Čakovečka ljetna festivalska manifestacija “Ljeto u Gradu Zrinskih” održava se od 28. lipnja do 13. srpnja.

Prošlotjedni program započeo je filmskom večeri posvećenom novom hrvatskom nezavisnom filmu, odnosno projekcijom filma “Happy End: Glup i gluplji 3”, uz gostovanje redatelja i scenarista Anđela Jurkasa. Velik interes publike u četvrtak, 4. srpnja, izazvao je nastup grupe Cinkuši, koja se predstavila kod fontane u Perivoju Zrinskih.

Preko veze

Dan kasnije u atriju Staroga grada prikazana je predstava Cabaret “Preko veze” Satiričkoga kazališta Kerempuh te Kazališta Moruzgva. U udarnome terminu u subotu su publiku zabavljali osebujni Davor Gobac i Psihomodo Pop, dok je u nedjelju u Čakovcu gostovalo Kazalište Knap s predstavom “Kod kuće je najgore”. Nedjeljna je predstava zbog nevremena iz atrija Staroga grada preseljena u dvoranu Centra za kulturu.

U Fox baru su organizirani raznoliki popratni programi: osim nastupa glazbenika, u nedjelju je održana i književna večer na kojoj se predstavila mlada čakovečka pjesnikinja Tina Čatlaić. U srijedu, 10. srpnja, poznati međimurski voditelj Robert Srnec u atriju Staroga grada stručno je vodio Open air kviz. Kviz “Čakovec grad znanja” je bio iznimno posjećen unatoč za ljeto netipičnoj hladnoći. Podijeljene su brojne nagrade.

Danas će u Starome gradu nastupiti slovenski glazbenik Zoran Predin. Mladi međimurski kazališni umjetnici iz Kontrast teatra na istom će mjestu u petak, 12. srpnja, održati predstavu “Njegovi džepovi puni kamenja”. Ovogodišnje “Ljeto” u subotu zatvaraju Jurica Pađen i Aerodrom.

Komentari

Komentara