerstvu s Turističkom zajednicom Općine Štrigova i Gradom Nagykanisza, uz podršku Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA. Ukupna vrijednost cijelog projekta je 1.463.966,46 eura.

Nakon dovršetka vidikovca, održat će se raznovrsne radionice u koje će biti uključena djeca školske dobi te turistički stručnjaci s područja Međimurja i Nagykanizse kako bi ih se upoznalo s novitetima koji će proizaći iz projekta.

Kako bi se privukao što veći broj turista, ne samo za kratkotrajne posjete već i za duži boravak, osmišljena su i tri turistička paketa – biciklistički paket, paket zdravlje i wellness te eko-turistički paket. Navedeni paketi će pridonijeti tome da projektno područje postane privlačnije turističko odredište, a ne samo tranzitno. Turisti će se tako upoznati s novoizgrađenim atrakcijama, ali i s postojećom kulturnom i prirodnom baštinom destinacija.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje