Povežite se s nama

Život i društvo

Lijepa Lea izabrana za Miss Dana vjenčanja, neodoljive i njezine pratilje Ema i Ivana

Objavljeno:

- dana

Najraskošniji Dani vjenčanja dosad

Završili su 6. Dani vjenčanja u Varaždinu, specijalizirana sajamska priredba uz bogat program.

Bogat glazbeno-zabavni program, a izabrana i Miss Dana vjenčanja

Svoju ponudu predstavili su brojni saloni vjenčanica i svečanih haljina, cvjećari, slastičari, fotografi i brojni drugi bez kojih je dan vjenčanja nezamisliv.

FOTO Budući mladenci pohrlili na Dane vjenčanja, sajam uljepšale lijepe djevojke i uglancane limuzine

Sajam je službeno otvoren u subotu, a ovogodišnju manifestaciju otvorila je u ime Varaždinske županije posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, a u ime Grada Varaždina dogradonačelnik Zlatan Avar. Varaždinska županija i Grad Varaždin i ove su godine bili pokrovitelji sajma.

Sajam su u subotu otvorili posebna savjetnica župana Natalija Martinčević i dogradonačelnik Zlatan Avar

Uz velike pogodnosti za buduće mladence, predstavljanje izlagača i nagradne igre za posjetitelje, pripremljen je bogat zabavno-glazbeni program koji se odvijao tijekom cijelog vikenda. U glazbenom dijelu nastupili su Valentina Geci Koren, Gabrijela Hrženjak, Žiga, Ivica Pepelko, a u nedjelju atmosferu u dvorani su podigli Tarapana bend i uvijek rado viđene Učiteljice. 

FOTO Na Danima vjenčanja poglede privlačile lijepe djevojke, ali i uvijek rado viđene Učiteljice

U sklopu Dana vjenčanja nastupile su i brojne plesne skupine: UPS Feel, Valcer i D&D te mnogi drugi.
U nedjelju je organizirana i najveća modna revija u produkciji Marijane Gregurić, vlasnice frizerskog salona Gloss.

Održan je i izbor za Miss Dana vjenčanja. Lea Cigić izabrana je za Miss, za prvu pratilju izabrana je Ema Vukina, dok je druga pratilja Ivana Vuk. Organizator Dana vjenčanja je marketinška agencija Tin marketing.

Izvor:
Foto: Foto: Tin marketing

Život i društvo

FOTO U V. OŠ Varaždin osmišljen je e-kutak za čitanje s pristupom e-lektiri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Infrastrukturno obogaćeni projektima e-Škola i Škola za život te povodom proglašenja 2021. „Godinom čitanja“ od strane Vlade RH, u V. osnovnoj školi Varaždin osmišljen je e-kutak za čitanje s pristupom e-lektiri.

Učitelji informatike, u suradnji sa školskim knjižničarom, osmislili su kutak u kojem će učenici, ali i njihovi roditelji, za vrijeme odmora ili posjeta školi moći čitati e-knjige pomoću željenih medija (tablet uređaja ili mobitela).

– E-kutak za čitanje učenicima pruža velike mogućnosti izbora e-lektire uz mogućnost personalizacije sadržaja. Učenici sadržajima pristupaju pomoću svojega osobnog i jedinstvenog elektroničkog identiteta [email protected] Kutak omogućava korištenje e-knjiga putem tablet uređaja s dodanim posebnim razinama za učenike s teškoćama u čitanju te s posebnim razinama za darovite učenike. U kutku je moguće pronaći mnoštvo aktualnih sadržaja vezanih uz lektire, kulturu i umjetnost s izrekama svjetskih i hrvatskih autora. Učenici pomoću tablet uređaja ili svojih mobitela mogu učitavati QR kodove sa straničnika i plakata zalijepljenih na pano kutka te pristupiti novim izdanjima, najčitanijim knjigama i obilježavanju raznih obljetnica hrvatske književne scene – ističe Zoran Hercigonja, učitelj informatike.

Na ovaj način V. OŠ Varaždin želi potaknuti svoje učenike na čitanje, koje povećava emotivnu inteligenciju i toleranciju te razvija samosvijest, samopouzdanje i vrijednosti koje nisu uvijek vidljive, ali su dugoročno važne za kvalitetu života pojedinca i opće dobro zajednice.

– E-kutak za čitanje „u prolazu“ odijeljen je pregradama koje osiguravaju učenicima diskreciju i zadovoljno te usredotočeno posvećivanje e-knjigama, ali i epidemiološku distancu. Prije svega, ovo mjesto okupljanja učenika „u prolazu“ jako je dobar primjer kvalitetnog korištenja i organizacije slobodnog vremena u školi te potiče učenike na jedan drugačiji (fleksibilan) pristup knjigama i čitanju lektire u skladu s izazovima novog vremena. Ovim projektom želimo potaknuti razvijanje čitateljskih navika okruženi digitalnim svijetom i što više potaknuti učenike da se služe materinskim jezikom u digitalnom svijetu umjesto tuđica – poručuje učitelj Hercigonja.

Nastavite čitati

Život i društvo

Tvrtka Ferro Brant novi je “stanar” Poduzetničke zone Ljubešćica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Općina Ljubešćica

U ponedjeljak, 22. veljače, održana je 28. sjednica Općinskog vijeća Općine Ljubešćica na kojoj je dana suglasnosti na Odluku o izboru najpovoljnije ponude za prodaju građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica.

Novi „stanar“ je tvrtka FERRO BRANT d.o.o. iz Topličice, a radi se o čestici površine 5577 m2, vrijednosti zemljišta 391.784,25 kuna.

Svaki novi poduzetnik u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica znači korak bliže ka ostvarenju rezultata EU projekta „Razvoj infrastrukture Poduzetničke zone Ljubešćica“, odnosno povećanja intenziteta aktivacije zone.

Na sjednici je prihvaćeno i Izvješće o radu načelnika za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2020. godine, a od ostalih akata posebno izvajamo Odluku o oslobađanju od obveze plaćanja komunalne naknade (I i II. tromjesečje 2021. godine) za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom SARS-CoV-2 .

Oslobođenje se ostvaruje na temelju Javnog poziva gospodarskim subjektima kojeg raspisuje općinski načelnik i objavljuje se na internetskoj stranici Općine (www.ljubescica.hr).

Nastavite čitati