Povežite se s nama

Sport

Lisa Nemec i Antun Rudolf Pavelić pobjednici 20. Varaždinskog polumaratona

Objavljeno:

- dana

VARAŽTINSKI POLUMARATON

Pobjednici jubilarnog, 20. Varaždinskog polumaratona su hrvatska rekorderka Lisa Nemec, članica AK Svetice iz Zagreba, i Antun Rudolf Pavelić, član AK Agram iz Zagreb. 

Polumaratonsku utrku završila su rekordna 393 trkača i trkačice iz Hrvatske, Španjolske, Slovenije, Srbije i Mađarske.
Pobjedniku je za slavlje u Varaždinu trebao 1 sat, 11 minuta i 43 sekunde, a nakon utrke je izjavio da je bila dobra, iako je bilo malo vruće pri kraju, kada je u zadnjih 10 kilometara pripeklo sunce.
“Konkurencija je bila jaka, ali danas nitko nije imao svoj dan zbog vremenskih uvjeta. Očekivao sam da ću biti među prva tri pa sam jako zadovoljan što sam na kraju prvi”, rekao je Pavelić.
Lisa Nemec treći je put nastupila u Varaždinu, a danas je slavila s vremenom od 1 sat, 22 minute i 56 sekundi. Poslije utrke je rekla da je to za nju bio trening i da je nastupila da pomogne klubu zbog ekipnog Prvenstva Hrvatske.
“Vrijeme je bilo malo pretoplo za bolji rezultat i za rekord staze što su možda organizatori očekivali”, dodala je Nemec, koju pamtimo po 4. mjestu u maratonu na ovogodišnjem Europskom prvenstvu.
Polumaraton su na drugom i trećem mjestu završili Goran Grdenić iz Agrama (1:14:34) i Dražen Dinjar iz AK Rudolf Perešin iz Gornje Stubice (1:16:15) odnosno Nikolina Stepan iz Svetica (1:23:05) i Veronika Jurišić iz Atletskog kluba Sljeme iz Zagreba (1:24:07). Od domaćih trkača i trkačica najbrži su bili Josip Lacković (AK Sloboda Varaždin) ukupno 21. te Jasmina Ilijaš (TK Marathon 95 Varaždin) ukupno deseta.
U Varaždinu se trčalo i za ekipni naslov prvaka Hrvatske u polumaratonu. Kod trkača prvi je Agram, druge Svetice i treći Rudolf Perešin, a kod trkačica prve su Svetice, drugi Maksimir i treće Sljeme.
Osim polumaratona trčala se i utrka na 5 kilometara koju je završilo 79 trkača i trkačica, a najbrži su bili Tomislav Kukec, član AK Dinamo – Zrinjevac iz Zagreba (16:46), i Doroteja Santi, članica AK Slatina (20:38).
S utrkama djece do 15 godina danas je na 20. Varaždinskom polumaratonu u cilj stiglo ukupno 513 trkača i trkačica, što je najmasovnije izdanje varaždinske utrke.
Spomenimo da je Varaždinski polumaraton istrčao i Danijel Mihalić (TK Marathon 95 Varaždin), kao jedini natjecatelj koji je nastupio u svih 20 dosadašnjih utrka.
Sponzor 20. Varaždinskog polumaratona je bio BROOKS, a pokrovitelj Grad Varaždin  pa je medalje pobjednicima uručio zamjenik gradonačelnika Vjeran Radelić.

Izvor:
Foto:

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Sport

Dinamo je ipak bio prejak za nogometaše Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u srijedu, 17. travnja na Maksimiru su odigrali susret odgođenog 5. kola SuperSport HNL-a protiv zagrebačkog Dinama, a slavili su Zagrepčani s 2:1.

Trener Šafarić izveo je sastav:  Zelenika, Škaričić, Jelenić, Lamine Ba, Boršić, Lusavec, Marina – Šego, Belcar, Poldrugač – Dabro.

Modri su poveli su poveli 26. minuti preko Martina Baturine i s minimalnom prednošću otišli na odmor. Na 2:0 povisio je Gabriel Vidović u 53. minuti. Od 63. minute Varaždin je igrao s igračem manje nakon što je isključen Luka Jelinić, no Varaždinci su postali opasniji.

Domagoj Drožđek u 72. minuti uspio je smanjiti na 2:1 što je bio konačni rezultat.

Bio je to 11. poraz varaždinskog sastava koji u idućem kolu odlazi u goste Rudešu, momčadi koja je već ispala iz najvišeg ranga hrvatskog nogometa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje