Povežite se s nama

Međimurje

Ljeti je vruće vani, ali i doma!

Objavljeno:

- dana

ISTINE I ZABLUDE

Ljeto je stiglo, pa je pravo vrijeme da otkrijemo je li točno da ljudi ljeti imaju veću želju za seksom. Seksualni terapeuti kažu da u tome ima istine. Zašto?

Prije svega, muškarci i žene ljeti nose manje odjeće, pa su tijela više izložena međusobnim pogledima, što pak izaziva seksualnu želju. Osim toga, zbog manjka odjeće na sebi muškarci i žene osjećaju se zadovoljnije, senzualnije i seksipilnije. Želju za seksom i tjelesnim kontaktom mogu izazvati sunce, more, plaža, pa čak i mazanje losionom za zaštitu kože. Osim toga, muškarci i žene su u toplim ljetnim mjesecima opušteniji. Sve u svemu, sunčano i toplo vrijeme povoljno djeluje na raspoloženje, a dobro raspoloženje za sobom nosi i više želje za akcijom.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu danas zbor mještana, Općina poziva da se uključi što više zainteresiranih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S ciljem transparentnosti i uključivanja mještana u rad Općine Pribislavec, pozivaju se svi zainteresirani na informativni zbor mještana i prezentaciju projekata i dosadašnjeg rada Općine.

Zbor mještana održat će se danas, u ponedjeljak, 4. srpnja, u 19 sati u dvorani društvenog doma. Predviđene točke i teme za raspravu uključivat će kaštel, komunalne naknade, skorašnje radovi na ulici Antuna Mihanovića, izvještaj o radu Općine u protekloj godini, planove i projekte za sljedeću godinu te razno.

– Molimo mještane da se odazovu u što većem broju – poručuju iz Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje