Povežite se s nama

Život i društvo

Ljubešćica osigurala bespovratnih 450.000 kuna za sanaciju i modernizaciju nerazvrstanih cesta

Objavljeno:

- dana

Općina Ljubešćica osigurala je bespovratnih 450.000 kuna za sanaciju i modernizaciju nerazvrstanih cesta.

Temeljem javnog poziva za iskaz interesa prema Programu podrške brdsko-planinskim područjima za 2021. godinu koje je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije u prosincu 2020. godine Općina Ljubešćica prijavila je projekt „Unaprjeđenje komunalne infrastrukture kroz sanaciju i modernizaciju nerazvrstanih cesta“.

Projektom se planira asfaltirati 2,5 kilometara nerazvrstanih cesta na području svih mjesnih odbora Općine Ljubešćica, a posebno ceste koje pripadaju MO Ljubelj i Ljubelj Kalnički.

Dio predmetnih cesta je trenutačno makadam, a dio je zbog starosti i dotrajalosti pun udarnih rupa, nastalih uslijed dugog vremenskog perioda prometovanja i uslijed vremenskih nepogoda. Sve to iziskuje mnogo novca za održavanje istih, a ujedno su nesigurne za prometovanje, čime se smanjuje kvaliteta života u lokalnoj ruralnoj sredini. Modernizacijom istih povećala bi se razina komunalnih usluga i standarda.

Život i društvo

FOTO Uoči Međunarodnog dana žena Alen Runac razveselio je Varaždinke cvijećem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Subotnje prijepodne u Varaždinu mr. sc. Alen Runac, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Varaždina, iskoristio je za obilazak varaždinskog placa i Korza, gdje je brojnim Varaždinkama podijelio jaglace s prigodnom porukom da ozbiljno računa na žene.

– Žene su mi uvijek bile važna potpora i na njih stvarno mogu računati te ih planiram uključiti u još većem broju u javni život. Računam i na glasove žena koje će upravo u meni prepoznati najbolju osobu koja će ostvariti ozbiljne ciljeve u razvoju Grada Varaždina – istaknuo je Runac.

Podršku Alenu Runcu i njegovoj kandidaturi za varaždinskoga gradonačelnika, kao i potporu svim ženama u ostvarivanju prava, svojim su dolaskom i ovoga puta dali predsjednik HDZ-a Varaždinske županije, saborski zastupnik Anđelko Stričak i predsjednik HDZ-a Grada Varaždina, saborski zastupnik Damir Habijan.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Tjedan kolektivne sadnje stabala u Dječjem vrtiću “Potočnica” Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove je godine Dječji vrtić Potočnica sudjelovao je u nacionalnoj kampanji “Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.” koji se održava u razdoblju od 1. – 7. ožujka.

Inicijativa “Zasadi drvo, ne budi panj!” pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, ujedno i borbi protiv klimatskih promjena. Želi se potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da diljem Hrvatske zasade što više stabala i time istaknu važnost i dobrobit drveća i zelenila.

Vrtni centar Iva Štefanec i Rasadnik Žižek Sveta Marija velikodušno su donirali Dječjem vrtiću sadnice kupine, maline, smokve i jasena. Djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama, ravnateljicom i općinskim načelnikom zasadili sadnice u dvorištu vrtića.

Nastavite čitati