„Bez zelja nema veselja“ naziv je tradicionalne humanitarne manifestacije koja će se ove subote, 16. studenoga, od 9:30 održati na varaždinskome placu.

Posjet placu toga dana stoga ne bi smjeli propustiti svi ljubitelji zelja, a posebno najpoznatijeg specijaliteta – sarme.

Naime, kiselo je zelje prava mala riznica vrijednih sastojaka, idealna za jačanje imuniteta pred zimu, koja blagotvorno djeluje na srce, krvotok i probavu. A sarma, najpoznatije zimsko jelo naše kuhinje, nikada nije tako ukusna kao kada ju priprema PPP Cafuk i Udruga kuhara Varaždinske županije. Oni će ove subote za posjetitelje placa pripremiti čak 300 porcija koje će se po cijeni od 10 kuna nuditi u humanitarne svrhe.

Manifestacijom „Bez zelja nema veselja“ Gradska tržnica želi pripremiti Varaždince na skori dolazak zime i podsjetiti kako je najbolji način za čuvanje zdravlja konzumacija domaće hrane i tradicionalnih nutritivno vrijednih jela.

Pozivaju se stoga svi koji žele provesti ugodno prijepodne uz druženje i ukusnu hranu, neka obavezno posjete tržnicu ove subote.

Komentari

Komentara