Povežite se s nama

Zabava & Stil

Ljeto u Varaždinu: luksuzni auti, “The Queen Symphony”, pivo, Silente, KUKU$ i još puno toga

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Objavljeno:

- dana

“Ljeto u Varaždinu” trajat će od 2. lipnja do 14. kolovoza, a u tom će razdoblju na više od 30 lokacija u gradu u organizaciji brojnih partnera biti održano preko 150 različitih programa.

Programi će se odvijati na brojnim lokacijama u Varaždinu, a najviše u centru grada.

– Bit će to najbogatije i najraznovrsnije “Ljeto u Varaždinu” dosad. Turistička zajednica grada Varaždina i ove je godine koordinator za oko 20 organizatora programa, a naša je zadaća bila da ih sve okupimo. Spomenut ću novitete. Tu je “runMAMArun” program, koji će se održavati na Šetalištu Vatroslava Jagića i on je namijenjen majkama djece do jedne godine, koje će se s djecom u kolicima ili nosiljkama, družiti te imati lagane vježbe i edukativni program. Posebno nas veseli da nas je prepoznala automobilska industrija pa stižu oldimeri, već 11. lipnja održat će se “Fly over” događaj na kojem će u centru spektakla biti Rimac Nevera, a 17. lipnja dolazi jedinstvena karavana luksuznih automobila “Pink Wing” – rekla je 3. lipnja Jelena Toth, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Varaždina.

Među programima koje treba istaknuti su međunarodna suradnja glazbenih škola iz Varaždina i partnerskog grada Ravensburga te veliki koncert “The Queen Symphony” 18. lipnja na Korzu. Već je u Jagićevom parku počeo Varaždin Biergarten, a trajat će do 12. lipnja.

Sjajni “Festival varaždinskih dvorišta” zauzet će pažnju cijelog posljednjeg vikenda u lipnju i u desetak dvorišta donijeti raznolik umjetnički i kulturni program koji skrivene kutke povijesne jezgre širom otvara javnosti.

Prvi varaždinski nacionalni festival kulturne baštine, ove će godine po prvi puta u povijesti Varaždina i varaždinske županije ugostiti najbolje nacionalne folklorne grupe s pet različitih kontinenta, u periodu 10. do 15. srpnja.

Kerekesh teatar u dvorištu Županijske palače ugošćuje najduhovitije predstave u našoj državi, a i 15. lipnja pripremaju premijeru nove predstave “Beba”.

U dvorištu Centra za mlade i nezavisnu kulturu P4 opet će se organizirati uspješni projekt KVART i Hladoweena namijenjeni mlađoj populaciji. Nastupit će Z++, KUKU$, Mimi Mercedez, Muha i drugi.

Na Trgu Miljenka Stančića petkom i subotom održavat će se glazbeni programi koji će poslužiti kao sjajan soundtrack za druženje i zabavu na tom popularnom „party“ mjestu u Varaždinu. Obožavatelji plesnih ritmova moći će pak prošetati do Kapucinskog trga gdje će moći razgibati noge, bokove i plesne cipele, u sklopu latino večeri pod zvijezdama.

– Ova ekipa se potrudila da budemo ono što želimo biti, a to je city break destinacija. Želimo privući turiste u naš grad. Uz programe koje organiziraju gradske institucije, tu su i poduzetnici sa svojim programima pa je Grad zadužio Turističku zajednicu, i dao 150.000 kuna, da sve objedine. “Ljeto u Varaždinu” koje je već počelo omogućit će našim sugrađanima i turistima da provedu lijepo i ugodno ljeto u gradu – završio je Neven Bosilj, gradonačelnik Varaždina.

Na Kapucinskom trgu 25. lipnja nastupit će Silente i Jukebox, kao dio Žujine rođendanske turneje.

Pučko otvoreno učilište Varaždin i ove će godine organizirati kino pod zvijezdama, ali na novim lokacijama – kod kafića Picabia, u atriju Starog grada i na Kazališnom trgu.

Koncertni ured Varaždin organizira zanimljive koncerte na Kazališnom trgu, a u varaždinskoj katedrali Višeslav Jaklin izvodit će popularnu glazbu na orguljama. “Kliker festival” također se zanimljivim programom i predstavom “Ljubičasto” priključio “Ljetu u Varaždinu”.

Mnogima će biti zanimljive i besplatne tematske vođene ture Varaždinom koje će se održavati svake subote. IV. UPS festival i natjecanje kućnih pivara na rasporedu je 9. srpnja kod Arene Varaždin.

Subota u Varaždinu je novi, svojevrsni brend koji obuhvaća programe i događanja koja su osmišljena i organizirana upravo kako bi vikendi bili još sadržajniji i zanimljiviji. Uz popularnu glazbu na balkonima palače Sermage i Županijske palače te glazbenu kampericu na Korzu u prijepodnevnim i večernjim satima.

U sportskom dijelu najupečatljiviji je skakački atletski miting na Korzu 10. lipnja.

Vrlo bogat program po danima nađite OVDJE.

Zabava & Stil

U Lepoglavi krenuo Jailhouse festival, i to jako – s dvije izložbe, kvizom i puno glazbe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prvo su se na programu našle dvije izložbe – Koncertualni postav Gorana Šoštarića, našeg domaćeg umjetnika čija je priča kao iz hollywoodskih filmova. Pitate se zašto? Zato jer je čovjek profesionalno policijski detektiv, a u slobodno vrijeme umjetnik koji je svoju ljubav prema glazbi i izradi skulptura spojio u jedno i to itekako uspješno.

Druga izložba je izložba militarija u organizaciji P.A.S. kluba Lepoglava, kluba koji je tek nedavno dobio vlastiti prostor, a koji su odmah na najbolji mogući način počeli koristiti. Postav je izrazito bogat, a uključuje različite vojne fotografije, replike i sl.

Kasnije tijekom dana krenula je jedna od tradicionalnih aktivnosti Jailhouse festivala – Quiz night.

Dok su pitanja spremno čekala svoje odgovore, organizatori su čekali publiku koja je dosta samouvjerena da preispita vlastito znanje. Jer među pitanjima nema čega nema – od sporta, umjetnosti pa sve do hrane. No je li zaista ključno teorijsko znanje, životno iskustvo ili pak timski rad? Neka svatko procijeni sam… Promatrajući natjecatelje rekli bismo da su u pitanju bile različite kombinacije.

A svatko od njih svakako je priželjkivao imati i malo sreće.

Dok je koncentracija bila na nivou, a moždane vijuge radile punom parom, brigu o tome da se igrači ne bi slučajno ‘pregrijali’ cijelo je vrijeme vodila osvježavajuća sangria. Poslije više od dva sata razmišljanja, slijedilo je ono najgore – iščekivanje rezultata. Za neke mučno, za neke slatko.

U dodatnoj borbi za drugo mjesto više je sreće ipak imao tim Nachosi (Martina Osmanović, Zoran Druško, Dajana Varga, Nika Druško). Treće mjesto stoga je pripalo timu Miljenko i sinovi (Duje Prkut, Tomica Bačak, Renato Vuk, Goran Božak)

Iiii…imamo i pobjednika! Na prvom mjestu našla se ekipa Pafi & Co koju čine Tin Dubovečak, Alen Šobak i Karlo Zagrajski. Na svima je da se sada s ponosom pohvale i nastave uživati u svemu što Jailhouse donosi.

Za sam kraj na malu pozornicu pored terase Caffe bara Luna stigli su Nesho & Cholula poznati po svojim nastupima pod nazivom X – sessions, a koji su napokon stigli i pod svjetla pozornice Jailhouse festivala. Naravno, uvijek jednako dobri i kvalitetni priuštili su nam sate i sate dobre glazbe na koju smo morali i zaplesati.

Atmosferu s prvog dana Jailhouse festivala donosimo u bogatoj fotogaleriji:

Nastavite čitati

Zabava & Stil

 FOTO Na lani saniranoj aerodromskoj pisti održan “Varaždin Street Race Show“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Ni kišovita subota nije spriječila MK Metalni Racing Team  da u Varaždinu danas odradi prvi dan utrke ubrzanja najbržih automobila i motocikala koja je organizirana pod nazivom “Varaždin Street Race Show 2022.”

Tako se nakon nekoliko godina utrka ubrzanja ponovno vratila .u Varaždin. Preciznije, na varaždinski aerodrom na čijoj su pisti lani sanirane bezbrojne pukotine i uleknuća.

Kakva je bila atmosfera na utrci pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje