Povežite se s nama

Život i društvo

Večeras 19. susret Varaždinskog književnog društva, u četvrtak Guitar trio, a u petak Dr. Vinko

Objavljeno:

- dana

Posljednji tjedan „Ljeta u Varaždinu“ u organizaciji Koncertnog ureda Varaždin donosi tri koncerta.

Večeras, 31. srpnja, u atriju Staroga grada bit će održan 19. susret Varaždinskog književnog društva pod nazivom „Srebrna cesta“, s početkom u 20 sati.

Svoje će radove čitati pjesnici i književnici iz Varaždina, članovi Varaždinskog književnog društva te njihovi gosti iz Ptuja i Maribora, s kojima VKD ima dugogodišnju suradnju.

U glazbenom dijelu nastupit će mlada varaždinska glumica i pjevačica Tena Torjanac, uz klavirsku pratnju Vlade Soldateka.

U četvrtak, 1. kolovoza, na Kazališnom će trgu nastupati Guitar trio s početkom u 21 sat, dok će u petak, 2. kolovoza, na istome mjestu i u isto vrijeme nastupati Dr. Vinko u glazbeno-vizualnom showu „Speculum project“.

Posljednja dva koncerta trebala su biti održana u srpnju, no zbog loših vremenskih prilika su odgođeni.

Ulaz na sva tri događaja je slobodan.

Život i društvo

NK „Udarnik 32“ dobio najsuvremeniji sustav navodnjavanja travnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Teren Nogometnog kluba „Udarnik 32“ iz Gornjeg Kućana opremljen je najsuvremenijim sustavom navodnjavanja, odnosno zalijevanja travnjaka.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, posjetio je u petak, 24. lipnja, klub iz tog varaždinskog prigradskog naselja gdje se sastao s Blaženkom Beli, članicom Gradskog vijeća Grada Varaždina te predstavnicima mjesnog odbora i kluba.

Uvjerio se u kvalitetu nedavno izvedenih radova na kompjuterski upravljanom sustavu za zalijevanje travnjaka koji će još više potkrijepiti ambicije kluba da se natječe u višem rangu natjecanja. Klub se sada natječe u 3. ŽNL – skupina Varaždin.

Vrijednost izvedenih radova je 90.000 kuna, pola od tih sredstava osigurano je putem natječaja Županjskog nogometnog saveza, a polovinu je osigurao Grad Varaždin. Prilikom boravka u Gornjem Kućanu zamjenik gradonačelnika Marković razgovarao je s domaćinima o planovima uređenja i razvoja sportsko rekreacijskog centra, koji je omiljeno sastajalište žitelja tog dijela grada Varaždina.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređuju se vodotoci na području Grada Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odlična suradnja Grada Lepoglave i Hrvatskih voda i u ovoj je godini rezultirala uređenjem novih dionica vodotoka na gradskom području.

Uz brojne vodotoke uređene prethodnih godina, ove su godine uređeni vodotoci na području Viletinca, Kameničkog Podgorja, Dunaja i Sestranca.

Zahvate na uređenju vodotoka na području Grada Lepoglave Hrvatske vode nastavit će izvoditi i u narednom razdoblju pa će tako u ovoj godini, prema planu, biti uređeni i vodotoci potoka u centru Kamenice, na području Poduzetničke zone te Šumeca odnosno na području Patačićeve i Zagorske ulice.

– Unatrag nekoliko godina, zahvaljujući angažmanu Hrvatskih voda s kojima imamo odličnu suradnju, kontinuirano se uređuju brojni vodotoci na području Grada Lepoglave. Rezultat toga itekako je vidljiv. Naime, na područjima na kojima su uređeni vodotoci više nema većih izljevanja vode iz korita za vrijeme obilnih kiša odnosno ne događaju nam se poplave kakve su nam prethodnih godina stvarale probleme ugrožavajući sigurnost i imovinu građana. poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje