Povežite se s nama

Zabava & Stil

Treba vam botoks? Onda pravac k stomatologu!

Objavljeno:

- dana

ZA SVE KOJE ŽELE BITI LIJEPE BEZ BORA

– Botoks i dermalni fileri su kao ruka i rukavica, mogu jedan bez drugog, ali zajedno daju bolje rezultate – istaknula je poznata riječka stomatologinja dr. med. dent. Ivona Igerc, koja je u Varaždinu održala seminar o primjeni botoksa i dermalnih filera namijenjen stomatolozima.

Dvodnevni seminar održan je u prostorijama tvrtke Maico, koja je na tržištu prisutna već dva desetljeća. Uz prodaju materijala i opreme dentalnim ordinacijama i laboratorijama diljem Hrvatske, Maico organizira i različita savjetovanja, a u posljednje vrijeme orijentirali su se i na organizaciju tečajeva botoksa i dermalnih filera za stomatologe. Dok su botoks i dermalni fileri u kombinaciji sa stomatologijom nešto uobičajeno u svijetu, kod nas se u tom području tek probija led.

– Ovo je prvi  takav tečaj održan u Varaždinu i iznimno smo ponosni što ga je održala svjetski poznata Riječanka dr. med. dent. Ivona Igerc, liječnica, predavačica, edukatorica i autorica knjige “Lice” koja se dugi niz godina bavi estetskom medicinom u Hrvatskoj i svijetu, a trenutno živi i radi u Kini – istaknula je Maja Stilinović, direktorica tvrtke Maico.

FILERI PRINCESS – Tvrtka Maico ekskluzivni je uvoznik dermalnih punjača Princess iz Austrije. Dr. med. dent. Ivona Igerc certificirani je edukator ovih proizvoda u Hrvatskoj i Sloveniji.

Upravo je Azija kolijevka  najznačajnijih i najnaprednijih dostignuća u regenerativnoj i estetskoj medicini kao i u minimalno invazivnim zahvatima, instant pomlađivanju i uljepšavanju lica i tijela. U ovom slučaju radi se o tretmanima botoksa i dermalnih filera koje žena obavlja za vrijeme pauze za ručak kod – stomatologa!

– Nedavno sam bila na kongresu u Milanu gdje je predstavljena knjiga “Stomatologija, botoks i fileri”. Stomatolozi imaju fantastičnu preciznost u ruci: kod nas u stomatologiji je 1 mm kao negdje drugdje 1 km. Oko nam je izvježbano za simetriju i estetiku, vješti smo s iglama, a anatomija glave i vrata nam je jako dobro poznata. Ono što stvara dilemu jest da stomatolozi ulijevaju strah i nelagodu zbog omraženih i “bolnih” zahvata, pa je sada činjenica da stomatolozi nude zahvat bezbolnog uljepšavanja vjerojatno zbunjujuća – ispričala je dr. med. dent. Igerc.

Dodaje da u Hrvatskoj vlada predrasuda o Botulin toksinu i ovim se edukacijama to pokušava promijeniti.

– U svijetu je upotreba botoksa sasvim normalna stvar, rade se i botoks partyji, a i žene slobodno pričaju o tome. Kod nas je to još uvijek tabu, a tome pridonose i mediji. No i samo spominjanje toksina u riječi botoks izaziva pomisao kako je riječ o nečem štetnom, a zapravo je sasvim suprotno. Botoks je lijek koji se u medicini koristi na mnoge načine. U estetici se radi o kemijskom skulpturiranju lica – chemo sculpting – dakle “igramo” se odnosima među mišićima na način da jedne ublažavamo u njihovoj hiperdinamici, što pojačava djelovanje drugih. Botoks djeluje preventivno, ako se pametno koristi. Riječ je o tzv. “smart botox techniques”. Na taj način postižemo efekte pomlađivanja, ublažavamo bore ili djelujemo preventivno – objasnila je dr. med. dent. Igerc. Kako bi učinak bio bolji, botoks je poželjno koristiti u kombinaciji s dermalnim filerima.

– Dermalni fileri građeni su od hijaluronske kiseline; sastojka ljudskog izvanstaničnog prostora koji starenjem gubimo u našem organizmu. Nadoknađujemo ga injekcijama dermalnih punjača čime osvježujemo lice, vrat i ruke te vraćamo licu volumen – zaključila je dr. med. dent Igerc.

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

FOTO Publika u Sračincu u užarenoj atmosferi uglas pjevala s Miroslavom Ilićem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U petak, 3. veljače, počeo je veliki Međunarodni srakarski fašnik.

Tim je povodom sinoć u grijanom karnevalskom šatoru u Sračincu nastupio srpski pjevač narodne glazbe Miroslav Ilić.

Nezaboravnu večer pokrenula je “Božanstvena žena”, a nastavilo se pjesmom “Ova noć ” koja je to i potvrdila.

Publika iz Sračinca i ostalih dijelova Varaždinske županije s pjevačem je uglas pjevala stare hitove, ali i one nešto novije.

Subota je rezervirana za veliku karnevalsku povorku uz Privatt bend i DJ Mireka, a bit će održana i prigodna izložba fotografija na temu fašnika slovenskog autora Janka Levaniča.

Djelić atmosfere s koncerta Miroslava Ilića pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Udruga maškara Petrjaski kurent fašničko je vrijeme počela “Kurentskim skokom”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga maškara Petrjaski kurent fašničko je vrijeme počela manifestacijom “Kurentski skok” koja se održala u četvrtak, 2. veljače.

“Fašnik u Petrijancu” na rasporedu je u subotu, 11. veljače, a početak je u 15 sati. Povorka će krenuti ove godine ispred doma u Družbincu, preko Ulice Zrinski i Frankopana do restorana 4M, a nakon toga Ulicom Vladimira Nazora do OŠ Petrijanec, gdje posjetitelje očekuje šator i zabava.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje