Povežite se s nama

Međimurje

Lijepe vijesti iz čakovečkog Muzeja: Janja Kovač promaknuta u zvanje više kustosice

Objavljeno:

- dana

Lijepa vijest stiže iz Muzeja Međimurja: Janja Kovač, muzejska djelatnica od 2015. godine i kustosica Etnografskog odjela Muzeja Međimurja Čakovec, promaknuta je u zvanje više kustosice!

Tu odluku donijelo je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske uz preporuku Hrvatskoga muzejskog vijeća. U odluci stoji da Janja Kovač ispunjava sve uvjete za stručno zvanje više kustosice.

Zaljubljena u posao

– Oni koji barem djelomice prate Janjin rad dobro znaju da se iza suhoparnih riječi o promaknuću krije osoba zaljubljena u svoj posao, a to je za uspjeh u karijeri svakako najodlučnija značajka.

Zapravo rezultati koje Janja Kovač postiže nisu vidljivi samo kroz prizmu njezinih izložbi i profesionalnu brigu za međimursku etnografsku baštinu, nego i uz ugled koji svojim radom, kolegijalnošću i vječito dobrim raspoloženjem uživa među kolegama diljem Hrvatske. A to, priznat ćete, nije lako i ne polazi svakome od ruke – kažu o Janjinu radu iz Muzeja Međimurja.

Ekipa Muzeja nedavno je proslavila i godišnjicu djelovanja “Riznice Međimurja”

Osnovnu školu završila je u Donjoj Dubravi, a gimnaziju u Čakovcu. Studirala je etnologiju i južnoslavenske jezike i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Svoju prvu, vrlo zahtjevnu, ali u stručnim krugovima i vrlo zapaženu izložbu – “Ljudstvo moje Međimursko, imaš blaga i bogatstva” – postavila je svega dvije godine nakon zaposlenja u muzeju, već 2017. godine.

Znatiželjni umovi

Raznovrsnost njezina rada ogleda se i u medijskim i promidžbenim aktivnostima. Tako je u svega nekoliko godina osmislila je i snimila sedam filmova o nematerijalnoj baštini Međimurja. Autorica je hvaljenog stalnog postava „Minijature“ u Muzeju Riznica Međimurja, a s kolegicom Marijom Mesarić iz Muzeja grada Koprivnice uredila je izložbu “Tibeti u Međimurju i Podravini”.

– Valja naglasiti i to da njezin rad uvelike prelazi granice muzeja, pa se Janja sve više ističe u javnom diskursu kao inicijatorica i sudionica znanstvenih skupova i stručnih predavanja, autorica popularnih, stručnih i znanstvenih radova…. A tek je zašla u tridesete godine. Čestitamo, Janja, i vjerujemo u tebe! – lijepa je poruka iz Muzeja.

Dodajmo i da je Janja česta suradnica Regionalnog tjednika, u kojem je do prošle godine s Leom Šprajc imala i zanimljivu kolumnu “Ve – iz pera znatiželjnih umova”.

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje