Povežite se s nama

Život i društvo

Ljubav ih povezala i zadržala 60 godina

Objavljeno:

- dana

DIJAMANTNI PIR MIRKA I ANĐELE

U povodu šest desetljeća braka Mirka i Anđele Vinter iz Dubrave Križovljanske, djeca dijamantnih mladenaca priredila su druženje na kojemu je bilo i sedmero unučadi i šestero njihove djece.

Čestitke slavljenicima na dijamantnom jubileju uputio je i Mirko Korotaj, načelnik Općine Cestina, a u svom obraćanju okupljenima pozvao je mlade da se ugledaju na slavljenike koji su unatoč brojnim poteškoćama ostali zajedno te samim time svima omogućili zajedničko druženje.

Anđela Dobrotić iz Brezje Otoka i Mirko Vinter iz Lovrečan Otoka vjenčali su se prije 60 godina. Prvih godina nakon vjenčanja živjeli su u Brezje Otoku gdje su im se rodila i djeca, Terezija (1955.), Vlado (1957.) i Miran (1963.), a nakon velikih poplava koje su šezdesetih godina redovito poplavljivale prekodravski dio Općine Cestica, dobili su kredit na 30 godina te su se 1968. preselili u novoizgrađenu kuću u Dubravi Križovljanskoj, gdje i danas žive. Tu im se 1976. rodila i najmlađa kći Snježana.

Zbog teških uvjeta života, Mirko se još kao mladić zaposlio u Kidričevu u susjednoj Sloveniji, a potom je 1968. godine otišao u Švicarsku, koju je nakon tri godine napustio i zaposlio se u Austriji, gdje ostaje do odlaska u invalidsku mirovinu 1982. godine.

Anđela i Mirko imaju veliku obitelj: četvero djece, sedmero unučadi i šestero praunučad

Odrastanjem, djeca Anđele i Mirka su se poudala i poženila, a uskoro su se pridružili i unuci, Danijela, Dušanka, Gordana, Helena, Antonio, Martin i Smiljan te praunuci Blanka, Karmen, Karolina, Stella, Sandi i najmlađa Dea, koja će u srpnju napuniti dvije godine.

Uz pjesmu i ples druženje je potrajalo do ranih jutarnjih sati, a slavlju je prisustvovala i Marija Dobrotić, “pucnihala” sa svadbe održane prije 60 godina. 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Danas vrhunac toplinskog vala, u Varaždinu u 7 sati 22.9 stupnjeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Meteorolozi da zanas, 24. lipnja, najavljuju vrhunac toplinskog vala.

U Varaždinu je jutros u 7 sati izmjereno 22.9 °C, a u Bednji 18.6 °C.

I noć je bila vruća te neugodna za spavanja jer podaci DHMZ-a pokazuju da je noćas u 1 sat bilo u Varaždinu 22.1 °C.

Današnjeg četvrtka nas očekuje pretežno sunčano i vruće, u unutrašnjosti i vrlo vruće. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 32 do 37 °C.

I Meteoalarm je danas narančast za veći dio Hrvatske te crven za Slavoniju. Ovo također znači toplinski val s maksimalnom temperaturom od 35 do 38 °C.

BUdite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi.

U petak će na sjeveru Hrvatske još biti vruće, najviše 31 °C, ali zato će subota i nedjelja biti ugodnije, s najvišom dnevnom temperaturom do 30 °C, ili koji stupanj manje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policijska akcija „Brzina“ u četvrtak u cijeloj Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 24. lipnja, u vremenu od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja brzine u prometu u sklopu operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području PU varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama, te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!